O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ροπαλιά Ηρακλή σε ΑΕΚ

Με το σπαθί τους οι κυανόλευκοι

Απροετοίμαστη, χωρίς πλάνο και χωρίς καθαρό μυαλό εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο Kαυτανζόγλειο όπου βρήκε απέναντί της ένα ψυχωμένο Ηρακλή με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει δίκαια τη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ.



Έχοντας πολλά τρεξίματα στο κέντρο και κλείνοντας εξαιρετικά τους κενούς χώρους προς την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε όποιο λάθος έγινε από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στην αντίπερα όχθη, προβληματισμός και νεύρα για την Ένωση που σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε το ρόλο του φαβορί, έχοντας ένα γκολ και ελάχιστες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος της, ωστόσο το μονότονο παιχνίδι της από τα πλάγια ήταν εύκολη λεία για την άμυνα της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου η οποία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο τέλος και κράτησε σχετικά άνετα το προβάδισμα.

Με ενθουσιασμό μπήκε ο Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε τη βοήθεια παραπάνω από 10.000 φίλων του. Έτσι, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «κιτρινόμαυρων».

Ο Τσιλιανίδης έκανε τη σέντρα για να βάλει ωραία προβολή ο Πασάς και να ανοίξει το σκορ για τον «Γηραιό» βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να φτάσει στην γρήγορη ισοφάριση για να μπορέσει να διεκδικήσει και τη νίκη στη συνέχεια. Κάτι που έγινε καθώς στο 27’ ο Πλατέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά, δίνοντας ασίστ στον Αραβίδη ο οποίος από κοντά με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και κρατούσε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού για την άνοδο.

Την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ήρθε το τραγικό λάθος του Ανάκογλου για να χαρίσει τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα, είχε την μπάλα στο κέντρο και προσπάθησε να τη γυρίσει πίσω στον Ανέστη. Εκεί όμως, καραδοκούσε ο Περόνε ο οποίος με την εμπειρία του στο 34’ ξεπέρασε τον Ανέστη για να κάνει το 2-1 που αποδείχθηκε και το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (75’ Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (69’ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο (57’ Κυριακίδης), Περόνε.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (82’ Ρόβας), Γιόχανσον, Ανάκογλου (69’ Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55’ Κρισάντους), Αραβίδης.

Η λίστα ιστολογioν