O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Χρηστος Μυριουνης στον ΓΑΣ Αυλιδας

XRHSTOS MHRIOYNHS 1
XRHSTOS MHRIOYNHS 2
Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, θα κάθεται απ΄ την νέα περίοδο στον πάγκο του Γυμναστικού Συλλόγου Αυλίδας. Ο λόγος για τονΧρήστο Μυριούνη, που έκανε μεγάλη καριέρα ως μπασκετμπολίστας και κατέκτησε αρκετούς τίτλους, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια πραγματοποιεί αξιόλογη προπονητική πορεία.
Ο νέος τεχνικός της Αυλίδας γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1971 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Ελπίδων το 1992, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήρε το κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Το 1996 έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (και για δεύτερη φορά κυπελλούχος Ελλάδας) και πάλι φορώντας το ΄΄τριφύλλι΄΄, την πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα κατέκτησε το πιο ΄΄βαρύτιμο΄΄ τρόπαιο της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο. Το 1997 αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ανδρών, η οποία έφτασε ως τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρόνιας, παίρνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Επίσης αγωνίστηκε μ΄ επιτυχία σε αρκετές ομάδες της Α1 (Απόλλων Πατρών, Περιστέρι, Ηράκλειο, Άρης), έχοντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταμάτησε το μπάσκετ σε σχετικά μικρή ηλικία, το 2000, λόγω προβλημάτων στη μέση.
Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτο έργο. Τελευταία του ομάδα ήταν η Πόλις Καλλιθέας, ομάδα Γ΄ Εθνικής, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν ως τον περασμένο Απρίλιο. Έχει εργαστεί ξανά σε ομάδα της Εύβοιας, στον πάγκο της ΑΓΕΧ το 2008. Ο κ. Μυριούνης πέρα απ΄ την τεχνική καθοδήγηση της ανδρικής ομάδας στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, θα έχει την ευθύνη όλων των ακαδημιών.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου του συλλόγου της Αυλίδας αναφέρει:
΄΄Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον προπονητή Κύριο Χρήστο Μυριούνη για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Θέλοντας να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στα τμήματα υποδομής, πέρα από την παρουσία του στην αντρική ομάδα, ο Κύριος Μυριούνης θα έχει και την ευθύνη όλων των ακαδημιών. Η βαθιά γνώση του αθλήματος, η εμπειρία του και η όρεξή του για δημιουργία θα είναι τα μεγάλα όπλα της ομάδας μας για να περάσουμε, σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο.
Είναι τιμή για τον Γ.Σ. Αυλίδας αλλά και για όλη την περιοχή η παρουσία του Κυρίου Μυριούνη στους πάγκους της ΕΣΚΑΣΕ.΄΄

Η λίστα ιστολογioν