O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να βάζουν το χέρι στην τσέπη

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επαναρχίζει  έστω και χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ωστόσο τα... σπουδαία τα είπε μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε σε πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, με το οποίο θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη για επιβολή βαρύτατων διοικητικών προστίμων στις ΠΑΕ, οι οπαδοί των οποίων θα δημιουργούν επεισόδια.

Επομένως, οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να βάζουν το χέρι στην τσέπη τόσο για τα πρόστιμα που θα δέχονται από την αθλητική δικαιοσύνη όσο και για αυτά που θα επιβάλλει η Πολιτεία.

Παράλληλα, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα τροποποιηθεί, με τον υφυπουργό να αναφέρει ότι «πλέον θα ψηφίζουν τα σωματεία και όχι οι πρόεδροι των Ενώσεων».

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο οι πειθαρχικές επιτροπές θα αποτελούνται πλέον μόνο από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, οι οποίοι θα προκύπτουν βάσει κλήρωσης που θα διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ταύτιση απόψεων με την ΕΠΟ, όπως ανέφερε ο Σ. Κοντονής, με την Ομοσπονδία, ωστόσο, να έχει αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά τη σκέψη του υφυπουργού να καταβάλονται τα πρόστιμα των ΠΑΕ στη ΓΓΑ. Και τούτο διότι η ΕΠΟ καλύπτει σημαντικό μέρος από τα λειτουργικά της έξοδα από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ομάδες, οπότε δεν επιθυμεί να υπάρξει αλλαγή σε αυτό τον τομέα.

Τέλος, ο Σ. Κοντονής μίλησε και για το αυτοδιοίκητο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει, αλλά στα ζητήματα αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και θα παρέμβουμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι τη Δευτέρα ο κ. Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και παράγοντες της ΦΙΦΑ κι εκεί θα συζητηθούν και οι αλλαγές που θέλει να κάνει, αφού όπως είναι λογικό ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν θέλει να έλθει σε σύγκρουση μαζί τους, όπως έκαναν προκάτοχοί του, με μέτρα που δεν εγκρίνονται.

Η λίστα ιστολογioν