O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Νέος πρόεδρος ο Γκιρτζίκης από 23 Γενάρη

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Παρέλαση ονομάτων έχει ξεκινήσει από χθες για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Γιώργο Σαρρή στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ...

Εμείς, σας συνιστούμε να μην ακούτε τίποτα απ' όλα αυτά και να κρατήσετε μονάχα το όνομα που θα σας αναφέρουμε τώρα. Η ΓΣ για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ομοσπονδίας θα προκηρυχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΔΣ της ΕΠΟ και θα οριστεί για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ενώ ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Η εκλογή του Γκιρτζίκη στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, αφού η ομοσπονδία έχει φροντίσει γι' αυτό πολύ πριν ανακοινώσει την παραίτησή του ο Γιώργος Σαρρής. Οι ενώσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποδεχτεί τον Γκιρτζίκη ως τον διάδοχο στην προεδρία της ΕΠΟ και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήδη προδιαγεγραμμένο.

Ο Ξανθιώτης παράγοντας είναι από τους παλαιότερους συμβούλους της ομοσπονδίας και αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής ανάμεσα στις 57 ενώσεις που θα ψηφίσουν με ελάχιστες, ως μηδαμινές, εξαιρέσεις.  Επί σειρά ετών είχε διατελεί ταμείας της ΕΠΟ και γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τα οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας και των ενώσεων-μελών της, ενώ τώρα είναι πρόεδρος της ΚΕΔ, όπως ήταν και ο Γιωργος Σαρρής πριν να αναλάβει την προεδρία.

Τα υπόλοιπα ονόματα που παίζουν στην επικαιρότητα για την διαδοχή του Σαρρή, δεν έχουν ιδιαίτερη βάση, πλην του υπηρεσιακού προέδρου Γιώργου Βούρβαχη, τον οποίο όμως απ' ότι φαίνεται «τρώει» το παρελθόν του λογω της φιλίας του με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Καμία τύχη οι Τσιάρτας και Λυσσαρίδης, που δεν στηρίζονται από καμία ένωση και ανεξαρτήτως τι λένε τώρα, πολύ δύσκολα θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Γκιρτζίκη.

Όσο για τον τέως πρόεδρο, ο Σαρρής με δηλώσεις του διέψευσε το ενδεχόμενο ότι θα κατέβει στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το έκανε περισσότερο επειδή ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί και δεν θέλησε να προκαταβάλει τις εξελίξεις.

Πρόκειται, όμως, για τον βασικό λόγο που τον ώθησε να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΠΟ και μένει να επιβεβαιωθεί αρχές Γενάρη, εφόσον δεν προκύψει εκλογή προέδρου της δημοκρατίας στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, δύο μέρες μετά την εκλογή του Γκιρτζίκη στην προεδρία της ΕΠΟ. 

Η λίστα ιστολογioν