O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο Μπλάτερ

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη περιμένει η ΦΙΦΑ τον Σταύρο Κοντονή. Η απόφαση, άλλωστε, για τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις θα ληφθεί πριν από την ψήφιση του νέου αθλητικού νομου από την Βουλή...

Οι αξιωματούχοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους παράγοντες της ΕΠΟ για την εξέλιξη των πραγμάτων στο θέμα του νέου αθλητικού νόμου, έτσι ώστε να επιβάλουν την καμπάνα αποκλεισμού απευθείας με την κατάθεση του νομοσχεδίου από τον Σταύρο Κοντονή στην Βουλή και πριν από την ψήφισή του από την ολομέλεια.

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υφυπουργού αθλητισμού, ο νόμος θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στις 30 Απριλίου.

Μόνο, δηλαδή, εάν το τρενάρει ο Κοντονής μέχρι τότε και δεν καταθέσει το νόμο στην Βουλή, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συγκεκριμένη συνάντηση, αφού αν ο νόμος κατατεθεί νωρίτερα, πόσο μάλλον εάν ψηφιστεί, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί αυτομάτως εκτός διεθνών διοργανώσεων με απόφαση της ΦΙΦΑ.

Οι εκπρόσωποι των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών συνομιλούν μονάχα με τα μέλη τους, κι έτσι δεν θα μπουν στον κόπο να ξαναδούν τον Κοντονή, εκτός εάν γίνει καθολική υποχώρηση.  

Η ...πρόωρη τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από την ψήφισή του νόμου από την Βουλή παρά μόνο με την κατάθεσή του από τον Κοντονή, είναι βέβαια μία ακόμη ευκαιρία που δίνει η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο να επανέλθει άμεσα. Θα πρόκειται για το πιο ήχηρο μήνυμα στους βουλευτές ότι μόνο εάν καταψηφίσουν το έκτρωμα Κοντονή θα βγάλουν την Ελλάδα από την ποδοσφαιρική απομόνωση.  

Ιδιαίτερα ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ Τιερί Ρεζνά, ο οποίος είχε κάνει τις σχετικές επαφές με τον Κοντονή, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους παράγοντες της ΕΠΟ, από τους οποίους ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις που θα κρίνουν εντός των προσεχών ημερών το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ρεζνά μεταφέρει φυσικά όλη την πληροφόρηση απευθείας στον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος θα δώσει την σχετική εντολή στην εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ να ...εκτελέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με όλα αυτά ο αγωνιστικός σχεδιασμός των ομάδων που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και της ΕΠΟ με τις Εθνικές που μένουν επίσης εκτός, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, αφού κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα ο Σταύρος Κοντονής προτιμά να παρευρίσκεται σε τηλεοπτικές δίκες για να διατρανώνει τις καλές του προθέσεις, αλλά ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός.

Η λίστα ιστολογioν