O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αποχωρούν από το πρωτάθλημα τη Β’ ΕΠΣΕ τα Καμάρια – Πρόβλημα το γηπεδικό καταγγέλει η ομάδα – Δεν αποδέχτηκαν προτάσεις μας τονίζει ο Δήμος – Ανοιχτό παράθυρο διευκολύνσεων αφήνει η ΕΠΣΕ

                                                               ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Α.Ο. Καμαρίων (αρχείο)

ρεπορτάζ Γιάννης Δραπανιώτης
Σε μείζον πρόβλημα για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Βόρειας Εύβοιας εξελίσσεται η έλλειψη γηπέδων, αφού λόγω ελλείψεων άρτιων και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των τοπικών πρωταθλημάτων αγωνιστικών χώρων, η πρώτη αποχώρηση ομάδας από τα τοπικά πρωταθλήματα και το κύπελλο  διαφαίνεται πως είναι γεγονός. Πρόκειται για τον Α.Ο. Καμαρίων, που όπως μας δήλωσαν οι ιθύνοντες της ομάδας θα υποχρεωνόταν να αγωνιστεί στο γήπεδο των Βασιλικών και έτσι για φέτος αναγκαστικά θα αποχωρήσουν για φέτος από τα τοπικά πρωταθλήματα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν η ομάδα αγωνιζόταν στη Β’ (τρίτη κατηγορία του νομού) στο ξερό γήπεδο των Καμαρίων. Η πορεία της στο πρωτάθλημα ήταν αξιόλογη, αφού σχετικά άνετα κατάφερε να πλασαριστεί στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και να πάρει το εισιτήριο ανόδου στη νέα Β’ κατηγορία (δεύτερη τη τάξη στο νομό μετά από σχετική αναδιάρθρωση). Σύμφωνα με τον κανονισμό όμως της ΕΠΣ Εύβοιας οι αγώνες των δύο πρώτων τοπικών πρωταθλημάτων του Νομού, Α & Β κατηγορίας θα πρέπει να διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χλοοτάπητα.
Κώστας Χασανδρινός
Σε επικοινωνία της «ΦτΣ» με τον Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Χασανδρινό, ο κ. Χασανδρινός δήλωσε ότι ήδη έχει ενημερώσει και τους αρμόδιους για την αποχώρηση της ομάδας. Επίσης τόνισε πως ήταν κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και στους υπεύθυνους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, η αποχώρηση της ομάδας αν τυχών της έδιναν ως έδρα το γήπεδο Βασιλικών. «Το κόστος να αγωνιζόμαστε στα Βασιλικά είναι τουλάχιστον 500 ευρώ τη βδομάδα συν το γεγονός ότι δεν θα έχουμε και καθόλου εισιτήρια» επισήμανε ο κ. Χασανδρινός, ενώ παράλληλα τόνισε πως για το γήπεδο Καμαρίων κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά, όπως δίχτυα στις εστίας. «Να τα φτιάξει δηλαδή όλα αυτά η ομάδα σε κάτι που είναι ιδιοκτησία του Δήμου» ήταν χαρακτηριστικά η δήλωσή του, ενώ εξέφρασε και τη μεγάλη δυσφορία του απέναντι στο Δήμο.
Αργυρώ Αράπογλου
Η «ΦτΣ» επικοινώνησε όμως και με την υπεύθυνη του Νομικού Προσώπου του Δήμου για τα γήπεδα κ. Αργυρώ Αράπογλου, η οποία τόνισε πως δεν υποχρέωσε καμία ομάδα να αγωνιστεί στα Βασιλικά. Μάλιστα δε όπως μας ανέφερε είχε καλέσει τους υπεύθυνους των τριών ομάδων της περιοχής της Ιστιαίας που αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία και τους είχε κάνει δύο προτάσεις. Μία να γίνει κλήρωση σε ποια από τα υπάρχοντα γήπεδα με χόρτο θα αγωνίζονται και να χρησιμοποιούν εκ περιτροπής το γήπεδο της Ιστιαίας. Όπως δήλωσε η κ. Αράπογλου καμία εκ’ των δύο προτάσεών της δεν έγινε αποδεκτή. Επίσης ανέφερε πως μετά τη σχετική εγκύκλιο της ΕΠΣΕ απέστειλε σχετικό έγγραφο και συνομίλησε με τον κ. Πίσχινα και όπως τόνισε είναι θέμα της ΕΠΣΕ αν λόγω ειδικών συνθηκών στην περιοχή, όπως η έλλειψη γηπέδων και οι χιλιομετρικές αποστάσεις θα δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες της Β’ κατηγορίας να αγωνιστούν σε γήπεδο ξερό. Κάτι όπως τονίζει η ίδια θα το παλέψει μέχρι τέλους της θητείας της στις 31 Αυγούστου.
Γιώργος Πίσχινας
Από πλευρά της η ΕΠΣΕ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν διευκολύνσεις στις ομάδες. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώργος Πίσχινας ανέφερε σε δήλωση του στη «ΦτΣ» ότι «μπορεί στην προκήρυξη να προβλέπεται σε Α και Β γήπεδο με χλοοτάπητα αλλά δεν θα σταθούμε εντελώς άκαμπτη αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε κάποιο σωματείο. Περιμένουμε να αναλάβουν και επίσημα οι νέες Δημοτικές Αρχές για να διευθετήσουν τα γηπεδικά ζητήματα. Εξ’ άλλου μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας κυρίως στο τέλος Σεπτέμβρη έχουμε ακόμη χρόνο να δούμε και να ξανασυζητήσουμε το θέμα».

Η λίστα ιστολογioν