O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Αγιος Αθανασιος-Βατωντας 1-3


΄΄Δεκάστερο΄΄ μπορεί να χαρακτηριστεί το ΄΄διπλό΄΄ μέσα στον Πάλιουρα επί του Αγίου Αθανασίου, αφού χάρις σ΄ αυτό η ομάδα του Βατώντα έκανε το ΄΄10 στα 10΄΄ στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΕ, συνεχίζοντας το φοβερό σερί νικών, που την έχει φέρει με διαφορά στην κορυφή να ΄΄σαλπάρει΄΄ για την κορυφαία κατηγορία της Εύβοιας. Ο σύλλογος του Βαγγέλη Ζέρβα, εκμεταλλεύτηκε τις ταχύτατες αντεπιθέσεις και έβαλε τις βάσεις για την νίκη, λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. ΄΄Έκατσε΄΄ για ένα μεγάλο διάστημα στην επανάληψη, γυρίζοντας αδικαιολόγητα πίσω, παρ΄ όλα αυτά όταν ένιωσε την ΄΄ανάσα΄΄ των γηπεδούχων, βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει άμεσα, ΄΄σφραγίζοντας΄΄ την επιτυχία επί της αξιόλογης ομάδας του Θανάση Λαφαζάνη.

Ο ΄΄νεοφώτιστος΄΄ στην δεύτερη κατηγορία Άγιος Αθανάσιος, αξίζει να κρατήσει απ΄ αυτό το ματς την πολύ καλή του απόδοση στο δεύτερο μέρος, που υπερείχε των πρωτοπόρων και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει -τουλάχιστον- μια άνετη παραμονή. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι φιλοξενούμενοι απ΄ το ξεκίνημα έδειξαν πως είχαν την διάθεση να γίνουν τ΄ ΄΄αφεντικά΄΄ του αγώνα. Με καλή κυκλοφορία κατάφεραν να πάρουν την κατοχή και ευτύχησαν στην πρώτη αντεπίθεση με αξιώσεις να σκοράρουν: στο 13΄ με διαγώνια μακρινή μπαλιά απ΄ του χώρο του κέντρου, ο Μιχαηλίδης τροφοδότησε τον Σταματίου στην ΄΄αδύναμη΄΄ πλευρά της άμυνας και ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός του Αστέρα, μπήκε και στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε απ΄ το πλάι στην απέναντι γωνία του Γιαμά που δεν μπόρεσε ν΄ αντιδράσει αποτελεσματικά.
AGIOS ATHANASIOS-ASTERAS BATWNTA 1-3 28-11-15 (212)
…ο Σταματίου πλασάρει και ανοίγει το σκορ για τον Αστέρα…
Οι παίχτες του Βατώντα δεν…συμβιβάστηκαν με το 0-1 και άμεσα, άρχισαν -πάντα με όπλο την ταχύτητα- να ψάχνουν και δεύτερο γκολ και τελικά το κατόρθωσαν στο 29΄, όταν μετά από κούρσα απ΄ τα αριστερά, οΔιαμαντάκης λίγο πριν την τελική γραμμή με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Μιχαηλίδηστο δεύτερο δοκάρι, που από δημιουργός (στο πρώτο γκολ), έγινε εκτελεστής (στο δεύτερο) και με κεφαλιά (δίχως να χρειαστεί να πηδήξει), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την άμυνα των γηπεδούχων να ΄΄πιάνεται στον ύπνο΄΄ ξανά. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι να πάνε οι δυο ομάδες στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα, δεν άλλαξε εικόνα η συνάντηση, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε και άλλες φορές περιοχή και με λίγο προσοχή στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα.
AGIOS ATHANASIOS-ASTERAS BATWNTA 1-3 28-11-15 (103)
…σε δέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια οδήγησε τον Αστέρα ο Βαγγέλης Ζέρβας…
Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν μάλλον άνευρα, δίχως ρυθμό, με τον Άγιο Αθανάσιο όμως να μπαίνει πιο ορεξάτος και με καλύτερη ψυχολογία, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Βατώντα, δεν έδειχναν την διάθεση να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, έχοντας πλέον κύριο στόχο να διαφυλάξουν το σημαντικό προβάδισμα. Σαφέστατα υπήρχε στην τακτική των νικητών να δώσουν χώρους, ώστε να τους εκμεταλλευτούν στην κόντρα, αλλά γύρισαν υπερβολικά πίσω -παράλιγο να το πληρώσουν- και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν απ΄ το 60΄ και μετά. Οι μεγάλες ευκαιρίες για τον Άγιο Αθανάσιο ήρθαν μετά το 70΄ και κυρίως με στημένες φάσεις. Η πρώτη στο 72΄, με εκτέλεση φάουλ του Τσοκάνη και κεφαλιά-πάσα του Ρουμπή προς τον Βλάχο, που σούταρε με την μία, πριν σκάσει η μπάλα κάτω, η οποία όμως πέρασε λίγο δίπλα απ΄ την αριστερή συμβολή του Παπαρίδη. Εκεί κατευθύνθηκε η μπάλα και τρία λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ του Ανδριόλα, όμως ο ΄΄πορτιέρο΄΄ εκτινάχθηκε και με το ένα χέρι, έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά το πολυπόθητο για τους γηπεδούχους 1-2 ήρθε στο 83΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλάχου προς την ΄΄καρδιά΄΄ της περιοχής, ο Παπακυριακού (με την…μεσολάβηση του Ρουμπή) εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση που επικράτησε και με ωραίο γυριστό πλασέ, έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.
Το γκολ αυτό μάλλον ΄΄αφύπνισε΄΄ τους παίχτες του Αστέρα, που ΄΄απάντησαν΄΄ άμεσα και ΄΄καθάρισαν΄΄ το ματς με γκολ που ήρθε και πάλι με αντεπίθεση: ένα τρίλεπτο μετά το 1-2, ο Σκούρος με ΄΄γεμάτα΄΄ πνευμόνια έφυγε ταχύτατα απ΄ τ΄ αριστερά και με παράλληλη συρτή μπαλιά, βρήκε στο σημείο περίπου του πέναλτι, τον Μιχαηλίδη, ο οποίος ψύχραιμα και έπειτα από μια-δυο τρίπλες, σκόραρε για δεύτερη φορά σε -σχεδόν- κενή εστία. Οι φιλότιμοι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, παρά το 1-3 και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 91΄, με ευθύβολη εκτέλεση φάουλ του Βλάχου, που ΄΄τρύπησε΄΄ το ΄΄τείχος΄΄, όμως ο Παπαρίδης, ήταν καιπάλι παρών και πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, έδιωξε αποτελεσματικά με τις γροθιές του. Λίγο πριν την φάση αυτή, αποβλήθηκε ο Τσοκάνης με απευθείας κόκκινη κάρτα, για αντιαθλητικό χτύπημα με τον αγκώνα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
Άγιος Αθανάσιος (Λαφαζάνης): Γιαμάς, Τσοκάνης, Σιλιβάκος (48΄ Βαξεβάνης), Ρουμπής, Παπακυριάκου Δ., Μπελίτσος (64΄ Βλάχος), Ανδριόλας, Φειοζόλι, Καρκαλής Αν., Μουτσιάκας, Λύρας (50΄ Καρκαλής Αν.Φ.).
Αστέρας Βατώντα (Ζέρβας): Παπαρίδης, Χασανλάρι, Κικίδης, Βαλήλας, Κατσαούνης, Βαλιώτης, Διαμαντάκης (68΄ Παπαδόπουλος), Πατερίτσας, Μιχαηλίδης, Γιαννουκάκος (51΄ Κυράνας), Σταματίου (80΄ Σκούρος).

Η λίστα ιστολογioν