O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το αφεντικό ήταν ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ασταμάτητος από την άμυνα της Μπάγερν

«Θα πρέπει να δείξουμε στον Μέσι ποιος είναι το αφεντικό» είχε δηλώσει ο Μανουέλ Νόιερ πριν τον αγώνα αλλά αυτή η δήλωση μάλλον θύμωσε τον μεγάλο Αργεντινό.

Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν ήταν το αφεντικό στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-0 που της δίνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Το 10 το καλό της Μπάρτσα λοιπόν με δύο προσωπικά γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, και μία ασίστ στον Νεϊμάρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μάλιστα με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μέσι έφτασε τα 77 στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξεπέρασε και πάλι τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το παιχνίδι περίπου για 80 λεπτά κυλούσε με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο του ματς και τις ευκαιρίες αλλά τον Νόιερ να είναι στην κυριολεξία ανίκητος. Σταμάτησε δύο τετ α τετ, ένα με τον Σουάρες κι ένα με τον Ντάνι Άλβες, ενώ όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Μάλιστα δεν είναι μόνο οι αποκρούσεις του αλλά και ο τρόπος που τις έκανε δινοντας την εντύπωση πως είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο. Με τον Γερμανό να είχε υψώσει τείχος και τον Τσάμπι Αλόνσο να είναι εξαιρετικός η Μπάγερν έδειχνε ικανή να φύγει με το 0-0 από την Βερκελώνη και να έχει τον πρώτο λόγο στην ρεβάνς.

Ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο λοιπόν θα μπορούσε να νικηθεί μόνο από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Μέσα σε ένα τρίλεπτο από το 77' μέχρι το 80' ο Αργεντινός εξέθεσε την άμυνα της Μπάγερν και νίκησε τον ανίκητο ως τότε Νόιερ. Μάλιστα στο δεύτερο γκολ την τρίπλα που έσκασε στον Μπόατενγκ θα την θυμόμαστε για καιρό. Η Μπάρτσα πια ήταν το αφεντικό και στις καθυστερήσεις μπήκε και το κερασάκι με το γκολ του Νεϊμάρ από την ασίστ του Μέσι. Έτσι η επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Καμπ Νου» δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Καταλανός προπονητής της Μπάγερν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο (89' Μπάρτρα), Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Μπάγερν: Νόιερ, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Μπερνάτ, Αλόνσο, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (79' Γκέτσε), Τιάγκο, Λεβαντόφσκι.

Η λίστα ιστολογioν