O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οκτώ «ελληνικά» κομμάτια στη Λεβάντε

Μεσογειακός  «Μότσαρτ»
Τα χρήματα που του πρόσφερε η Μάιντς, ήταν περισσότερα από αυτά που πήρε εν τέλει στη Λεβάντε, Είχε μπουχτίσει στους «κόκκινους», ποτέ του δεν ταίριαξε απόλυτα και με τον τεχνικό της ομάδας, Τόμας Τούχελ και η φυγή ήταν απαραίτητη. Ο Αντρέας Ίβανσιτς δεν είχε και κάτι άλλο να περιμένει στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στα 30 του χρόνια, ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού ήθελε να μυρίσει ξανά Μεσόγειο, όπου θα μπορεί να κάνει και τις βόλτες του με το αγαπημένο του τζετ-σκι και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Περίσσευε στον Στέφενς
Στο... τσακ δεν φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η περίπτωσή του άρεσε στους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά», όταν προτάθηκε. Ο ίδιος ο 32χρονος Πορτογάλος μέσος που είχε μείνει ελεύθερος από το Αννόβερο «ψήθηκε» με σχετική ευκολία. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια του είχε πει τα καλύτερα κι εκείνος δεν το πολυσκέφτηκε. Πήρε το αεροπλάνο και μέσω της Νυρεμβέργης έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Πριν όμως ακουμπήσει το στυλό στο συμβόλαιο, ο Χουμπ Στέφενς τον «έκοψε». Το περασμένο Σάββατο ανακοινώθηκε από τη Λεβάντε.

Κίνα; Ποτέ ξανά!

Καλά τα λεφτά, αλλά η Κίνα δεν είναι και το ιδανικό μέρος να ζεις. Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ σε κάθε ευκαιρία επέστρεφε στην Ελλάδα για να αλλάξει τον αέρα του. Δεν άντεξε περισσότερο από μία σεζόν (χοντρικά) στη Σαντόνγκ Λουνένγκ, με την οποία έκανε 20 εμφανίσεις όλες κι όλες. Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού με το που άκουσε την πρόταση της Λεβάντε πέταξε από τη χαρά του. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο και βρέθηκε στη Βαλένθια, τον περασμένο μήνα, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2015 και να επιστρέψει στον... ποδοσφαιρικό κόσμο.


Βρήκε ρόλο


Ναι μεν δεν θεωρείται και βασικός, αλλά είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που αισθάνεται ενεργό μέλος σε μια ομάδα. Ούτε στη Λίβερπουλ, ούτε στον ΠΑΟΚ μπόρεσε να καθιερωθεί ο Ναμπίλ Ελ-Ζαρ. Στη Λεβάντε πάντως, στην οποία και αγωνίζεται την τελευταία διετία έχει βρει την υγειά του. Με τους «γκρανότας» την περσινή σεζόν, ο Γαλλομαροκινός εξτρέμ είχε 31 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάνοντας και πέντε εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Σκοπός πλέον η σταθεροποίηση στην ενδεκάδα.


Σύνδεσμος... Τζόλε


Από την ημέρα που «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ήξερε με τι θα ασχοληθεί την επόμενη, Πήρε την άδεια να γίνει ατζέντης σε χρόνο d/t κι έπιασε δουλειά χωρίς χρονοτριβή. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική αγορά και σε κάθε ευκαιρία το εκμεταλλεύεται. Ο «Τζόλε» έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή της Λεβάντε, Μανόλο Σαλβαδόρ, ο οποίος ακολουθεί «τυφλά» τις εισηγήσεις του. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετακινήσεις των Γκέκα, Βύντρα, Καράμπελα, Σιμάο και Ίβανσιτς.



Αρχή και... τέλος


Εντάξει, ο συγκεκριμένος πιο... Λεβάντε δεν γίνεται να 'ναι, αλλά τα μέρη μας τα επισκέφθηκε. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βαλένθια, οι «γκρανότας» ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο Χουανφράν. Το 2008 η ΑΕΚ θέλει να κλείσει την «τρύπα» στο αριστερό άκρο της άμυνάς της και ο 37χρονος Ισπανός μοιάζει ιδανική περίπτωση. Μόνο που στους «κιτρινόμαυρους» έχει πέσει μια... κατάρα στους ζερβούς αμυντικούς, αφού μετά τον Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ούτε ο Χουανφράν έπιασε. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, για να την κλείσει. 


Μεγάλη η λίμνη


Όνειρο ήταν και πάει; Έτσι φαίνεται. Ο Νίκος Καράμπελας ήξερε ότι η Λεβάντε είναι μια... μεγάλη λίμνη και ο ίδιος μικρό ψάρι. Ενδεχομένως οι γερμανικές σειρήνες από την Τσβάιτελιγκα να αποτελούσαν καλύτερη επιλογή, όμως ο 29χρονος αριστερός μπακ προτίμησε να κάνει το δύσκολο. Πήγε στη Λεβάντε και την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τα ρεπό του Χουανφράν κλήθηκε να κάνει, αλλά ελάχιστες φορές άρπαξε την ευκαιρία. Αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί από τον ισπανικό σύλλογο να ψάξει ομάδα, όμως ακόμα δεν έχει βρει κάτι να τον καλύπτει.



Βγήκε σε καλό


Ελάχιστες ήταν οι φορές που άκουσε καλή κουβέντα στα εννιά χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό. Ήταν συνήθως ο άνθρωπος που εισέπραττε όλο το «ανάθεμα». Αδίκως. Τον περασμένο Γενάρη ήταν με το στυλό στο χέρι σε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πίσω και ο Λουκάς Βύντρα βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού. Σε καλό του βγήκε. Ο 32χρονος διεθνής έκανε εξαιρετικό εξάμηνο με τη Λεβάντε, με την οποία αγωνίστηκε στόπερ (κυρίως), δεξί μπακ, αλλά και αμυντικός μέσος. Πραγματικό εργαλείο για τους «γκρανότας».

Η λίστα ιστολογioν