O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ Η’ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ;

DSCF6659

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του ευβοϊκού ποδοσφαίρου

Την Κυριακή 10 Μαίου δεν έχει ούτε μπάνιο, ούτε καφέ, ούτε παραλία… Την Κυριακή έχει Ηρακλή Ψαχνών και ΑΟ Χαλκίς! Σαν Εύβοια, ή προχωράμε ή μπαίνουμε στην ποδοσφαιρική «κατάψυξη». Αποφασίστε…

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαίου, η Εύβοια παίζει μπάλα σε δύο ταμπλό, το πράσινο του Ηρακλή Ψαχνών και το «κυανόμαυρο» του ΑΟ Χαλκίς.
Ψαχνιώτες και Χαλκιδέοι δίνουν κρίσιμα παιχνίδια, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα.
Ο Ηρακλής Ψαχνών, υποδέχεται την Ερμιονίδα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play out της Football League, ενώ ο ΑΟ Χαλκίς, φιλοξενεί τη Θήβα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Ο Ηρακλής Ψαχνών προχθές «φώναξε» ότι είναι …εδώ, ότι έχει ποιότητα, ότι έχει στόφα, ότι είναι από τα γεννοφάσκια του πολεμιστής! Εν ολίγοις, ότι δεν αξίζει να πάρει την άγουσα για τη Γ’ Εθνική.
Η νίκη και η πειστική εμφάνιση κόντρα στην Επισκοπή, είναι το «φάρμακο» στις πληγές που άνοιξε η μέτρια πορεία του «ημίθεου» στην κανονική περίοδο.
Εκεί όπου ο Ηρακλής ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, μέχρι να πάρουν μπροστά οι μηχανές… Στην πορεία άλλαξαν τρεις προπονητές (Κούτσης, Φοιρός, Φυντάνης), μέχρι να έρθει ο Καβακάς και να βάλει σε μία σειρά το εν πλήρη αγωνιστική αταξία ψαχνιώτικο συγκρότημα.
Ο Ηρακλής, τη δεδομένη στιγμή, απέχει 4 βαθμούς από την παραμονή. Ο Ηρακλής έχει 3 βαθμούς κι ο Αχαρναϊκός 7.
Δεν το συζητάμε, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν στο Μενίδι πριν λίγες μέρες ο «ημίθεος», έπαιρνε αυτό που δικαιούταν. Θα ήταν ήδη πάνω από τον Αχαρναϊκό, αλλά το εν λόγω ματς, πάει …πέρασε.
Από ‘δω και πέρα τί γίνεται… Ο Ηρακλής καλείται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του, δηλαδή να μαζέψει άλλους 12 βαθμούς μέχρι το φινάλε της ψυχοφθόρας διαδικασίας. Εύκολο; Καθόλου… Πόσο μάλλον όταν το στάδιο Ψαχνών, δεν ασκεί και καμιά -τρελά- ασφυκτική πίεση στον φιλοξενούμενο.
Αν οι Ψαχνιώτες και γενικότερα οι Ευβοιώτες θέλουν να βλέπουν και του χρόνου τον Ηρακλή στη Football League, αν θέλουν να τον βλέπουν στο Κύπελλο να αγωνίζεται με ομάδες της Super League, μόνο μία λύση υπάρχει…
Να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να σπεύσουν στο Δημοτικό στάδιο Ψαχνών να βοηθήσουν τον Καβακά και τους παίκτες του. Να στηρίξουν το καλύτερο και εμπορικότερο προϊόν που εξήγαγε το ποδόσφαιρο της Εύβοιας, τα τελευταία χρόνια. Τον Ηρακλή Ψαχνών!
Την Κυριακή που η Ερμιονίδα θα υποτάσσεται στον Ηρακλή, την ίδια στιγμή ο Αχαρναϊκός θα χάνει …έδαφος στο Αίγιο κόντρα στον τοπικό Παναιγιάλειο (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε).
Την Κυριακή ο Αχαρναϊκός θα έχει 7 βαθμούς και ο Ηρακλής 6. Και το δεύτερο ματς είναι στα Ψαχνά (δεν περιγράφω άλλο…)
Ακούγεται δεξιά κι αριστερά, ότι σε περίπτωση που ο Ηρακλής …πέσει (χτύπα ξύλο), ίσως κατρακυλήσει ακόμα πιο κάτω και απ’ τη Γ’ Εθνική. Και το πιο …κάτω από τη Γ’ Εθνική είναι το …τοπικό.
Το παραπάνω βέβαια, έχει βάση και ευσταθεί μόνο σε περίπτωση που αποχωρήσει από το σύλλογο η διοίκηση Στούπα.
Αυτό θέλουμε; Να γυρίσουμε στην ανυποληψία και την ποδοσφαιρική κακομοιριά; Σε λίγους μήνες η Football League θα είναι ένας όμιλος των 20 ομάδων με πολλά κιλά ιστορία η κάθε μία.
Ο Ηρακλής επ ουδενί δεν πρέπει να φύγει απ’ το κλαμπ των «μεγάλων». Αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό όλοι μας, από τον Στούπα και τον Καβακά, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο.
Η αποχή των φιλάθλων της Εύβοιας απ’ τις «μάχες» που έρχονται θα αποτελέσει …ποδοσφαιρική εσχάτη προδοσία!
Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΟ Χαλκίς. Κανονίστε την Κυριακή, οι Θηβαίοι, να είναι στο στάδιο περισσότεροι απ’ τους Χαλκιδέους.
Ο ΑΟΧ επιβάλλεται να βρεθεί με το …καλημέρα στο +3 απ’ τους Βοιωτούς και θα το κάνει.
Δεν ξέρω αν ο Καρυστινός και το επιτελείο του, έχει τη δυνατότητα και αντέχει οικονομικά να προχωρήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Δεν ξέρω αν έχουν έτοιμο ή όχι, κάποιον δυνατό -διοικητικά & οικονομικά- συμπαίκτη. Αυτό που ξέρω είναι ότι τον ΑΟΧ, δε τον χωράει η Α’ ΕΠΣΕ.
Ο ΑΟΧ στην Α’ ΕΠΣΕ, μοιάζει με «βαρυποινίτη» που ψάχνει τρόπο να σπάσει τα δεσμά.
Την Κυριακή δεν έχει ούτε μπάνιο στις Αλυκές, ούτε καφέ στην παραλία. Την Κυριακή έχει Ηρακλή Ψαχνών και ΑΟ Χαλκίς

https://eviateam.wordpress.com/

Η λίστα ιστολογioν