O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αιδηψος-Ερμης Πηλιου 4-1

Κέρδισε με το επιβλητικό 4-1 τον Ερμή Πηλίου και στέφθηκε πανάξιος πρωταθλητής κι έπειτα από μία και πλέον δεκαετία επιστρέφει στα μεγάλα «σαλόνια» του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
«Ιστορία γράφουν οι παρέες» είχε πει σ’ ένα τραγούδι του ο Διονύσης Σαββόπουλος και ίσως είναι η καλύτερη φράση για να περιγράψουμε την φετινή  πορεία του Α.Ο. Αιδηψός στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας που έκλεισε ονειρικά σήμερα με την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α’ κατηγορία Εύβοιας.
Το περασμένο Σεπτέμβρη για όλους τους ποδοσφαιρικούς ειδείμονες η Αιδηψός ήταν μια καλή ομάδα αλλά το αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Λάζαρος Κυρπισλίδης όμως και η παρέα του διέψευσαν τους πάντες. Με σεμνότητα, σοβαρότητα και πολύ δουλειά, χωρίς πολλά λόγια και μεγάλα μπάτζετ, μια δεμένη παρέα ντόπιων παιδιών κατά κύριο λόγο, με μεράκι και αγάπη κατάφερε να πάει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Κατάφερε να κάνει τα αδύνατα, δυνατά και μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλά τοπικά ντέρμπι κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος.
Οι πανηγυρισμοί ξέφρενοι μετά το σφύριγμα της λήξης του σημερινού αγώνα. Και πώς να μην είναι άλλωστε. Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τη σεζόν 1999-2000 όταν και τότε η Αιδηψός κέρδισε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Τα χρόνια κύλισαν, άλλοτε φτάνοντας η ομάδα στην πηγή χωρίς όμως να πίνει νερό και άλλοτε να καταφέρνει να σωθεί στο παρά πέντε Τα αγαθά όμως κόποις κτώνται και οι κόποι ανταμοίβονται. Το πλήρωμα του χρόνου ήλθε φέτος και σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Λουτρόπολης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο της Αιδηψού με τον Ερμή Πηλίου οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας σωρεία χαμένων ευκαιριών με επιθετική αιχμή του δόρατος κυρίως τον Χρήστος Ε. Φώτου ο οποίος σημείωσε και δύο τέρματα. Από την άλλη ο Ερμής κυρίως στο πρώτο μέρος στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Τα γκολ για την ομάδα της Αιδηψού πέτυχαν στο 11’ ο Χ.Ε. Φώτου, στο 51’ ο Χ.Γ. Φώτου με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Αναγνώστου, στο 55’ ο Χ.Ε. Φώτου και στο 68’ ο Ζαχαράκης, ενώ για τον Ερμή Πηλίου μείωσε ο στο 70’ ο Μπουζάλας Σ. σε 4-1. Να σημειώσουμε ότι η Αιδηψός είχε και δοκάρι στο 75’ σε σουτ του Φάτση.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαλάντης Βρακάς με βοηθούς τους Αργύρη και Παραδεισόπουλο.
Α.Ο. ΑΙΔΗΨΟΣ: Ψαρράς, Φάτσης, Χοτζάι, Δημητρίου, Φώτου Χ.Γ., Αθανασίου (65’ Φώτου Κ.), Αναγνώστου Ν. (57’ Βασιλείου, Αναγνώστου Μ., Φώτου Χ.Ε., Αναγνώστου Μ.Γ. (69’ Μπιμπάι, Ζαχαράκης

ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ: Ανδρίτσος Ι.,, Κυριακού, Ζυγογιάννης, Καψάλας, Τζαφέρος, Ανδρίτσος Τ., Κοντάκης, Μπαλατσός Ρονάλντος, Μπουζάλας Σ., Δανέλης 

Η λίστα ιστολογioν