O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Α” ΕΣΚΑΣΕ Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 73-63


%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%b1
Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Ιτέα που παρότι αουτσάϊντερ, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ κερδίζοντας την Παναγίτσα με 73-63 αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην κορυφή της βαθμολογίας!
Και αν η Παναγίτσα είναι αναμφίβολα ομάδα με προσδοκίες για κατάκτηση του τίτλου και άνοδο στη Γ” Εθνική, η Ιτέα από τη στιγμή που μπορεί και κερδίζει τέτοια παιχνίδια γιατί να μην μπει και αυτή πλέον με τη σειρά της στο κλαμπ των διεκδικητών

Αυτό ως ιδέα μπορεί να μην αρέσει στον Χρ.Μωραϊτη που θέλει να κρατάει χαμηλά τους τόνους, αλλά με τέτοιες νίκες αυτόματα αλλάζουν οι στόχοι.
Αυτό που δεν άρεσε καθόλου πάντως στην Παναγίτσα ήταν η διαιτησία του Γερονικολού. Οι Χαλκιδέοι έχουν πολλά παράπονα από τον συγκεκριμένο ρέφερι, ιδίως για το γρήγορο φόρτωμα με 3 φάουλ του Λαζαρίδη  από την πρώτη κιόλας περίοδο.
Η Ιτέα μετά το πρώτο 10λεπτο έπαιξε…διαστημικό μπάσκετ! Με πίεση στην άμυνα, καλές επιλογές στην επίθεση, ευστοχία από την περιφέρεια και τον Λαζαρίδη να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 18 πόντους υπέρ των γηπεδούχων για να κλείσει το ημίχρονο στο +14 (47-33).
Η Παναγίτσα παρότι βρέθηκε προσωρινά στο καναβάτσο, μπόρεσε να επιστρέψει στο ντέρμπι και μάλιστα πολύ γρήγορα δίνοντας νέο ενδιαφέρον.
Η γ΄περίοδος τελείωσε με 54-50 και με το ξεκίνημα η ομάδα του Μιχαήλ μείωσε σε απόσταση βολής για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα (56-54). Εκεί όμως έγιναν δύο γεγονότα που καθόρισαν το υπόλοιπο του αγώνα.
Ένα καθοριστικό τρίποντο του Αγγελόπουλου έφερε τη διαφορά στο +5 για την Ιτέα (59-54) την ώρα που η Παναγίτσα έβλεπε τον Λζαρίδη που ήταν ο κύριος εκφαρστής της επιστροφής των φιλοξενούμενων στη γ” περίοδο να φορτώνεται με 4ο φάουλ.
Στο υπόλοιπο του ντέρμπι η διαφορά έπαιζε μεταξύ 4-7 πόντων για να επικρατήσει τελικά η Ιτέα με 73-63 φτάνοντας στο +10 μετά από βολές στο τέλος και ενώ ο πάγκος της Παναγίτσας δέχθηκε και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία σε φάουλ.
Κορυφαίος των νικητών ο Γεωργαντάς σε άμυνα και επίθεση, χωρίς βέβαια να υστερήσει κανένας από τους πολύ καλούς γηπεδούχους που μέχρι τώρα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος.
Από την Παναγίτσα που εκτός από τα παράπονα της για τη διαιτησία του Γερονικολού, αξίζει να σημειωθεί πως και πάλι χωρίς τον Μαρμαρινό, πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Λαζαρίδης.
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Γερονικολός.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-21, 47-33, 54-50, 73-63.
ΙΤΕΑ (Μωραϊτης): Κοντογιάννης 2, Δαλούκας, Μπαντελάς 4, Γεωργαντάς 20, Παπαθεοχάρης 5 (1), Αγγελόπουλος 14 (4), Πράππας 13 (2), Ευθυμίου 12 (1), Πετράκος, Παρασκευόπουλος, Κουτρόγιαννος 3 (1), Παγώνης.
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Μιχαήλ-Τοσούνης): Δέδες, Κουτσογιάννης 12 (2), Σεβαστόπουλος 3 (1), Ζυγογιάννης, Τσίτσης 3, Κωνσταντίνου 6 (1), Σαράπης 8, Μπέλλος Χαρ. 4, Μπέλλος Νικ. 2, Λαζαρίδης 18 (2), Περσίδης 6, Ματθαίου.
http://eviabasket.

Η λίστα ιστολογioν