O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΣΤΕΛΑ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 2-0

Ήταν παιχνίδι σημαντικής βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, με την φιλοξενούμενη Μακρυκάπα, να είναι αυτή που βρισκόταν (και βρίσκεται) σε δύσκολη βαθμολογική θέση!
Το α’ μέρος ήταν μοιρασμένο, με λιγοστές φάσεις, σε μια από αυτές όμως κρίθηκε το παιχνίδι, οι δύο αντίπαλοι φύλαγαν καλά τα μετόπισθέν τους, με αποτέλεσμα, οι προσπάθειες των παικτών να αναλώνονται στο χώροι του κέντρου κατά κύριο λόγο… Ένα αμυντικό λάθος των φιλοξενούμενων, το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, οι γηπεδούχοι, καθώς κέρδισαν το πέναλτι, που έκρινε τον αγώνα και πήραν και την αποβολή του Παπίλα!


Στο β’ μέρος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Μακρυκάπα ήταν καλύτερη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες που δεν τις αξιοποίησαν οι παίκτες της, από αστοχία και ατυχία, αλλά κύρια γιατί ο Κηρόπουλος ήταν εξαιρετικός…
Με την νίκη αυτή η Καστέλλα, έφτασε στο όριο των 35 βαθμών που θεωρούνται σίγουροι για την οριστική απομάκρυνση από τον όποιο κίνδυνο…
Οι ΄΄Λύκοι΄΄ της Μακρυκάπας στο παιχνίδι αυτό , ήταν φοβερά άτυχοι, καθώς από την Παρασκευή είχε τεθεί εκτός μάχης ο Σπ. Θωμόπουλος (έσπασε το πόδι του), ο Κυριακόπουλος, έπαιξε με στομαχικές διαταραχές, λόγω τραυματισμού απόντες Ζαούρης και Βαρτζής, με πρόβλημα τραυματισμού έπαιξε και ο Τσομάσκα και ΄΄κερασάκι΄΄ στην τούρτα΄΄ ήρθε η κόκκινη του Παπίλα! Σίγουρα χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων και προσπάθεια για να έχει αίσιο τέλος η χρονιά για του ΄΄Λύκους΄΄!
Το 2ο γκολ ήρθε για την Καστέλλα, όταν οι φιλοξενούμενοι ήταν σε φουλ επίθεση για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης…
***οι κυριότερες φάσεις και το γκολ:
  • 35’ ο Ντούμας, έξω από την περιοχή πιάνει δυνατό σουτ, για να μπλοκάρει έξοχα ο Κηρόπουλος…
  • 37’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, λάθος των αμυντικών της Μακρυκάπας, επωφελείται οδαιμόνιος Μήτρου παίρνει έξυπνα την μπάλα μπαίνει στην περιοχή, τον ακολουθεί ο Παπίλας, ο νεαρός προσποιείται και στην προσπάθειά του να τον ανακόψει ο αμυντικός των ΄΄Λύκων΄΄, τον ανατρέπει, ο διαιτητής καταλογίζει αμέσως πέναλτι και δίνει κόκκινη στον Παπίλα, σαν τελευταίος! Το πέναλτι εκτελεί ο εύστοχα ο σπεσιαλίστας Κηρόπουλος, ανοίγει το σκορ, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το 7ο γκολ του μετά από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι!
  • 56’ μπροστά από τους Τσούτση και Σπανόι μέσα στην περιοχή, ο Καρκαλής, προφταίνει και αποκρούει σωτήρια!
  • 60’ ο Τσομάσκα σουτάερει μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αναστασίου, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής κοντά στην φάση δείχνει ΄΄παίζετε΄΄!
  • 61’ εξαιρετική, ατομική προσπάθεια από τον δραστήριο Στρατή, που πιάνει ξαφνικό δυνατό σουτ και υποχρεώνει τον Κηρόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση, ο Ντούμας στη συνέχεια κερδίζει το ΄΄ριμπάουντ΄΄, μπαίνει από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, σουτάρει και πάλι όμως ο Κηρόπουλος αποκρούει σωτήρια…
  • 68’ αντεπίθεση για την Καστέλλα, εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Μήτρου από δεξιά, σέντρα ανάμεσα από 3 αντιπάλους και λίγο έξω από την μικρή περιοχή, ο Τσούτσης πιάνει γυριστή κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από την συμβολή των δοκών…
  • 77’ πολύ ωραία και επικίνδυνη σέντρα από τον Τσομάσκα, την τελευταία στιγμή δεν πρόφτασε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, ο Β. Βουρδάνος…
  • 78’ ο Στρατής μπαίνει προς την περιοχή της Καστέλλας, ο Κηρόπουλος εξουδετερωμένος, σέντρα-σουτ, προς το ανυπεράσπιστο τέρμα, εκεί βρίσκεται ο Τσομάσκα που όμως δεν προφταίνει την μπάλα και χάνεται η ευκαιρία…
  • 83’ σέντρα-σουτ του Τσομάσκα, από 35 μέτρα και πλάγια, υποχρεώνει τον Κηρόπουλο με υπερένταση να διώξει την μπάλα σε κόρνερ!
  • 90+4’ ΓΚΟΟΟΛ! 2-0, ο πολύπειρος Σέγκος, κερδίζει στο κέντρο την μπάλα, κάνει μια προσποίησης και την δίνει στον Μήτρου, που από πλάγια δεξιά ταχύτατα, κερδίζι μέτρα, και στο ύψος της περιοχής μεταβιβάζει στον Τσούτση, που ερχόταν παράλληλα, ο τελευταίος με υποδειγματικό πλασέ νικάει τον Κυριακόπουλο και την στέλνει στα δίκτυα! Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ-σάϊντ, στο ξεκίνημα της φάσης.
Ο διαιτητής Γιώργος Κασομούλης, ΄΄μοίρασε΄΄ το καρπούζι στα ίσια και δίκαια, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Κων. Κωνστάντιος και Κων. Αργύρης.
ΚΑΣΤΕΛΛΑ      (Νίκος ΚΙΑΠΕΚΟΣ): 1-Κηρόπουλος, 2- Χ. Αναστασίου, 3- Κεχαγιάς, 4-Μακρής, 5-Ράζος, 6-Μπασινάς, 7-Σπανός, 8-Δ. Τσούτσης, 9- Σέγκος(90+4’ Κόκκινος) , 10-Μαντάς,11-Μήτρου.

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Βαγγέλης ΤΟΓΙΑΣ): 1-Κυριακόπουλος, 2-Πεταλωτής (80’ Ε. Πολύχρονος), 3- Χασάνδρας, 4-Αν. Καρκαλής, 5- Παπίλας, 6-Σηφάκης,  7-Τσομάσκα, 8-Ρωμανός, 9- Ντούμας (66’ Β. Βουρδάνος), 10-Μπαλόζι, 11-Στρατής.

Η λίστα ιστολογioν