O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η "ακτινογραφία" του φινάλε της Football League


Μία αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στη Β’ Εθνική και πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά.
Οι ομάδες σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο θα τα δώσουν όλα στο τελευταίο τους ματς για να διεκδικήσουν το όνειρο της ανόδου μέσω πλέι οφ, να περάσουν ένα… ξέγνοιαστο καλοκαίρι ή να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

Νότιος Όμιλος

Το ενδιαφέρον στην… ξέγνοιαστη 4η θέση

Στον 1ο όμιλο, η τριάδα των πλέι οφ είναι ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ έχει καταλάβει την πρώτη θέση, με την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα Σμύρνης να κερδίζουν τις άλλες δύο θέσεις για το μίνι πρωτάθλημα, που τελικά θα φέρει δύο ομάδες από τους δύο ομίλους στη Σούπερ Λίγκα.

Η «μάχη», όμως, εντοπίζεται στην 4η θέση, η οποία επιτρέπει στην ομάδα που θα την καταλάβει να κάνει… πρόωρες και ξέγνοιαστες διακοπές, καθώς μπορεί μεν να μην έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία, παραμένει δε στη Β’ Εθνική, αποφεύγοντας τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής, τον πρώτο λόγο έχουν τα Χανιά, καθώς μετά τη σπουδαία νίκη τους με 1-2 στην έδρα της Παναχαϊκής προσπέρασαν την Ερμιονίδα, που έχασε από τον Παναιγιάλειο, και ανέβηκαν στην 4η θέση.

Αυτές είναι και οι τρεις ομάδες που την τελευταία αγωνιστική θα ψάξουν τους βαθμούς που χρειάζονται, με ένα βαθμό να τις χωρίζει σε αυτή τη φάση.

4. Χανιά 39 β.
5. Ερμιονίδα 38 β.
6. Παναιγιάλειος 37 β.

Τα Χανιά υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική την Επισκοπή, η οποία έχει έτσι κι αλλιώς εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι άουτ, ενώ δεν έχει παράλληλα ελπίδες για τις θέσεις 5-7 που δίνουν βαθμολογικό μπόνους. Με νίκη γνωρίζουν ότι η 4η θέση είναι δική τους, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας θα εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι διώκτες τους.

Η Ερμιονίδα υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης που θα συμμετάσχει ό,τι και να γίνει στα πλέι οφ, αλλά, ακόμα και να πάρει τη νίκη, θα εξαρτάται από τα Χανιά. Αν κερδίσει και η κρητική ομάδα χάσει ή φέρει ισοπαλία, τότε καταλαμβάνει αυτή την 4η θέση. Αν χάσει… χάνεται, ενώ, αν φέρει ισοπαλία και τα Χανιά χάσουν κι έτσι ισοβαθμήσουν, ανεβαίνει αυτή από τη στιγμή που υπερτερεί στην ισοβαθμία (0-0 και νίκη υπέρ της με 3-1).

Για τον Παναιγιάλειο, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Για να ελπίζει, θέλει μόνο νίκη, η οποία, όμως, φαντάζει εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική δοκιμάζεται στην έδρα του Φωστήρα, που έχει υποβιβαστεί. Για να καταλάβει την 4η θέση, θα πρέπει η Ερμιονίδα να μη νικήσει και τα Χανιά να χάσουν ή να φέρουν ισοπαλία. Ενδεχόμενη απώλεια των δύο βαθμών για τους Χανιώτες ευνοεί την ομάδα του Αιγίου, καθώς έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς (ήττα με 1-0, αλλά νίκη με 2-0).

Μόνο με… υπέρβαση ο Άλιμος

Στη μάχη της ουράς, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Φωστήρας και Πανηλειακός κάνουν ήδη τα πλάνα τους για τη Γ’ Εθνική, με τους Ηρακλή Ψαχνών και Άλιμο να είναι οι δύο ομάδες που θέλουν να αποφύγουν την 11η θέση.

Ο πρώτος θα πάρει… ξεκούραστο τρίποντο, καθώς ήταν να αγωνιστεί με τον Πανηλειακό, κι έτσι φτάνει τους 23 βαθμούς, ενώ ο άλλος με 21 για να ελπίζει θα πρέπει να κερδίσει την… ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, κατανοώντας τη δυσκολία της αποστολής…

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα ματς του ομίλου θα διεξαχθούν το Σάββατο (4/4) στις 15.00.

Η λίστα ιστολογioν