O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Έπεσε οριστικά ο Εργοτέλης

¨Εγινε μάχη στο Παγκρήτιο με νικητές τους Φαίακες

Μπορεί ο Εργοτέλης να προηγήθηκε στο σκορ, όμως οι Φαίακες πήραν το «διπλό» με 2-1 εξασφαλίζοντας την παραμονή τους και παράλληλα έστειλαν και μαθηματικά τους Κρητικούς στην Φούτμπολ Λιγκ.


Μετά την ανησυχία για τον Γκορκς που τελικά γλίτωσε τα χειρότερα, ο Εργοτέλης  βρέθηκε κοντά σε μια νίκη που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες του για σωτηρία. Όμως παρά το γεγονός πως ο Μπρούνο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, η Κέρκυρα  με δυο γκολ σε 4 λεπτά πήρε τη νίκη που της εξασφαλίζει την παρουσία στη Super League και την σεζόν 2015-16, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Ηρακλείου ουσιαστικά αποχαιρέτισε την «μεγάλη» κατηγορία.

Οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν και μαθηματικά, αφού έμειναν κολλημένοι στους 31 πόντους και επιστρέφουν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας ύστερα από δύο χρόνια.

Οι «Φαίακες» από την άλλη, αν και βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο μετά τα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια κατάφεραν να βγάλουν χαρακτήρα στο Παγκρήτιο, δεν «λύγισαν» στο 1-0 και αρχικά με τον Ντιμιτρόφσκι από κοντά (74') και με το πανέμορφο πλασέ του Κόντου λίγο αργότερα (78') έφτασαν στην κατάκτηση του πολυπόθητου «τρίποντου», που επί της ουσίας τους εξασφαλίζει την παραμονή.

Αυτό που η Κέρκυρα θέλει τώρα για να είναι απολύτως εξασφαλισμένη είναι είτε να κατακτήσει έναν πόντο στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της (με Παναθηναϊκό μέσα και Αστέρα έξω) ή ο Πανθρακικός να μην κάνει το «δύο στα δύο» με Βέροια (έξω) και Ξάνθη (μέσα).

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54' Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13' Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε Καν, Καζναφέρης, Καλέ (76' Ολαϊτάν), Μπρούνο, Γιουσούφ, Τζίλα

Η λίστα ιστολογioν