O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση

Το έβαλε ο Καρέλης και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στην κατάμεστη Λεωφόρο έπειτα από ανατροπή. Το αποτέλεσμα δίνει στους πράσινους την ελπίδα ότι με μία ισοπαλία στον επαναληπτικό θα προκριθούν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

Με περίσσιο πάθος, αυτοθυσία, αλλά πλανω απ' όλα με μαγκιά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν να πάρουν έστω ένα ελαφρύ προβάδισμα κόντρα στην ροή του αγώνα. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο σκορ, ευτύχισαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν εν όψει της ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε θέση οδηγού και η συνολική του απόδοση έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να πετάξει έξω την Μπριζ, ιδίως με αριθμητιική ισορροπία. Οι πράσινοι έτρεξαν ασφυκτικά κι εκείνοι αν και πιο έτοιμοι μπούκωσαν και έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολλά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία θέλησε να εκμεταλλευτεί άμεσα η Μπριζ που όχι μόνο απείλησε, αλλά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπομπό στο 10' έπειτα από την σέντρα του Βανάκεν, ο οποίος λίγο αργότερα (13΄) έχασε μοναδικό τετ α τετ για το 0-2.  Στο 23' ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά με ένα πολύ ωραίο σουτ του Νίνη, ενώ στο 33 κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρέλη από τον Μέχελε. Ο Μπεργκ, όμως, εκτέλεσε άτσαλα το πέναλτι στο κέντρο και έδωσε την ευκαιρία στον Μπρουζές να διώξει με τα πόδια.

Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση τρλία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Μπεργκ, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω κάνοντας το 1-1. Από το 44' οι πράσινοι βρέθηκαν αναγκασμένοι να παίξουν με 10 παίκτες λόγω της δίκαιας αποβολή του Σάντσεθ με απευθείας κόκκινη, αν και αρχικά ο Ρώσος διαιτητής Μπεζμπορόντοφ έδειξε μόνο την κίτρινη (άλλαξε απόφαση στη συνέχεια).

Το ημίχρονο έληξε με τον Κοτσόλη να σώσει την πράσινη εστία στο τετ α τετ του Ντιαμπί, ο οποίος νικήθηκε και πάλι στο 61' από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό σε αυτές τις φάσεις. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο οι πράσινοι έδωσαν χώρο στην Μπριζ, η οποία βραχυκύκλωσε και δεν έβρισκε τρόπους για να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65' ο Μπομπό έκανε πέναλτι-δώρο στον Παναθηναϊκό με το χέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Καρέλη να γράψει το 2-1. Στη συνέχεια, μάλιστα, το τριφύλλι άντεξε στην πίεση των Βέλγων που δεν βρήκαν ουσιαστικά κάποια σημαντική ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46’ Λαγός), Καρέλης (74’ Λουντ), Μπεργκ. 

ΜΠΡΙΖ: Μπρουζές, Ντε Φο (80’ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεσελε, Μπολινγκολί (71’ Ντε Σουτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (59’ Ισκιέρντο), Βάνακεν, Βόλμερ, Ντιαμπί.

Η λίστα ιστολογioν