O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΤΩΝΤΑΣ – ΕΛΛΗΣΠΟΝΟΤΟΣ 3-5 στην παράταση



   Τη πρόκριση στη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ευβοίας πήρε ο Ελλήσποντος στο γήπεδο του Βατώντα, ενάντια στο τοπικό αστέρα επικρατώντας με 3-5.
   Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιφυλακτικές στα πρώτα πέντε λεπτά, θέλοντας να μην δεχθούν το γκολ από τόσο νωρίς.
   Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους στο 6’ όταν έξω από τη περιοχή ο Ντουλελλάρι έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
   Στο 12’ λεπτό, με τη πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκόρ, με το Μιχαηλίδη να δέχεται τη κάθετη πάσα, να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει όμορφα στη δεξιά γωνία του Σαλεμή.
   Λίγο πριν  συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο οι γηπεδούχοι χάσανε δύο καλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Πιο συγκεκριμένα, στο 28’ ο Μπαρμπούνης  πήρε μία κόντρα, μπήκε στη περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Ενώ στο 29’ ο Γιαννουκάκος προσπάθησε να κρεμάσει το Σαλεμή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
   Στο 35’ ο Ελλήσποντος προσπαθεί να απειλήσει και πάλι με σουτ έξω από τη περιοχή, με το Νικολάου, όμως ο Κακλακής είναι σε ετοιμότητα κ μπλοκάρει τη μπάλα. Αυτή είναι και η τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο.
   Στην επανάληψη η ομάδα της Λαμψάκου μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το εις βάρος της 1-0 και στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε με τον Στρατή όπου σούταρε με το αριστερό, όμως το σουτ δεν βρήκε στόχο.
   Τη πιο κλασική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα έχασε ο Κολιόπουλος Κ, στο 58’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε τη κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
  Ένα λεπτό αργότερα, στο 59’, οι Κυράνας και Μιχαηλίδης κρύψανε τη μπάλα, με τον τελευταίο να τη δίνει στο Γιαννουκάκο, αυτός να περνάει το τερματοφύλακα και να διπλασιάζει τα τέρματα του Βατώντα.
   Οι φιλοξενούμενοι παρά το 2-0 δεν παράτησαν λεπτό το παιχνίδι και συνέχισαν να πιέζουν. Στο 68’, 70’, 76’ και 80’ ήταν θεατές στο ίδιο έργο, βλέποντας τη μπάλα σε καμία από τις τέσσερις ευκαιρίες να μην μπαίνει στο τέρμα αλλά να περνάει άουτ.
   Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο… Ο Νικολάου στο 83’ πέρασε το προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στη περιοχή του αστέρα και με δυνατό δεξί σουτ μείωσε σε 2-1.
   Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα ήταν στο 87 όταν μέσα στη περιοχή του Βατώντα, σε μία έξοδο που επιχείρησε ο Κακλακής, συγκρούστηκε με το συμπαίκτη του και τον αντίπαλο επιθετικό, έμεινε πεσμένος κάτω, χωρίς ο διαιτητής να διακόψει το παιχνίδι, η μπάλα βγήκε έξω από τη περιοχή και ο Νικολάου με δυνατό σουτ σκόραρε και ισοφάρισε σε 2-2. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση.
   Τρία λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης ο Νικολάου, με πλασέ μέσα από τη περιοχή, πέτυχε χατ-τρικ και έφερε τούμπα το παιχνίδι.
   Στο 97’ ο Θωμόπουλος υπέπεσε σε λάθος, κάνοντας τάκλιν στη περιοχή και εν συνεχεία η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του, με το διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την ευθύνη ανέλαβε ο αρχηγός του Βατώντα, ο Αϊβαλιώτης, ευστοχώντας και ισοφαρίζοντας σε 3-3.
   Στο 101’ οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν κόρνερ από τα δεξιά, το εκτελούν και ο Αγγελάκης με κεφαλιά δίνει πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-4.
   Στο 104’ ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, ο Νικολάου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το πλασέ, όμως ο Κακλακής είναι σε ετοιμότητα και αποκρούει στη δεξιά του γωνία.
   Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και ύστερα από 8 λεπτά από την έναρξη του, δηλαδή στο 113’, ο Τζήμας με πολύ ωραίο σουτ, σημάδεψε το αριστερό γάμα της εστίας του Βατώντα και διαμόρφωσε το τελικό 3-5.
   Στο 115’ και στο 118’, πρώτα ο Κολιόπουλος Β και ύστερα ο Στρατής σουτάρανε αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία, χωρίς να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.


ΒΑΤΩΝΤΑΣ: ΚΑΚΛΑΚΗΣ,ΤΣΑΓΚΑΣ (45’ ΝΙΚΟΛΑΟΥ), ΣΚΟΥΡΟΣ, ΚΟΡΙΤΑΣ, ΡΙΖΟΣ, ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ, ΜΠΕΓΙΑΖΗΣ (81’ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ), ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΟΣ, ΣΑΚΚΑΣ (45’ ΚΥΡΑΝΑΣ Δ)


ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ: ΣΑΛΕΜΗΣ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Χ, ΝΑΤΣΗΣ (65’ ΒΛΑΧΟΣ), ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κ (55’ ΤΖΗΜΑΣ) ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΙΛΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ, ΝΤΟΥΛΕΛΛΑΡΙ (62’ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ), ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Β

Η λίστα ιστολογioν