O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΚΙΝΩΝ!

149
Σώθηκαν τα Κόσκινα, στα μπαράζ παραμονής ο Δύστος!
Η 26η και τελευταία αγωνιστική στο Νότιο όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ, μπορεί να ολοκληρώθηκε, τυπικά όμως …συνεχίζεται με το τρίτο ημίχρονο και τον «χαρτοπόλεμο» του Δύστου και των Κοσκίνων.
Χθες Κυριακή, ο Δύστος (με 27 βαθμούς) αγωνιζόταν στην έδρα του με το Ληλάντιο και γνώρισε την ήττα με 3-2 (στο 25′ έχανε με 3-0)!

Τα Κόσκινα (με 25 βαθμούς) έπαιζαν στη Βάθεια με τον Αμαρυνθιακό κι επικράτησαν με 2-1, πήγαν στους 28 βαθμούς κι εξασφάλισαν την οριστική σωτηρία τους, στέλνοντας στη 12η θέση και στα μπαράζ για την παραμονή, την ομάδα του Δύστου!
Οι του Δύστου δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όχι πώς έχασαν οι ίδιοι στην έδρα τους απ’ το Ληλάντιο, αλλά πώς τα Κόσκινα «άλωσαν» τη Βάθεια, κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Αμαρυνθιακός, που διατηρούσε μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο!

Δύστος: «Γύρισαν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω…»

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δύστος εξέδωσε ανακοίνωση, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για το διπλό των Κοσκίνων. Η ανακοίνωση ανέφερε:
«Στα 35 χρόνια παρουσίας μας, στα ευβοϊκά γήπεδα, πάντα δίναμε τον αγώνα μας στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Κερδίσαμε ανόδους, ζήσαμε υποβιβασμούς, αλλά όλα αυτά, με έντιμο τρόπο, ενώ όταν οι αγώνες για εμάς δεν είχαν βαθμολογική σημασία, ποτέ δεν γίναμε …αφορμή για αρνητικά σχόλια. Σήμερα (σ.σ. χθες) όμως στο γήπεδο της Αμαρύνθου, ζήσαμε πράγματα που γυρίζουν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Η ομάδα μας καταδικάζει τέτοια γεγονότα και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της μέσα στο γήπεδο…»

Κόσκινα: «Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα…»

Σήμερα το πρωί η ομάδα των Κοσκίνων απάντησε, κάνοντας λόγο για καθαρή νίκη μέσα στη Βάθεια, ενώ …κατηγόρησε τον Δύστο, ότι λόγω …πικρίας, φαντασιώνεται μαγειρέματα και αρνιά και κυνηγάει μάγισσες. Επίσης τα Κόσκινα υποστηρίζουν ότι ο Αμαρυνθιακός δεν ήταν αδιάφορος, καθώς ήθελε να κατακτήσει τουλάχιστον τη 2η θέση, που πιθανόν να οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου (ο Αμαρυνθιακός κατέληξε …3ος στην ισοβαθμία με τον Όλυμπο!). Η ανακοίνωση των Κοσκίνων λέει μεταξύ άλλων:
«Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή της ομάδας μας για την επάξια και πεντακάθαρη νίκη τους απέναντι στον Αμαρυνθιακό, που διεκδικούσε τη δεύτερη θέση, η οποία πιθανόν να οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου. Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν αυτή την καθαρή μας νίκη, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη δική τους αδυναμία, να πάρουν έστω και ισοπαλία μέσα στην έδρα τους. Είναι αυτοί που θέλουν οι αγώνες να …τελειώνουν, πριν οι ποδοσφαιριστές μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ίδιοι που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική αναρτούσαν στο διαδίκτυο ότι η ομάδα τους έχει σωθεί οριστικά. Τα παιχνίδια όμως παίζονται στο γήπεδο και όχι στα καφενεία και το …ίντερνετ. Λυπούμαστε που ορισμένοι δεν μπορούν να αντιληφθούν και να ζήσουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου που το κάνει το πρώτο άθλημα παγκοσμίως και φαντασιώνονται μαγειρέματα και αρνιά! Αυτά ανήκουν στο δικό τους κόσμο και δεν μας αγγίζουν.  Η πικρία τους είναι κατανοητή γιατί έφτασαν στη βρύση και δεν ήπιαν νερό, αλλά αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να λασπολογούν. Ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν να κυνηγούν μάγισσες. Δυστυχώς γι’ αυτούς, υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο, που παρακολούθησαν τον αγώνα Αμαρυνθιακός – Κόσκινα και είδαν πως επετεύχθη αυτή η καθαρή νίκη. Εμείς, θα συνεχίσουμε τον έντιμο και καθαρό αγώνα μας, γιατί ξέρουμε και μπορούμε να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Αμαρυνθιακού για το καθαρό παιχνίδι και την άψογη συμπεριφορά της, παρά την πικρία της για το αποτέλεσμα που της στέρησε τη δεύτερη θέση. Επίσης, συγχαρητήρια στα Ζάρκα για την επάξια άνοδό τους στην Α’ Κατηγορία και τους ευχόμαστε καλή πορεία».

https://eviateam.wordpress.co

Η λίστα ιστολογioν