O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Στον "αέρα" οι αθλητικοί χώροι σε Ιστιαία και Αιδηψό - Αγώνας δρόμου του Δήμου για να δοθούν οι άδειες λειτουργίας

ΚλειστόΑιδηψού
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ρεπορτάζ Γιάννης Δραπανιώτης
Εξ ακολουθεί να παραμένει το γηπεδικό πρόβλημα στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή τη φορά όχι αναφορικά με το θέμα αν υπάρχουν γήπεδα με χλοοτάπητα ή όχι, αλλά με την άδεια λειτουργίας των γηπέδων κάτι που αφορά κυρίως τα γήπεδα της Ιστιαίας και της Αιδηψού και τα κλειστά γυμναστήρια Αιδηψού και Ιστιαίας. Η περιφέρεια, που πλέον είναι αρμόδια για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αγωνιστικών χώρων δεν αναμένεται να δώσει θετική εισήγηση για τη χρήση τους, αλλά μία τρίμηνη παράταση ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, νομιμοποίηση κτισμάτων, δημιουργία ιατρείων και πυρασφάλεια ώστε να δοθεί κανονική άδεια λειτουργίας. Αν αυτά δεν είναι έτοιμα μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει πρόβλημα.

γήπεδο Ιστιαίας
Μπορεί το τελευταίο διάστημα η απερχόμενη υπεύθυνη του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Αργυρώ Αράπογλου, να έτρεξε αρκετά το θέμα της δημιουργίας ιατρείων, αλλά με βάση πλέον των νέων προδιαγραφών αυτό φαίνεται δεν είναι αρκετό.
Το θέμα έθιξε στη "ΦτΣ" ο Πρόεδρος του Σύλλα Αιδηψού Γιάννης Μαυροζούμης. Ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα υπάρχει για όλα τα γήπεδα στην περιοχή. Κυρίως όμως για το κλειστό γυμναστήριο της Αιδηψού για το οποίο γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα, ανέφερε πως για να δοθεί άδεια λειτουργίας, πρώτα απ' όλα χρειάζεται οικοδομική άδεια και νομιμοποίηση. "Η κ. Αράπογλου μπορεί να προχώρησε σε κινήσεις κυρίως για το θέμα των ιατρείων, πιστεύοντας πως αυτό θα μας έδινε την άδεια λειτουργίας αλλά βάση των νέων κανονισμών δεν είναι αρκετό. Ο Δήμος καθυστέρησε πολύ σ' αυτό θέμα. Πέρσι δόθηκε παράταση για ένα χρόνο, φαίνεται πως ίσως πίστευαν, ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν και φέτος. Τώρα η Περιφέρεια μας δίνει μία παράταση μέχρι τα Χριστούγεννα, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, αν η νέα Δημοτική Αρχή δεν προχωρήσει γρήγορα, μετά την περίοδο των εορτών θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να τινάξει τα πρωταθλήματα στον αέρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροζούμης.
Κλειστό Ιστιαίας
Η "ΦτΣ' επικοινώνησε και με το Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Αγγελόπουλο, που μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη του Νομικού προσώπου του Δήμου που είναι αρμόδιο για τον αθλητισμό.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε, ότι "σε πρώτη φάση η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε αρκετά στο θέμα δημιουργίας των ιατρείων, θεωρώντας πως αυτό θα ήταν αρκετό να μας δοθεί η προσωρινή άδεια κάτι όμως που όπως αποδεικνύεται δεν είναι. Σε επικοινωνία που είχα με την Περιφέρεια μου δήλωσαν, πως δεν πρόκειται να δώσουν θετική εισήγηση, γιατί και να δώσουν δεν πρόκειται να πει το ΟΚ η πενταμελής επιτροπή που χειρίζεται το θέμα, γιατί δεν πρόκειται να δώσει το ΟΚ και για πυρασφάλεια, γιατί για να υπάρξει πυρασφάλεια θα πρέπει οι χώροι να νομιμοποιηθούν. Οπότε μας δίνεται μία τρίμηνη παράταση για να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, από κει κι' έπειτα για τη χρήση τους. Δυστυχώς όλα έγιναν στο παραπέντε, διότι πέρσι είχε δοθεί μία παράταση ενός έτους που εξέπνεε στις 31 Αυγούστου. Φαίνεται πως θεωρούσαν ότι ίσως κάτι τέτοιο γινόταν και φέτος και γι' αυτό υπήρξε μια σχετική αδράνεια. Εγώ είχα ζητήσει να ενημερωθώ νωρίτερα για το θέμα, κάτι το οποίο δεν έγινε".
γήπεδο Αιδηψού
Σε ερώτηση μας αν το τρίμηνο είναι αρκετό για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί άδεια λειτουργίας στους αγωνιστικούς χώρους, ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε πως "αν τρέξουμε το θέμα με την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να γίνει η νομιμοποίηση όλων των κτισμάτων των χώρων, τα ιατρεία είναι σχεδόν έτοιμα, από κει κι' έπειτα η πυρασφάλεια, στα γήπεδα ποδοσφαίρου θεωρώ πως δεν είναι κάτι το δύσκολο, λίγο πιο περίπλοκο είναι το θέμα με τα κλειστά, που εκεί για πυρασφάλεια χρειάζεται μελέτη. Πιστεύω όμως πως αν κινηθούμε γρήγορα και συντονισμένα θα πάρουμε τις πολυπόθητες άδειες λειτουργίας των αγωνιστικών χώρων. 
Από κει κι έπειτα πιστεύω ότι σε μια βδομάδα το πολύ θα έχω καλύτερη εικόνα και θα χαρώ πολύ να σας ενημερώσω καλύτερα".
Αναφορικά με αυτό το μείζον θέμα για τον Αθλητισμό στη Βόρεια Εύβοια η "ΦτΣ" θα επανέλθει με νεότερα ρεπορτάζ.

Η λίστα ιστολογioν