O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Πόνταρε σε Μαρκαριάν και Κατσουράνη για το διπλό στην Βουδαπέστη

Έλα τώρα... Γιατί αρνείσαι να το παραδεχτείς; Στο άκουσμα του Ρανιέρι, έτσι όπως πλασαρίστηκε κιόλας ο Ιταλός από τα ΜΜΕ, έτρεφες ελπίδες για κάτι καλό στην εθνική. Εν τέλει έφαγαν τα μούτρα τους, κι εσύ μαζί τους.

Ο Ρανιέρι είναι πρωτάρης. Ο κίνδυνος ήταν ολοφάνερος, όμως κανείς δεν το έβλεπε, πλην του φυλαρούχα. Ο Ιταλός ήρθε σαν εξωγήινος και διέλυσε την εθνική. Ό,τι είχαν χτίσει ο Ρεχάγκελ, ο Σάντος, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και οι υπόλοιποι διεθνείς, εγινε συντρίμια. Χάσαμε, ρε, μέχρι και από τα Νησιά Φερόε, μπορείς να το διανοηθείς; Γινήκαμε περίγελος.

Χάσιμο χρόνου. Πες, πάει στο διάολο η ήττα στο άδειο Καραϊσκάκη από την Ρουμανία στην πρεμιέρα, ήρθε και μία ελπιδοφόρα ισοπαλία με την Φιλανδία, λες ας του δώσω ακόμα μία ευκαιρία. Μετά την ήττα από τους βορειοιρλανδούς, όμως, γιατί;

Αν τελικά χαθεί και η τρίτη θέση του ομίλου, βασική αιτία θα είναι ότι η ΕΠΟ κράτησε τον Ιταλό και κατόπιν της ήττας από την παρέα ενός τύπου ονόματι Λάφερτι. Ναι μεν αποφάσισαν να τον διώξουν τότε, αλλά επειδή υπήρχε πρόβλημα με την αποζημίωση θέλησαν να κερδίσουν χρόνο νιώθοντας σίγουροι ότι ακόμα και με τον υπό διωγμόν Ρανιέρι στον πάγκο, αποκλείεται να μην νικούσαμε τους ψαράδες των Φερόε. Και μάλιστα, εύκολα. Αστόχησαν. Γιατί άλλο να είχες 4 βαθμούς τώρα, κι άλλο έναν.

Το κατάλαβαν άμεσα, γι' αυτό φώναξαν τον Καραγκούνη μήμπως φτιάξει το πράμα. Ο αρχηγός, όμως, δεν έβρισκε άκρη με τον Ιταλό, τα χέρια του ήταν δεμμένα. Ο Σαρρής πήρε πάνω του την ευθύνη κι έφυγε, η ΕΠΟ έδιωξε τον Ιταλό και παρέδωσε εν λευκώ στον Κάρα την διαχείριση της ομάδος. Εκείνος δεν θέλησε να το πάρει εξ ολοκλήρου πάνω του αναλαμβάνοντας από μόνος του την τεχνική ηγεσία. Έτσι, φώναξε τον Μαρκαριάν. Το έφερνε από εδώ, το πήγαινε από εκεί, μόνο τον Ουρουγουανό έβλεπε μπροστά του.

Στην ΕΠΟ υπήρξαν διαφωνίες για τον Μαρκαριάν, αλλά όλοι τους στήριξαν ασυζητητί την επιλογή του Καραγκούνη. Και τώρα μένει να αποδειχτεί αν ο Κάρα έπεσε μέσα. Το ματς με την Ουγγαρία θα δείξει αν κέρδισε το στοίχημα. Ένα στοίχημα που δεν αφορά μόνο την έλευση του Μαρκαριάν, αλλά και την επιστροφή του Κατσουράνη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν ειπωθεί διάφορα για την σχέση του Καραγκούνη με τον Κατσουράνη στην εθνική. Πάντοτε, όμως, υπήρχε αλληλοσεβασμός, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και τώρα.

Ο Κατσουράνης, μάλιστα, είναι ακόμα πιο σημαντικός από τον Μαρκαριάν. Αυτό που έλειψε από το καλοκαίρι στην εθνική δεν ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά ο προπονητής στον αγωνιστιικό χώρο. Ο παίχτης που θα κατευθύνει τους υπόλοιπους μέσα στο γήπεδο. Όπως ήταν ο Ζαγοράκης, όπως ήταν ο Καραγκούνης, όπως ήταν, δυστυχώς για πολλούς άμπαλους, ο Κατσουράνης.

Γι' αυτό, κύριε μπάμια, είναι αδιανόητο να μην ξεκινήσει βασικός ο Κατσουράνης και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο στο ματς με την Ουγγαρία. Ο αρχηγός ξέρει πολύ καλά τι εστί εθνική, διψάει να βουλώσει στόματα, ιδίως όλων αυτών που τον έκραζαν το καλοκαίρι μετά το μουντιάλ. Ο Κατσούρ είναι ο τελευταίος πρωταθλητής Ευρώπης. Ο μιτόνγκας δεν κλήθηκε, οπότε έμεινε μόνος του. Και η καρδιά του πρωταθλητή, αυτό που έλειπε δηλαδή σε όλα τα ματς των προκριματικών του γιούρο 2016, είναι κάτι που αξίζει να ποντάρει κανείς.

Άντε και με τη νίκη. Γιατί αλλιώς, πάπαλα. Εβίβα.

Ο Φυλαρούχας

Η λίστα ιστολογioν