O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕΚ χαλκιδ-ΑΡΤΑΚΗ 0-0


Στο ΄΄Ενωσιακό΄΄ γήπεδο αγωνίστηκαν ο πρώτος με τον δεύτερο της Α΄ ΕΠΣΕ και η εξέλιξη του πρωταθλήματος θα δείξειγια ποιον απ΄ τους δύο μονομάχους (ή ίσως και κάποιον…τρίτο) ήταν πιο βολικό το ΄΄Χ΄΄. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, είναι σημαντικό να μην χάσεις. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την απόσταση των δύο βαθμών απ΄ τον ΑΟΝΑ, ο οποίος με τη σειρά του δεν άφησε τον ΄΄δικέφαλο΄΄ να του ξεφύγει στους πέντε και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ΄΄τρίποντου΄΄ απ΄ την κορυφή. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν, τουλάχιστον πρόσκαιρα, την ΄΄λευκή΄΄ ισοπαλία ήταν οι ομάδες που βρίσκονταν από κάτω απ΄ τους δυο αντιπάλους. Η μεν Ιστιαία με την νίκη στα Ζάρκα έπιασε την Αρτάκη στους 42 βαθμούς και βρίσκεται και εκείνη μόνο δύο μακριά απ΄ την κορυφή. Ο δε Ταμυναϊκός με το ΄΄διπλό΄΄ μέσα στο Βασιλικό πλησίασε σε απόσταση βολής την πρωτοπόρο ΑΕΚ, την οποία φιλοξενεί στο Αλιβέρι στην επόμενη αγωνιστική, οπότε και θα έχει την ευκαιρία να την φτάσει σε περίπτωση νίκης.

Το παιχνίδι συνολικά ήταν ισορροπημένο, με τις ομάδες να προσέχουν κυρίως τα νώτα τους, χωρίς να σημαίνει πως δεν είχαν το νου τους και στην επίθεση. Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν για πρώτη φορά ν΄ απειλήσουν στο 9΄ με σέντρα-σουτ του Παπαδέδε απ΄ το πλάι προς το δεύτερο δοκάρι, που μπλόκαρε ο σταθερότατος Ευαγγελινός. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις μπροστά απ΄ τις εστίες, με παιχνίδι κέντρου και τον ΑΟΝΑ να ισορροπεί την κατοχή. Στο 33΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αρκετά μέτρα απ΄ την περιοχή, το οποίο εκτέλεσε ο Τσαλμάς, στέλνοντας την μπάλα να περάσει δίπλα απ΄ το δεξί δοκάρι του Μόνου, που ως τότε αισθανόταν πολύ…μόνος, ελλείψει ΄΄ενοχλήσεων΄΄ απ΄ τους αντίπαλους επιθετικούς.Στο 40΄ ο Σεϊνταράσι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά μάλλον αιφνιδιάστηκε, αφού η τελική του προσπάθεια ήταν ΄΄χλιαρή΄΄ και κατέληξε στην αγκαλιά του Ευαγγελινού, που μπλόκαρε άνετα, σαν σε προπόνηση. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν ένας απ΄ τους πρωταγωνιστές μιας φάσης λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, που συζητήθηκε και αμφισβητήθηκε η απόφαση του διαιτητή Στράτου Ντούρα.
Όλα ξεκίνησαν από ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζαχαριά, που δυσκόλεψε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων που έδιωξε με τα χέρια, όμως ο Μαστροκώστας που ακολουθούσε την φάση ταχύτατα, είχε ήδη φτάσει στα όρια της μικρής περιοχής, πριν καν σκάσει η μπάλα κάτω, με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Ο κ. Ντούρας με την βοήθεια του βοηθού του,δεν άργησε καθόλου να ακυρώσει το τέρμα, θεωρώντας ότι ο επιθετικός της Αρτάκης, βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ απ΄ το ξεκίνημα της -αναμφισβήτητα δύσκολης- φάσης, που η περίπτωση λάθους απόφασης δεν πρέπει ν΄ αποκλειστεί. Οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων υποστηρίζουν ότι ο Μαστροκώστας έφυγε από κανονική θέση, καλυπτόμενος απ΄ το αμυντικό δίδυμο Τσούτη-Μπισμπικόπουλου και ότι προφανώς το τέρμα ήταν κανονικό και κακώς ακυρώθηκε.
Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στην επανάληψη, απλά η Αρτάκη φαινόταν να πατάει λίγο καλύτερα απ΄ τους αντιπάλους της στο γήπεδο. Γι΄ αυτό και ο κόουτς Ερμήλιος έριξε στο τέταρτο της επανάληψης στο παιχνίδι τον Πολυχρόνη και αργότερα τον Γίγα, προσπαθώντας να ελέγξει το κέντρο, στο οποίο είχε ελαφρά υπεροχή η φιλοξενούμενη ομάδα. Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του ΄΄δικέφαλου΄΄ Βαγγέλης Κοντογουλίδης απ΄ τον οποίο οι ΄΄κιτρινόμαυροί΄΄ περιμένουν πολλά, δεν φάνηκε ιδιαίτερα (βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε), μοίρασε 4-5 φορές ωραία την μπάλα (δείγμα της σπουδαίας κλάσης του), αλλά μέχρι εκεί. Σαφώς χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, να χάσει κάποια περιττά κιλά και να φτάσει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Για ακόμη μια φορά ο καλύτερος της ομάδας του ήταν το πιο ΄΄μεγάλο όνομα΄΄ της, ο αεικίνητος Χρήστος Πατσατζόγλου, που σαν αμυντικό χαφ ενέπνεε σιγουριά και κάλυπτε χώρους στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση με τις μπαλιές του προσπαθούσε διαρκώς να ΄΄ταΐσει΄΄ τους συμπαίκτες του.
Ότι πιο καλό έχει να θυμάται κανείς απ΄ το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι συνέβη στο δίλεπτο 60΄-62΄. Αρχικά ο Γκογκομήτρος με δυνατό σουτ εντός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Μπισμπικόπουλος έβαλε ωραία το κορμί του και κόντραρε την μπάλα, η οποία στην συνέχεια πήγε στον Τσαλμά, ο οποίος από ευνοϊκή θέση και ακάλυπτος δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Οι γηπεδούχοι ΄΄απάντησαν΄΄ άμεσα στην ευκαιρία του ΑΟΝΑ, στην επόμενη φάση, με τον Παριανό απ΄ τα όρια του άουτ να κάνει πονηρό γύρισμα στο πρώτο δοκάρι. Ο Τουρκοχωρίτης πετάχτηκε -ίσως λανθασμένα- προ του Ευαγγελινού (που πιθανότατα δεν θα είχε πρόβλημα να μπλοκάρει) και έδιωξε. Η μπάλα έφτασε στον Μπασούκο, που με την μία σημάδεψε την αριστερή γωνία και ο κεντρικός αμυντικός της Αρτάκης (κατά κάποιο τρόπο διόρθωσε το προηγούμενο λάθος του), έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
ΑΕΚ Χαλκίδας (Ερμήλιος): Μόνος, Μεταξάς, Παπαδέδες, Μπισμπικόπουλος, Τσούτης, Παριανός (86΄ Μπελίτσος), Μπασούκος, Ξιφαράς (60΄ Πολυχρόνης), Κοντογουλίδης, Πατσατζόγλου, Σεϊνταράσι (81΄ Γίγας).
ΑΟ Νέας Αρτάκης (Ταυταρίδης): Ευαγγελινός, Μούντριχας, Μπαλαμπάνης, Πεππές, Τουρκοχωρίτης, Ζαχαριάς, Λούκας, Καραχάλιος, Γκογκομήτρος, Τσαλμάς (91΄ Κηρύκος), Μαστροκώστας (87΄ Ζήσης).
Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ΄΄Ενωσιακό΄΄ για να παρακολουθήσει την σπουδαία ποδοσφαιρική συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδανικές κλιματικές συνθήκες. Το μεγαλύτερο μέρος της κερκίδας γέμισε, ενώ αρκετοί φίλαθλοι, υπήρχαν περιμετρικά του γηπέδου, δημιουργώντας μια ωραία και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, όπως αξίζει στις ΄΄γιορτές΄΄ του Ευβοιώτικου ποδοσφαίρου.

Η λίστα ιστολογioν