O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αναζητώντας το... χαμένο "τυφλό σύστημα"

Αναζητώντας το... χαμένο "τυφλό σύστημα"
Ποτέ ένα φιλικό δεν είναι μέτρο σύγκρισης για ένα επίσημο ματς. Ποτέ, επίσης, ένα φιλικό δεν μπορεί να μην αποτυπώνει τις χαρακτηριστικές αδυναμίες που έχει μια ομάδα η οποία "χτίζεται".
Αστέρας και ΠΑΣ άρχισαν "ανεπίσημα" τη σεζόν σχεδόν από εκεί που είχαν μείνει πέρυσι. Με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις ο ΠΑΣ, με πολλές αφαιρέσεις ο Αστέρας.

Έφυγε ο Ντε Βινσέντι και ο Γεωργίου 
από τη μία, αποχώρησαν -κυρίως- οι Φούλοπ, Σανκαρέ, Ράγιος, Περόνε από την άλλη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αστέρας έχασε τη ραχοκοκαλιά του, τη συνοχή του και απώλεσε το μεγάλο πλεονέκτημα του "τυφλού συστήματος".

Ο Τσιώλης δούλευε 
με τον συγκεκριμένο κορμό για μήνες. Η ομάδα είχε φτάσει να παίζει και να βρίσκεται με "κλειστά μάτια". Αυτό είναι που θέλει να ξανακάνει ο κόουτς των Αρκάδων, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Σε 17 μέρες
 ο Αστέρας παίζει στην Ευρώπη και ο Τσιώλης στο πρώτο επίσημο φιλικό είχε περιορισμένες επιλογές. Πρώτα απ' όλα στην άμυνα. Ο Μπαρτολίνι είναι στο Καρπενήσι, αλλά θα είναι έτοιμος σε 15 μέρες. Άρα εκτός Europa. Ο Κουρμπέλης από την Κυριακή (14/07) θα είναι μαζί με την ομάδα και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτός θα είναι ο παρτενέρ του Λισγάρα, που αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός διαθέσιμος στόπερ στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ο Τσιώλης.

Στα αμυντικά χαφ, επέστρεψε ο Ουσέρο
, ο Μουνάφο που έχει σχεδόν όμοια χαρακτηριστικά με τον Ισπανό είναι σε καλή κατάσταση, ο Ζησόπουλος έδειξε ότι αμυντικά θα προσφέρει πολλές βοήθειες, ενώ ο Κοντοές αποτελεί σταθερή αξία στο μυαλό του προπονητή των "κιτρινομπλέ", την ώρα που όλοι περιμένουν κάτι παραπάνω από τον Σέτι.

Στο δημιουργικό κομμάτι έχει απομείνει ο Ντε Μπλάσις
 (ο οποίος με τον ΠΑΣ έπαιξε φορ λόγω έλλειψης καθαρόαιμου στράικερ), ο Κάφα μοιάζει ανεβασμένος, ο Ναβάρο και ο Ουρτάδο είναι τα φαβορί για τις θέσεις των εξτρέμ σε δεξιά και αριστερή πτέρυγα.

Και πάμε τώρα στην επίθεση. 
Το κενό του Περόνε θα κληθούν να καλύψουν οι "πύργοι" Χουάνμα και Μπαράλες. Και οι δύο βρίσκονται πλέον στο Καρπενήσι, αλλά ο Τσιώλης ορθά δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να μπει ένας παίκτης στην ενδεκάδα αφομοιώνοντας την τακτική φιλοσοφία του προπονητή. Αυτό θέλει χρόνο και γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο Καρδιτσιώτης λέει ότι πιθανότατα στο πρώτο ματς δεν θα είναι σε θέση να τους συμπεριλάβει στο βασικό σχεδιασμό της ομάδας.

Η λίστα ιστολογioν