O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΙΑΔΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ 1-1

Με θετικό αποτέλεσμα έφυγε η Αιδηψός από την Τριάδα και όπως αποδεικνύεται τα πηγαίνεικαλύτερα εκτός έδρας, παρά στο γήπεδο της. Είναι χαρακτηριστικό ότιστο ΄΄σπίτι΄΄ της σε έξι αγώνες έχει μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς, χωρίς να έχει πανηγυρίσει νίκη ακόμη, ενώ ΄΄εκτός των τειχών΄΄ σε επίσης έξι αγώνες έχει μαζέψει τους διπλάσιους, δηλαδή οχτώ, έχοντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοιέφτασαν μια ανάσα απ΄ το ΄΄διπλό΄΄, αφού ισοφαρίστηκαν στο 90΄!Ένα τέταρτο πιο πριν είχαν πάρει το προβάδισμα, με φάση που δημιουργήθηκε στην κόντρα -και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν- με συνεργασία των αδερφών Φώτου.
Ο Κώστας τροφοδότησε στον κενό χώρο τον Χρήστο και ο τελευταίος με άψογο πλασέ, τελείωσε επιτυχημένα την προσπάθεια του, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπασινά. Τελικά οι ποδοσφαιριστές της Τριάδας κατάφεραν να πάρουν έστω τον πόντο της ισοπαλίας, με καρφωτή κεφαλιά του Καλοχωρίδη (ανάμεσα σε πλήθος συμπαιχτών και αντιπάλων) στην απέναντι γωνία, έπειτα από ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Χασάνδρα, προς την ΄΄καρδιά΄΄ της μεγάλης περιοχής.
Η ομάδα του κ. Παπαθεόδωρου είχε μεγάλο αριθμό τελικών (οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν στο πρώτο μέρος) και την απόλυτη υπεροχή, δύο δοκάρια (κάθετο στο 3΄ με σέντρα-σουτ του Καραντάκη και οριζόντιο με γυριστό δυνατό σουτ του Τσούτση στο 35΄), όμως μέχρι να φτάσουμε στα ΄΄χασομέρια΄΄, δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στο ΄΄πλεκτό΄΄ και παραλίγο να χάσει ένα παιχνίδι με μάλλον ανέλπιστο τρόπο. Στο χρονικό σημείο που δέχθηκε το γκολ, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους γηπεδούχους, γιατί απ΄ το 63΄ αγωνίζονταν με παίχτη λιγότερο. Συγκεκριμένα σ΄ εκείνο το λεπτό είδε απευθείας κόκκινη το ΄΄βαρύ πυροβολικό΄΄(πρώτος σκόρερ με 7 γκολ της ομάδας) στην επίθεση, ο Καραντάκης, γι΄ αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Καπλανάι. Παρ΄ όλα αυτά συνέχιζαν να πιέζουν και μάλλον τους ευνόησε και η αποκατάσταση της αριθμητικής ισορροπίας, μετά από τον τραυματισμό του Μπιμπάι(σκληρό τάκλιν του Γραμματικού) στο 85΄. Και μετά το 1-1, στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν έψαξαν το γκολ της νίκης-ανατροπής, δίχως όμως να τα καταφέρουν, παρά την συνέχεια του ΄΄σφυροκοπήματος΄΄ των ΄΄καρέ΄΄ των φιλοξενούμενων.
Ο σύλλογος του Λάζαρου Κυρπισλίδη, παρατάχθηκε στην Τριάδα με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και ειδικά στο α΄ ημίχρονο, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου επιθετικά. Κατάφερε -με συνδυασμό τύχης και αμυντικής ικανότητας- να κρατήσει το παιχνίδι δίχως σκορ και στην επανάληψη δειλά-δειλά (ειδικά απ΄ το σημείο που οι γηπεδούχοι έμειναν με 10) άρχισαν να ψάχνουν στην αντεπίθεση το γκολ, κάτι που τελικά το κατάφεραν. Στο πρώτο μέρος λοιπόν, ο Παντριαδικός προσπάθησε αρχικά κυρίως απ΄ τ΄ άκρα να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, πάτησε αρκετές φορές περιοχή, όμως πάντα κάτι γινόταν και το αποτέλεσμα έμενε στην ΄΄λευκή΄΄ ισοπαλία. Στο 20΄ ο Χασάνδρας έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι (έπειτα από διαγώνια μπαλιά του Σίδερη), στο 22΄ με ωραία επέμβαση ο Μυλωνάς εξουδετέρωσε το δυνατό ευθύβολο σουτ του Καλοχωρίδη και στο 30΄ με παράλληλη συρτή σέντρα ο Τσούτσης απείλησε, αλλά κανείς απ΄ τους επιθετικούς των γηπεδούχων που βρίσκονταν στην μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να ΄΄τσιμπήσει΄΄ την μπάλα. Αυτές ήταν οι πιο χαρακτηριστικές επιθετικές στιγμές για τους γηπεδούχους (μαζί με τα 2 δοκάρια), που δοκίμασαν την τύχη τους και με μακρινά -άστοχα όμως- σουτ. Πέρα απ΄ το γκολ, η Αιδηψός είχε ένα διαγώνιο πλασέ του Μπιμπάι στο 28΄ που πέρασε λίγο δίπλα απ΄ το αριστερό δοκάρι και μιαμεγάλη ευκαιρία στο 53΄ με τον Χρήστο Φώτου, που επιχείρησε σε τετ-α-τετ με τον Μπασινά να τον ΄΄κρεμάσει΄΄ από μακριά (επωφελούμενος το ΄΄τρακάρισμα΄΄ στο χώρο του κέντρου των Κουρούπη-Γραμματικού), όμως η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω απ΄ την οριζόντια δοκό.
Παντριαδικός (Παπαθεοδώρου): Μπασινάς, Καραμπέτσος, Γραμματικός, Κουρούπης, Πούρνης, Καλοχωρίδης, Χασάνδρας Γ., Σιαράπης (65΄ Χασάνδρας Δ.), Τσούτσης (56΄ Σαρρής), Καραντάκης, Σίδερης.
Αιδηψός (Κυρπισλίδης): Μυλωνάς, Ζαχαράκης, Σβετζούρης, Ψύλλος, Σιρπτσιόγλου, Φατσής, Αναγνώστου Ν. (70΄ Βασιλείου), Καπλανάι (72΄ Αθανασίου), Μπιμπάι Αν., Φώτου Χ., Φώτου Κ. (82΄ Δημητρίου).

Η λίστα ιστολογioν