O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το άστρο του Μπέιλ έστεψε την Βασίλισσα

Οι παίκτες της Ρεάλ πανευτυχείς λίγο μετά την απονομή

Σε σημαντικό μέρος από τα 100 εκατομμύρια που ξόδεψε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει έκανε απόσβεση ο Γκάρεθ Μπέιλ ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι η ομάδα της Μαδρίτης μπορεί να μην είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του αλλά το άλλο της μεγάλο αστέρι ήταν εκεί και την πήρε πάνω του όταν τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ πέτυχε το νικητήριο γκολ χαρίζοντας στην Ρεάλ την νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Μαδριλένων σε Classico.

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα του κυλούσε ακριβώς όπως το ήθελε ο Κάρλο Αντσελότι με την Ρεάλ να έχει τον έλεγχο του κέντρου με τους Ντι Μαρία και Ίσκο να κάνουν μεγάλο παιχνίδι και τον Μπέιλ με τον Μπενζεμά να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Από μία τέτοια άλλωστε προήλθε και το γκολ του Ντι Μαρία στο 11' με το οποίο άνοιξε το σκορ. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα δεν είχε βοήθειες από τις πτέρυγες με αποτέλεσμα να έχει εγκλωβιστεί στον άξονα και το παιχνίδι της να είναι προβλέψιμο.

Όταν όμως στο 60' ο Μαρτίνο το κατάλαβε και έβαλε τον Πέδρο αντί του Φάμπρεγκας το παιχνίδι την Μπάρτσα άνοιξε καθώς βρήκαν περισσότερο χώρο για να κινηθούν ο Τσάβι, ο Ινιέστα αλλά και ο Μέσι. Έτσι στο 68' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Μπάρτρα. Ο νεαρός αμυντικός των Καταλανών ζούσε το όνειρο του αφού ήταν για την ώρα ο ήρωας της ομάδας του. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν σε μία και μόνο φάση στον Μπάρτρα έμελλε να εκτεθεί από τον Γκάρεθ Μπέιλ στην φάση του δεύτερου γκολ της Ρεάλ.

Ήταν το 85' και ενώ η Μπάρτσα πίεζε για να φτάσει στο γκολ της νίκης η Ρεάλ βγήκε στην αντεπίεση με τον Μπέιλ. Ο Ουαλός αν και βρέθηκε στις διαφημιστικές πινακίδες μετά από σπρώξιμο του Μπάρτρα, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλο του στο σπριντ και πλάσαρε ιδανικά τον Πίντο. Στα λίγα λεπτά που απέμεναν η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ισοφαρίσει και έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο 90' όταν ο Νεϊμάρ μετά από ,μπαλιά τρύπα του Τσάβι σημάδεψε το δοκάρι του Κασίγιας. Έτσι η Ρεάλ πήρε το Κύπελλο ενώ η Μπάρτσα κινδυνεύει να μείνει χωρίς κάποιο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από το 2008.

Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Αλόνσο, Μοντριτς, Ίσκο (89' Κασεμίρο), Ντι Μαρία (86' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (90' Βαράν)

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Μπάρτρα (86' Σάντσες), Μασεράνο, Άλβες, Άλμπα (46' Αντριάνο), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Φάμπρεγκας (60' Πέδρο)

Η λίστα ιστολογioν