O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Α.Ε. Ιστιαίας - Α.Ο. Αυλίδας 1-0

Πάτησε στην κορυφή η Α.Ε. Ιστιαίας στην οποία ισοβαθμεί με την ΑΕΚ Χαλκίδας πλέον, αφού σήμερα κέρδισε 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο της Ιστιαίας την Αυλίδα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, ενώ η «κιτρινόμαυροι» ήρθαν ισόπαλοι με τον Ταμυναϊκό στο Αλιβέρι. Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί σχετικά, νωρίς και με καλή αμυντική θωράκιση αλλά και πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο κατάφερε να φτάσει σε μια επαγγελματική νίκη.

Στο πρώτο μέρος η Ένωση πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να προγηθεί μέσα στο πρώτο τέταρτο. Εν συνεχεία η Αυλίδα προσπάθησε να ανεβάσει στροφές χωρίς όμως να καταφέρει κάτι σημαντικό. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι σημείωσαν επτά κλασικές ευκαιρίες, έναντι καμίας των φιλοξενούμενων και έτσι έφτασαν στο πολυπόθητο «τρίποντο» που τους οδήγησε στην κορυφή.
Να σημειώσουμε ότι πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, ο αμυντικός Πανάκης, όπου έπαιξε όλο το ενενηντάλεπτο και ανταπεξήλθε με επιτυχία στα αμυντικά του καθήκοντα.
Φάσεις και γκολ
11’ 1-0 ΓΚΟΛ για την Ιστιαία: Έπειτα από διώξιμο των αμυντικών της Αυλίδας η μπάλα στρώθηκε στον Ηλία Στεργίου περίπου στο ημικύκλιο της περιοχής και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα
30’ Ο Καρλατήρας προσπάθησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή όμως οι αμυντικοί της Ιστιαίας έδιωξαν σε κόρνερ
46’ Σουτ εξ επαφής από τον Αργύρη Στεργίου έδιωξε με τα πόδια ο Ντελέκος
47’ Ο Χρήστος Ανέστης βγήκε τετ – α – τετ έχασε όμως το κοντρόλ της μπάλας και έτσι ο Ντελέκος κατάφερε να μπλοκάρει
56’ Μακρινό δυνατό σουτ του Πανάκη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Αυλίδας
58’ Ακυρώθηκε ως off side κανονικό γκολ που σημείωσε για την Ένωση ο Αργύρης Στεργίου
73’ Γυριστό σουτ από τον Αργύρη Στεργίου μέσα από την περιοχή έδιωξε ενστικτωδώς ο Ντελέκος
86’ Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ έπειτα από σουτ του Μακρή
87’ Ο Ηλιόπουλος σουτάρει για την Ένωση , ο Ντελέκος έδιωξε η μπάλα στρώθηκε στο Μακρή αυτός επιχείρησε μια κεφαλιά όμως οι αμυντικοί της Αυλίδας έδιωξαν σε κόρνερ.
Συνθέσεις
Α.Ε. Ιστιαίας (Θανάσης Γουρνάς): Μπιμπάι, Μερκούρι, Βασιλείου, Τόουρφε, Πανάκης, Στεργίου Η., Στεργίου Α., Ηλιόπουλος, Γοργομάτης Ν. (90+ Μπιμπάι Ι.), Ανέστης Χ. (67’ Μακρής), Μιχαήλ (80’ Καλλίτσης)
Α.Ο. Αυλίδας (Νίκος Ρόγκας): Ντελέκος, Τζαφέρος, Βισβίνης, Ζαζάς, Καρλατήρας, Κουτσαυλής, Ίσκα, Κάκιος, Ελευθερίου, Γιαλός (41’ Μαναρίτσας), Προβής (56’ Μπούρικας)
Διαιτητής: Στράτος Ντούρας, Βοηθοί: Τσιφλάκος – Δάλλας

Η λίστα ιστολογioν