O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μία τρύπα στο νερό ο ΠΑΟΚ στη Γαλλία



Την ήττα με 2-0 από την Γκινγκάμπ στην Γαλλία γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κι έτσι η προσπάθεια πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης γίνεται πλέον δύσκολη υπόθεση για τον δικέφαλο του βορρά.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Φιορεντίνα επικράτησε εύκολα εκτός έδρας με 3-0 της Ντιναμό Μινσκ και έγινε αφεντικό του ομίλου με 6 βαθμούς. Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 33' λεπτό με τον Ακουιλάνι, στο 61’ ο Ίλισιτς έκανε το 0-2 και στο 67’ ο Μπερναρντέτσι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Λευκορώσοι παραμένουν στην τελευταία θέση του γκρουπ χωρίς βαθμό. 

Στην Γαλλία ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί των προσδοκιών που υπήρχαν για θετικό αποτέλεσμα πριν από αυτό το ματς. Η Γκινγκάμπ ήταν πολύ καλύτερη και απείλησε πολλές φορές την εστία του Γλύκου με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά τυχερός που δεν δέχτηκε νωρίτερα το γκολ. Στο 22' ο Μαρβό έστειλε το πρώτο βαρύγδουπο μήνυμα στην άμυνα του δικέφαλου όταν είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φαουλ. Οι Γάλλοι έχασαν στη συνέχεια κι άλλες ευκαιρίες με τους Σβαρτς (29΄, 38'), Μποβού (33'), Πιέ (37', 43') με τον Γλύκο να αντιδρά σωστά όποτε χρειάστηκε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, επήλθε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα στο 47' ο Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Σβαρτς, αλλά στην επαναφορά ο Μαρβό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην Γκινγκάμπ.  Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ στο 50' ήρθε και το δεύτερο γκολ πάλι με τον Μαρβό, αυτή την φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μετά το δεύτερο γκολ η γαλλική ομάδα τράβηξε το πόδι από το γκάζι και έδωσε περισσότερο χώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως, με εξαίρεση τις δύο καλές φάσεις στα τελευταία λεπτά, πρώτα με το σουτ του Αθανασιάδη στο 87' και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Κατσικά, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρκετά προβληματισμένος από αυτή την εμφάνιση. 

Γκινγκάμπ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτς (73' Μαντάν), Μαρβό (78' Ζιρές). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75' Γκολάσα), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (55' Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.  

Βαθμολογία
(2 αγώνες) 

1.Φιορεντίνα 6 
2.Γκινγκάμπ  3 
.................................. 
3.ΠΑΟΚ 3 
4.Ντιναμό Μινσκ 0 

Επόμενη αγωνιστική (23/10) 

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 
Ντιναμό Μινσκ - Γκινγκάμπ 

Η λίστα ιστολογioν