O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Α’ ΕΠΣΕ: Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ


Δεσπόζει το τοπικό ντέρμπι Ολυμπιακός Χαλκίδας – ΑΕΚ Χαλκίδας
Με τρία παιχνίδια αύριο Σάββατο και άλλα πέντε μεθαύριο Κυριακή, θα λάβει χώρα το προσεχές διήμερο (10-11/10), η 5η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.
Αύριο Σάββατο λοιπόν, υπάρχει το μεγάλο τοπικό ντέρμπι Ολυμπιακός Χαλκίδας – ΑΕΚ Χαλκίδας, στο Ενωσιακό.

Ένα ματς «πρόκληση» και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να θέλει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η βαριά ήττα με 3-0 από την Τριάδα και τον Ολυμπιακό, να ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στον δικέφαλο, που παρά την ήττα του από την Τριάδα, παραμένει ένα απ’ τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Με την ΑΕΚ θα κάνει ντεμπούτο κι ο νέος προπονητής του δικέφαλου Δημήτρης Ερμήλιος.
Στο γήπεδο της Λαμψάκου, ο Ελλήσποντος θα φιλοξενήσει την Καστέλλα. Ο Ελλήσποντος, μετά τον βαθμό που απέσπασε στην Αιδηψό, θέλει -αυτή τη φορά- να εκμεταλλευτεί την έδρα του, κόντρα σε μία Καστέλλα, που μετά την εντός έδρας ήττα από την Ερέτρια, θα επιδιώξει να «ρεφάρει» με ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μία δύσκολη έδρα, ξέχωρα απ’ τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελλήσποντο (πριν λίγα 24ωρα, Παπίλας και Θωμόπουλος άνοιξαν την πόρτα της εξόδου).
Στην Ερέτρια, η ομώνυμη ομάδα θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί των δύο τελευταίων αγώνων απέναντι στην Αυλίδα που καίγεται για βαθμούς, καθώς ακόμα δεν έχει ανοίξει λογαριασμό με τη συγκομιδή βαθμών. Ο Παναγιώτης Τοκπασίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ακόμα μία πιθανή ήττα δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο φιλοξενούμενο συγκρότημα. Πάντως, ακόμα είναι αρχή στο πρωτάθλημα και η διοίκηση φέρεται να στηρίζει τον κόουτς που πέρσι έσωσε την ομάδα από βέβαιο υποβιβασμό.
Την Κυριακή στην Τριάδα, ο τοπικόςΠαντριαδικός υποδέχεται τα Ζάρκα. Οι «σταχυοφόροι μετά τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ Χαλκίδας, καλούνται να παραμείνουν …προσγειωμένοι αν θέλουν να μην κλοτσήσουν την καρδάρα με το γάλα. Στον αντίποδα, τα Ζάρκα, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα -και στην Α’ ΕΠΣΕ γενικότερα- επί της Αυλίδας την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζουν ότι έχουν πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο δεν σκοπεύουν να αποτελέσουν εύκολη λεία και θα τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να γεμίσουν και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το ρεζερβουάρ.
Στο Αυλωνάρι οι «κιτρινόμαυροι» του Γιώργου Κρόκου περιμένουν την Αιδηψό. Το Αυλωνάρι μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα (διπλό στη Χαλκίδα επί του ΟΣΦΧ και ισοπαλία στην Ιστιαία), μετράει δύο συνεχόμενες ήττες (στην έδρα του από την Αρτάκη και στο Αλιβέρι από τον Ταμυναϊκό) και η νίκη στο κυριακάτικο ματς αποτελεί …μονόδρομο για να μην υπάρξουν …κλυδωνισμοί. Όσο για την Αιδηψό, έχει δείξει σ’ αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ότι πρόκειται για μία σφριγηλή ομάδα, αλλά όχι ισορροπημένη. Πετυχαίνει αλλά και δέχεται εύκολα γκολ και γενικότερα είναι ένα απρόβλεπτο συγκρότημα, ικανό για το …καλύτερο και για το …χειρότερο.
Στη Μακρυκάπα οι «λύκοι» περιμένουν τονΤαμυναϊκό. Οι Μεσσαπιώτες με 0/4 για την ώρα, δεν έχουν και πολλά περιθώρια για νέο …στραβοπάτημα. Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη σεζόν, η αντεπίθεση της Μακρυκάπας για τη σωτηρία της, είχε σημάνει μετά από τον νικηφόρο (με 1-0) αγώνα, κόντρα στον Ταμυναϊκό. Σημειολογικά τουλάχιστον, το παραπάνω «γυροφέρνει» στο μυαλό των ανθρώπων της Μακρυκάπας που μετά και τις μεταγραφές των Παπίλα και Θωμόπουλου, θέλει να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Έχει την «ατυχία» όμως, να βρεθεί στο διάβα τους μία απ’ τις πιο ποιοτικές ομάδες της Α’ ΕΠΣΕ, ο Ταμυναϊκός, που στα δύο τελευταία ματς δείχνει ανεβασμένος, αλλά και αποφασισμένος να διατηρηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Μεγάλο ντέρμπι είναι αυτό που θα γίνει στηνΙστιαία, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του «κουρασμένου» (απ’ το προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με την Αρτάκη) Λήλα Βασιλικού. Η Ιστιαία μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, αλλά δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματά της, με στόχο την απόλυτη κορυφή (το φετινό διακύβευμα είναι ξεκάθαρο). Ο Λήλας πάντως ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια με τον «αέρα» του πρωτοπόρου (4 νίκες σε ισάριθμα ματς) και ευελπιστεί να επιστρέψει στο Βασιλικό, με το 5Χ5!
Τέλος, στην Αρτάκη ο τοπικός ΑΟΝΑδιασταυρώνει τα ξίφη του με τη Δροσιά. Η Αρτακιανοί φαινομενικά έχουν το πρώτο λόγο, θέλουν να μην χάσουν την επαφή με την κορυφή, αλλά το έργο τους δεν θα είναι εύκολο κόντρα στον φιλοξενούμενο ΑΠΚΟ, που παίζει με την μπάλα κάτω, δημιουργεί φάσεις, ωστόσο δυσκολεύεται στο …γκολ. Η Δροσιά έρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (εκτός με ΟΣΦΧ κι εντός με Ιστιαία) και θα αναζητήσει βαθμό ή βαθμούς απέναντι όμως σε μία Αρτάκη, που διαθέτει πλούσιο έμψυχο δυναμικό, βάθος στο ρόστερ της και αισιοδοξία ότι φέτος, έστω …αθόρυβα, θα κάνει την …υπέρβαση.
5η Αγωνιστική
ΕΡΕΤΡΙΑ – ΑΥΛΙΔΑ (10/10)
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ (10/10)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (10/10)
ΤΡΙΑΔΑ – ΖΑΡΚΑ (11/10)
ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΑΙΔΗΨΟΣ (11/10)
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ – ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (11/10)
ΙΣΤΙΑΙΑ – ΛΗΛΑΣ Β. (11/10)
ΑΡΤΑΚΗ – ΔΡΟΣΙΑ (11/10)

Η λίστα ιστολογioν