O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Χαλκίδα-Τσικλητήρας Πύλου 2-2

Η Χαλκίδα δεν μπόρεσε για ακόμη μια φορά να νικήσει αν και προηγήθηκε στο σκορ, παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς απέναντι σε 10 αντιπάλους. Τελικά στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 2-2 και απέτρεψε το χαρακίρι. Ο μαχητικός Τσικλητήρας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και παραλίγο να φύγει από την Εύβοια με μια μεγάλη νίκη.




Όλα τα σημάδια οδηγούσαν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ημέρα. Επιστροφή στο φρεσκοκατασκευασμένο "χαλί" του δημοτικού, με ανοιξιάτικο καιρό χαρά θεού, και περισσότερα από 500 άτομα στις εξέδρες. Με τον Μπαλού και τον Ντελέκο να δίνουν τον τόνο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μεγάλη όρεξη και κυνήγησαν με πάθος το γκολ.

Μόλις στο 5΄ ο Ντελέκος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μπαλού από κοντά με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παλιγκίνη, σηκώνοντας για πρώτη φορά τους θεατές από τις θέσεις τους. Νέα ευκαιρία στο 11΄ όταν μετά από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ ο Καραμπάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Παλιγίνης μπλόκαρε. Στο 17΄ ο  Καλαντζής έκλεισε τα μάτια σε εξόφθαλμη περίπτωση πέναλτι. Ο Ντελέκος έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Τηλιόπουλος πέρασε στο σπριντ τον Παναγόπουλο και τσίμπησε τη μπάλα, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να τον ανατρέπει καθαρά και τον διαιτητή κλείνει τα μάτια στο προφανές



Η πρώτη επίσκεψη του Τσικλητήρα ήρθε στο 32΄ με τη κεφαλιά του Μπίζου μετά το κόρνερ του Τσάτσου να καταλήγει άουτ. Στο 36΄ ήρθε τελικά η δικαίωση για τις προσπάθειες των παικτών της Χαλκίδας. Ο Ντελέκος έκλεψε τη μπάλα έξω από τη περιοχή, πέρασε το Μπίζο και λίγο πριν πλασάρει ανατράπηκε.Πεντακάθαρο πέναλτι και κόκκινη για τον αμυντικό της Πύλου. Ο Βεζιρτζόγλου με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0. 


Και ενώ όλοι περίμεναν ότι με προβάδισμα στο σκορ και αριθμητικό πλεονέκτημα θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη, παρουσιάστηκε εντελώς αγνώριστη.

Στο 56΄ ο Βεζορτζόγλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει το ματς. Ο Τσικλητήρας έψαχνε το γκολ με μακρινές μπαλιές και σε μια απ' αυτές στο 67΄ ο Καλαντζής καταλόγισε πέναλτι στην έξοδο του Μητακίδη πάνω στον Γραμματικόπουλο. Ο Κυριαζόπουλος ευστόχησε κάνοντας το 1-1. Η οριστική ανατροπή ήρθε στο 86΄με τον Τσώνη ν' αφήνει όλη την άμυνα πίσω του και με πλασέ να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ευτυχώς για τον ΑΟΧ ο Βεζιρτζόγλου ισοφάρισε στο 91΄ σε 2-2 με προσωπική ενέργεια και έσωσε το βαθμό, αν και στις 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια παρόμοια φάση με αυτή του γκολ ο Τσώνης θα μπορούσε να έχει δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

ΑΟ Χαλκίς (Α. Αυλωνίτης):Μητακίδης, Στεργιανός, Τηλιόπουλος (83΄Κρολ), Καραμπάς, Τσατσαρής, Εμέκα (78΄Ανέστης), καθαρούδης, Ντελέκος, Βεζιρτζόγλου, Πολίτης (62΄Λούκας), Μπαλού

Τσικλητήρας Πύλου(Ν. Κακαλέτρης): Παλιγκίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Καραμπάς, Κυριαζόπουλος, Χοτζάι, Πήλιος (84΄Τσώνης), Τσάτσος (63΄Ζαχαρόπουλος), Γραμματικόπουλος, Κερμενίδης, Κωστής (76΄Ρούσης)

Η λίστα ιστολογioν