O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πέντε στα πέντε οι Ιταλοί

Οι παίκτες της Τορίνο πανηγύρισαν μέσα στο Μπιλμπάο

Με πέντε ομάδες θα συνεχίσουν οι Ιταλοί στο Γιουρόπα Λιγκ αφού μετά την Ίντερ και την Φιορεντίνα προκρίθηκαν ακόμα η Τορίνο, η Ρόμα και η Νάπολι.


ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΤΟΡΙΝΟ 2-3


Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε η Μπιλμπάο είχε θεωρητικά το προβάδισμα για την πρόκριση. Στην πράξη όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η «Γκρανάτα» πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 στην χώρα των Βάσκων και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Κουαλιαρέλα στο 16' για να ισοφαρίσει ο Ιραόλα στο 44', αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μάξι Λόπεζ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Τορίνο. Η Μπιλμπάο κατάφερε για μία ακόμα φορά να ισοφαρίσει με τον Ντε Μάρκος στο 61' και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Ωστόσο η Τορίνο πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Νταρμιάν στο 68' που σφράγισε την νίκη των Ιταλών.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΡΟΜΑ 1-2

Στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ πέρασε η Ρόμα που νίκησε την Φέγενορντ εκτός έδρας με 2-1 στο πιο επεισοδιακό ζευγάρι της φάσης των «32». Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Λιάγιτς. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μανού στο 57' αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Ζερβινιο από ασίστ του Τοροσίδη έκανε το 2-1 και σφράγισε την νίκη της ομάδας του. Το γκολ αυτό του Ιβοριανού προκάλεσε την αντίδραση κάποιων ανεγκέφαλων και ένας από αυτούς πέταξε στον Ζερβίνιο μια πλαστική μπανάνα. Αυτή η ρατσιστική επίθεση προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή του ματς. Πάντως η Φέγενορντ σίγουρα θα κληθεί να απολογηθεί για την συμπεριφορά των οπαδών της. Άλλωστε και στην Ρώμη είχαν δημιουργήσει επεισόδια πριν τον αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια.

ΝΑΠΟΛΙ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ 1-0

Η πρόκριση είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα στην Τραπεζούντα όπου η Νάπολι είχε νικήσει με 4-0 και στην ρεβάνς οι «παρτενοπέι» με μια ακόμα νίκη επί των Τούρκων έβαλαν την σφραγίδα στην πρόκριση τους. Το σκορ αυτή την φορά έμεινε σε χαμηλά επίπεδα αφού η Νάπολι νίκησε με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το έβαλε ο Ντε Γκουζμάν στο 19'. Πάντως με τα πάντα να έχουν κριθεί από το πρώτο ματς ο αγώνας στο «Σαν Πάολο» δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον για όσους τον παρακολούθησαν.

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ 3-1

Μετά το 4-1 της Ελβετίας η Έβερτον νίκησε και εντός έδρας την Γιουνγκ Μπόις με 3-1 και έσωσε το γόητρο της Αγγλίας στην διοργάνωση. Η Γιουνγκ Μπόις που έπαιξε εντελώς ελεύθερα αφού όλα είχαν κριθεί στο πρώτο ματς κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σανογκο Τζούνιορ στο 13'. Το ενδεχόμενο της ήττας πλήγωσε το γόητρο της Έβερτον και η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Λουκάκου πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο με πέναλτι στο 25' και το δεύτερο στο 30'. Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ένας άλλος Βέλγος ο Κέβιν Μιραλάς που σκόραρε στο 42'. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε κάτι το ενδιαφέρον.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ 3-0

Απόλυτα κυριάρχησε η Κλαμπ Μπριζ στα παιχνίδια της με την Άαλμποργκ και μετά το 3-1 της Δανίας πήρε μια ακόμα καθαρή νίκη και στο γήπεδο της με 3-0 αυτή την φορά. Έτσι οι Βέλγοι με δύο νίκες συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία από την αρχή και το γκολ του Βάζκεζ στο 11' έκανε ακόμα πιο απλά τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη η Μπριζ έβαλε άλλα δύο γκολ με τον Ουλάρε στο 64' και τον Μπόμπο στο 74'.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 0-0

Η Σπόρτινγκ ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να έχει ελπίδες να ανατρέψει το 2-0 της Βόλφσμπουργκ από τον πρώτο αγώνα. Τα «λιοντάρια» λοιπόν μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς για να φτάσει σε αυτό το γκολ και η αλήθεια είναι ότι δημιούργξησε πολλές καλές ευκαιρίες. Άλλωστε οι εννιά τελικές στην εστία το επιβεβαιώνουν. Το γκολ αυτό όμως δεν ήρθε όχι νωρίς αλλά ποτέ και η Βόλφσμπουργκ κράτησε το 0-0 και με το αποτέλεσμα αυτό έφυγε από την Πορτογαλία με την πολυπόθητη πρόκριση. 

Η λίστα ιστολογioν