Ο Δούκας ακολουθεί την αντίθετη πορεία, σε σχέση με τους Ευβοιώτες, αφού απ΄ την προηγούμενη εβδομάδα είχε οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός του στην Γ΄ Εθνική, μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα παρκέ της Β΄ Εθνικής και της Α2. Η Αθηναϊκή ομάδα ταξίδεψε ως την Κύμη για λόγους γοήτρου, με τον κόουτς Γιάννη Γιαννόπουλο να έχει στην διάθεση του μόλις 10 μπασκετμπολίστες και δίχως τον απόντα πρώτο σκόρερ των ΄΄Εκπαιδευτηρίων΄΄ Σωτήρη Μπουρδάνο, που έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο. Η ελλιπής και αδύναμη αντίπαλος της Κύμης, έκανε φιλότιμη προσπάθεια απέναντι στους πρωταθλητές και άφησε καλές εντυπώσεις. Για σχεδόν τρία δεκάλεπτα βρισκόταν σχετικά κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να νιώσουν οι γηπεδούχοι απειλή, οι οποίοι σε ρυθμό ρελαντί είχαν ένα σταθερό προβάδισμα γύρω στους δέκα πόντους.
Με κάρφωμα του Κολώκα στο 8΄ η Κύμη προηγήθηκε για πρώτη φορά με 8 (18-10), όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με καλάθι του Γιαννάκη (γιος του ΄΄δράκου΄΄ του ελληνικού μπάσκετ) μειώσαν στους 2 (26-24) στο 14΄. Με δύο τρίποντα του Κατράνα ο Γυμναστικός ολοκλήρωσε ένα γρήγορο 8-0 στην συνέχεια, πηγαίνοντας για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Λίγο αργότερα ο Παπαντωνίου έβαλε 9 μαζεμένους πόντους στην σειρά, χάρις στους οποίους το σκορ από 37-31 έγινε 46-32!
Στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου οι δυο αντίπαλοι είχαν νευρικότητα, αστοχία και -φυσιολογικά- χαμηλή παραγωγικότητα, κάτι που άλλαξε απ΄ το 25΄ και μετά: το παιχνίδι απέκτησε και πάλι καλό ρυθμό, με την διαφορά πάντα γύρω στο +10. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο +20 (78-58) περίπου στο τρίλεπτο για την λήξη, που έδωσε το έναυσμα στους Κουμιώτες φιλάθλους να ξεκινήσουν…πρόωρα την γιορτή! Παίχτες, διοίκηση και κόσμος έγιναν ένα ΄΄κουβάρι΄΄ μετά το τέλος του αγώνα, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει την εμφάνιση τους τα συλλεκτικά μπλουζάκια της ανόδου, στα οποία αναγραφόταν το χαρακτηριστικό σύνθημα:΄΄Αντίο, αντίο εκεί στην Α2΄΄!
-Ένα ακόμη παιχνίδι έχει να δώσει ο Γυμναστικός, ο οποίος θα ολοκληρώσει τις φετινές επίσημες υποχρεώσεις του στην Κρήτη μ΄ αντίπαλο το Ηράκλειο, την επόμενη εβδομάδα, αγώνας δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και άγχος.
-Κατά πάσα πιθανότητα μετά το παιχνίδι με τους Κρητικούς, προγραμματίζεται φιλικό παιχνίδι-φιέστα στο κλειστό ΄΄Νίκος Μαρίνος΄΄, οπού θα γίνει απονομή κυπέλλου και μεταλλίων στους πρωταθλητές.
-Φανερά ανακουφισμένοι ήταν παίχτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση, μετά το τέλος του αγώνα, που πλέον έχουν αρκετό διάστημα μπροστά τους ώστε να ΄΄γεμίσουν μπαταρίες΄΄ και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για την νέα περίοδο, στοχεύοντας σε νέες επιτυχίες. Το ΄΄ταξίδι΄΄ του Γυμναστικού έχει προορισμό την Α1, όπως έχουν πει -σχεδόν απ΄ το ξεκίνημα της προσπάθειας- οι άνθρωποι της διοίκησης των Κουμιωτών.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 47-34, 65-55, 84-71.
ΓΣ Κύμης (Μπρατσιάκος): Σέττος 4, Παπαντωνίου 9(2), Κατράνας 14(4), Κωνσταντακόπουλος 7(1), Γκιζογιάννης 12(3), Κολώκας 8, Κακιούζης 14, Λόλας, Σιαμανδούρας 2, Ερεβμπενάζιε 2, Σκουλούδης 7, Μιλόσεβιτς 5.
Δούκας (Γιαννόπουλος): Αθανασιάδης 4, Γιαννάκης 6(1), Αγραβάνης 8(1), Μαστόρος 2, Σταθόπουλος 9(1), Τσιγκάνος, Ζακυνθινός 6, Τζέμης 6, Κεφάλας 13(3), Θέος 17(1).