O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Tα...ανοικτά μέτωπα της Football League


Δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονική περιόδου της Football League και το τοπικό ενδιαφέρον στρέφεται στην προσπάθεια του ΠΑΣ Λαμία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play offs και στη «μάχη» της παραμονής του Ηρακλή Ψαχνών.
Σημειώνεται ότι βάσει προκήρυξης στις ισοβαθμίες το πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς, το δεύτερο είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς και το τρίτο η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

Η μάχη της παραμονής 

Εδώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Ο Φωστήρας ακολούθησε και μαθηματικά τον Πανηλειακό, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Άλιμος (18 βαθμοί) θα πάρει το τρίτο εισιτήριο της Γ' Εθνικής. Αυτό γιατί ο Ηρακλής Ψαχνών (20β.) θα τερματίσει με 23 πόντους (παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με τον Πανηλειακό).

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν στο μόνο και... απίθανο σενάριο των νικών απέναντι σε Φωστήρα (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), προκειμένου να μπουν στα play out. Στην ισοβαθμία Ηρακλή Ψαχνών - Επισκοπής υπερτερούν οι Κρητικοί.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ

Η μάχη της ανόδου

Ο Ηρακλής έχει κερδίσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή του στα play offs, όπως και την κατάκτηση της 1ης θέσης. Οι Ολυμπιακός Βόλου, Λαμία έχουν σαφές προβάδισμα και ουσιαστικά πρέπει να πέσουν θύματα εκπλήξεων για να χάσουν τα άλλα δύο εισιτήρια. Μαθηματικές μόνο ελπίδες έχουν οι Λάρισα, Ζάκυνθος.
 
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ25η αγωνιστική26η αγωνιστική
2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (PLAY OFF)42ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ (ΕΚΤΟΣ)ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΚΤΟΣ)
3.ΛΑΜΙΑ (PLAY OFF)42ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (ΕΝΤΟΣ)ΡΕΠΟ
4.ΑΕΛ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ)39ΖΑΚΥΝΘΟΣ (ΕΝΤΟΣ)ΗΡΑΚΛΗΣ (ΕΚΤΟΣ)
5.ΖΑΚΥΝΘΟΣ (PLAY OUT)36ΑΕΛ (ΕΚΤΟΣ)ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Υπερτερεί της Λαμίας σε ισοβαθμία (έχει καλύτερη επίθεση), αλλά και της ΑΕΛ (δύο νίκες). Με μία νίκη στις δύο προσεχείς αγωνιστικές «κλειδώνει» τη συμμετοχή στα play offs.

ΛΑΜΙΑ
Με νίκη σε βάρος του Απόλλωνα 1926 παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Ακόμα και αν η ΑΕΛ κάνει το απόλυτο των νικών, η ομάδα τη Φθιώτιδας υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία με μία νίκη και μία ισοπαλία.

ΛΑΡΙΣΑ
Έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού ελπίζει μόνο σε στραβοπατήματα των Ολυμπιακού Βόλου, Λαμίας και παράλληλα η ίδια να κάνει το απόλυτο απέναντι σε Ζάκυνθο και Ηρακλή. Αν παραχωρήσει ισοπαλία στην ομάδα του Ιονίου, θα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία στο φινάλε και έτσι θα μπει στα μπαράζ παραμονής. Σε περίπτωση νίκης σε βάρος της Ζακύνθου θα είναι σίγουρα 4η.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ουσιαστικά παλεύει για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Έχει νικήσει στον πρώτο γύρο την ΑΕΛ, οπότε θέλει να πάρει τουλάχιστον τον πόντο, ώστε στην αυλαία να νικήσει τον Πιερικό εντός έδρας και παράλληλα να ελπίζει σε ήττα των «βυσσινί» στο Καυτανζόγλειο.

Η λίστα ιστολογioν