O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΟ ΖΑΡΑΚΩΝ - ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 0 - 4


Σαν ζαρκάδι ...έτρεχε από την αρχή του πρωταθλήματος η ομάδα των Ζαράκων κι έδειχνε να' ναι άπιαστη στην κούρσα του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας στο 2ο όμιλο, αλλά στην προτελευταία αγωνιστική τα βόλια του Αμαρυνθιακού βρήκαν στόχο και μάλιστα μέσα στα Ζάρκα. Η δεύτερη στη βαθμολογία ομάδα της Αμαρύνθου εντυπωσίασε νικώντας τους πρωτοπόρους με το συντριπτικό σκορ (0-4) έχοντας για πρώτα ...βιλιά τους επιθετικούς του Κώστα Ρόγκα, Ανέστη Αγύρη και Αλμπέρτο Κοντραζιου (στη φωτο πάνω πανηγυρίζουν ένα από τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν στο χθεσινό αγώνα).

Ηταν η πρώτη ήττα των Ζαράκων μέσα στο γήπεδό τους και η πιο μεγάλη σε έκταση νίκη του Αμαρυνθιακού μακριά από το γήπεδό του, με την οποία πλησίασε τους γηπεδούχους στους τρεις βαθμούς. Οι πρωτοπόροι πλέον, θέλουν ένα τουλάχιστον βαθμό στον τελευταίο τους αγώνα την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο για να μη χάσουν την πρωτιά και την άνοδο στην Α' κατηγορία.
Ο Αμαρυνθιακός ήθελε μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι της ανόδου και οι παίκτες του έπαιξαν με πάθος για να την κατακτήσουν. Πιο χαλαροί μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι, αφού τους αρκούσε και η ισοπαλία αλλά τα δυο γκολ που δέχτηκαν μέσα σε τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το 20 λεπτο, τους φόρτωσαν με άγχος και πολύ νευρικότητα στη συνέχεια με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά η ήττα από μια ομάδα που ήταν έξοχη από την ...αρχή μέχρι το τέλος.
Στο 15' προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με γκολ από κεφαλιά του πρώτου σκόρερ και αρχηγού τους του Αργύρη που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ύψος του μέσα στην περιοχή των Ζαράκων και έδωσε το έναυσμα για τους πρώτους πανηγυρισμούς.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ παίχτες και φίλαθλοι των Ζαράκων δέχθηκαν κια νέο ...πλήγμα μετά από τρία λεπτά. Στην επόμενη επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων ο Κώστας Ρόγκας δεν ...συγχώρεσε τη νέα αδράνεια στην άμυνα των Ζάρκων και από το ύψος του πέναλτι με βολέ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Τόρα.
Οι πρωτοπόροι προσπάθησαν να ανασυγκροτηθούν και στο υπόλοιπο διάστημα έπαιξαν καλύτερα φθάνοντας κοντά στο γκολ αλλά τα δυο επιθετικά τους ατού ο Βαγγέλης και ο Δημήτρης Γκίκας αλλά και ο μμεαρός Μαντασάς σε τρεις φάσεις, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου,  δεν μπόρεσαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς.
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν και στην επανάληψη να συνέλθουν ...αποτελεσματικά με τον Βαγγγέλη Γκίκα να γίνεται μοιραίος και σε άλλες επιθέσεις. Στο 75' ο Αμαρυνθιακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Σεϊντόπουλου που είχε κάνει μέχρι εκεινη την ώρα σπουδαία δουλειά στο χώρο του κέντρου.
Οι των Ζαράκων τα έδωσαν όλα στο υπόλοιπο διάστημα για να πετύχουν κάτι με την αριθμητική τους υπεροχή αλλά οι φιλοξενούμενοι που ήταν ...κόμπρες στις αντεπιθέσεις τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ...κτύπησαν άλλες δυο φορές στο τελευταίο 10λεπτο, μία με τον Ρόγκα, και πάλι που πέτυχε ένα θαυμάσιο σε εκτέλεση γκολ στο 82΄
και μία με τον Κοντραζιου που πέτυχε ένα έξοχο γκολ με αριστοτεχνικό σουτ από πολύ πλάγια ακριβώς στο 90'.
Αριστη ήταν η διαιτησία του πολύπειρου Γιώργου Σέγκου και των βοηθών του  Ρουμπή και Σπανού

Η λίστα ιστολογioν