O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑ -ΙΣΤΙΑΙΑ 1-2

Η νίκη σε έδρες σαν αυτή της Δροσιάς είναι απαραίτητες, για μια ομάδα που φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό, έχοντας απώτερο σκοπό να ξεφύγει κάποια στιγμή απ΄ τα ΄΄ποδοσφαιρικά όρια΄΄ της Εύβοιας. Η Ιστιαία είναι μια απ΄ αυτέςκαι έφτασε σ΄ ένα σημαντικό τρίποντο στο ΄΄σπίτι΄΄ του ΑΠΚΟ, που κάθε αντίπαλος θα δυσκολευτεί να καταβάλει, τους ισχυρούς γηπεδούχους.
Την επιτυχία αυτή την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Χρήστο Ανέστη, που με την κλάση του έκανε την διαφορά, συμμετέχοντας στο δεύτερο γκολ και σημειώνοντας το πρώτο, με αριστοτεχνικό τρόπο. Συνολικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικοί, αξιοποιώντας σημαντικό μέρος -ποσοστιαία- των ευκαιριών που τους παρουσιάστηκαν, παρότι -αριθμητικά- είχαν λιγότερες τελικές απ΄ την ομάδα του κ. Αντωνόπουλου, έδειχναν πιο επικίνδυνοι όταν έβγαιναν μπροστά.
Το παιχνίδι κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα ποιότητας, το πιο πιθανό γιατί και οι δυο ομάδες είχαν πρώτιστο στόχο την νίκη, κάτι που φάνηκε απ΄ το ξεκίνημα του αγώνα. Οι δυο αντίπαλοι έπαιξαν ανοιχτά, κάτι που όπως είναι λογικό δίνει την ευκαιρία στους επιθετικούς να βρουν περισσότερους χώρους. Έτσι ήδη πριν την συμπλήρωση του 10λεπτου έγιναν δυο καλές φάσεις, μία σε κάθε εστία. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο τέταρτο λεπτό με τον Αντώνη Γοργομάτη, με σουτ εντός περιοχής, που απόκρουσε ο Οικονομίδης και ένα δίλεπτο αργότερα, ο ΑΠΚΟ απάντησε με γυριστό σουτ του Παναγιωτάκου -έπειτα από σέντρα του Ρένου Τσούτη- που όμως δεν ήταν τόσο ισχυρό, ώστε να δυσκολευτεί ο Μπιμπάι να μπλοκάρει.
Λίγο μετά την συμπλήρωση του 15λεπτου, ο Χρήστος Ανέστης έδειξε πως διαθέτει αρετές…σπρίντερ, αφού ΄΄πατώντας γκάζι΄΄ ξεπέρασε το αντίπαλο αμυντικό δίδυμο των Μαντζούνη και Θανάση Τσούτη, παρότι ξεκίνησε την ΄΄κούρσα΄΄ πιο πίσω τους. Βρέθηκε έτσι απέναντι απ΄ τον Οικονομίδη, όμως δεν είχε εύστοχο τελείωμα και η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλότερα απ΄ το ύψος του οριζόντιου δοκαριού. Την επόμενη προσωπική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δεν την άφησε να πάει χαμένη: όλα ξεκίνησαν με εξαιρετική μακρινή διαγώνια μπαλιά του Στεργίου(πίσω απ΄ τον χώρο του κέντρου) προς τον σκόρερ. Ο επιθετικός της Ιστιαίας προχώρησε λίγο, είδε την θέση του αντίπαλου γκολκίπερ και με αριστοτεχνικό τρόπο τον ΄΄κρέμασε΄΄ με πλασέ εκτός περιοχής, ανοίγοντας το σκορ. Ενδιάμεσα -στο 19΄- ο…άλλος Ανέστης (ο Βασίλης), εξαπέλυσε ΄΄κεραυνό΄΄ που εξουδετέρωσε με το ένα χέρι ο πορτιέρο του ΑΠΚΟ. Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου, ο Τοουρφέ σωτήρια κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή του τέρματος, έπειτα από γυριστό πλασέ τουΣπυρόπουλου.

Το μόνο που κατάφερε στην συνέχεια η Δροσιά ήταν να μειώσει στο 94΄ με τον Ρένο Τσούτη, που με ξαφνικό μακρινό σουτ νίκησε τον Μπιμπάι, που βρήκε την μπάλα με τις παλάμες του, χωρίς όμως να της αλλάξει κατεύθυνση. Δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για τους γηπεδούχους, για κάτι περισσότερο, αφού μερικά δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής Φώτης σφύριξε την λήξη. Χρονικά περιθώρια υπήρχαν στο 82΄, όταν ο Σπυρόπουλος πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έχοντας πλάτη στο τέρμα και στρέφοντας το σώμα του κατά 180 μοίρες, έκανε ωραίο γυριστό, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας, είχε γρήγορη αντίδραση και με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα, κάνοντας καθοριστική επέμβαση.Το ΄΄απέναντι΄΄ κάθετο δοκάρι σημάδεψε στο 54΄ ο Χρήστος Ανέστης
με εκτέλεση φάουλ απ΄ το πλάι (κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ), με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι να καταλήξει στα δίχτυα, αφού πήρε παράλληλη πορεία με την γραμμή του τέρματος. Στην επόμενη φάση με δυνατό ευθύβολο σουτ ο Παναγιωτάκος έστειλε την μπάλα έξω, λίγο δίπλα απ΄ την αριστερή κάθετη δοκό των αντιπάλων, ΄΄απαντώντας΄΄ γρήγορα για…λογαριασμό του ΑΠΚΟ. Δέκα λεπτά μετά, το αποτελεσματικό μαρκάρισμα του Θανάση Τσούτη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην σουτάρει όπως θα ΄θελε ο Χρήστος Ανέστης, σε μια φάση που θύμισε αυτήν του πρώτου ημιχρόνου στο 15΄. Απ΄ τον ίδιο ποδοσφαιριστή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της Ιστιαίας, που έβγαλε παράλληλη ψηλοκρεμαστή σέντρα προς τον Νίκο Γοργομάτη, που οριζοντιώνοντας το σώμα του,πέτυχε ένα καταπληκτικό και δύσκολο γκολ, έχοντας τον απαραίτητο συγχρονισμό, πλάσαρε με την μία -βρίσκοντας την μπάλα στην κίνηση πριν σκάσει στο έδαφος- και σημαδεύοντας το αριστερό άκρο της αντίπαλης εστίας, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Οικονομίδη.
-΄΄Είχαμε καλή απόδοση και στα δυο ημίχρονα, απλά η εμπειρία του επιθετικού (Χρήστος Ανέστης) της Ιστιαίας στην πρώτη αδράνεια μας μας στοίχισε. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ, να πάμε στην ισοπαλία και να διεκδικήσουμε την νίκη. Τελικά εκεί που είχαμε κάποιες ευκαιρίες -χωρίς καλά τελειώματα- δεχτήκαμε στην κόντρα το δεύτερο γκολ. Πιέσαμε και στην συνέχεια, καταφέραμε να μειώσουμε, απλά ήταν αργά.΄΄, δήλωσε ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, που στην συνέχεια εστίασε στο θέμα της ψυχολογίας: ΄΄Δεν είναι κάποιο αγωνιστικό κομμάτι που κάνουμε λάθος και πρέπει να το προσέξουμε, αλλά ψυχολογικό κυρίως, γιατί προερχόμασταν από την ήττα με τον Ολυμπιακό με μεγάλο σκορ και ήταν το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα. Προσπαθούν οι παίχτες μας, αλλά δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας να προηγηθούμε εμείς. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και θα δουλέψουμε κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας.΄΄
- Δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση της ομάδας του ο Θανάσης Γουρνάς, λέγοντας αναλυτικά: ΄΄Σημειώσαμε πρώτοι γκολ και διαχειριστήκαμε το παιχνίδι πολύ καλά. Είχαμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού και ήμασταν καλύτεροι και πιο πειθαρχημένοι σαν ομάδα, πηγαίναμε πρώτοι στην μπάλα και νομίζω ότι ο αντίπαλος δεν έχασε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Θα μπορούσε το πρώτο ημίχρονο να είναι και 1-3. Κερδίσαμε δίκαια, έναν αντίπαλο πάρα πολύ αξιόλογο, που έχει αρκετά έμπειρα παιδιά. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι την πορεία μας και κάθε αντίπαλο τον σεβόμαστε.΄΄ Μίλησε για τις ελλείψεις της ομάδας και την θετική αντίδραση στα παιχνίδια που η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ: ΄΄Η Μακρυκάπα και το Αυλωνάρι προηγήθηκαν και καταφέραμε και τις δυο φορές να το γυρίσουμε. Η ομάδα έχει πείσμα, θέληση. Τα παιδιά είναι πολύ καλά γυμνασμένα. Σήμερα είχαμε και τρεις βασικές ελλείψεις: Γεωργίου, Ηλ. Στεργίου, Γαβριήλ. Όταν επανέλθουν αυτοί οι παίχτες, θα έχουμε περισσότερες επιλογές, αλλά και τα άλλα παιδιά που μπήκαν στο παιχνίδι, ανταποκρίθηκαν.΄΄  Σχολιάζοντας την ήττα-έκπληξη της ΑΕΚ Χαλκίδας (0-3 απ΄ τον Παντριαδικό), δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ΄΄κανένας δεν κερδίζει απ΄ το ΄΄σπίτι΄΄ αλλά…μες το ΄΄σπίτι΄΄΄΄. Όσο για το ποιος είναι αντίπαλος της Ιστιαίας για τον τίτλο είπε πως ΄΄όλοι είναι αντίπαλοι, γιατί αν λες πως είναι αντίπαλος π.χ. ο Ολυμπιακός και χάνεις στην έδρα π.χ. απ΄ την Αιδηψό και τα Ζάρητρα, δεν κάνεις τίποτε. Αντίπαλος είναι κάθε ομάδα που αντιμετωπίζεις κάθε αγωνιστική.΄΄
-Δύο κίτρινες πρόλαβε να δει μέσα σε 15 περίπου λεπτά ο Γκογκομήτρος. Μπήκε στο παιχνίδι στο 75΄ και αποβλήθηκε στο 92΄!
Δροσιά (Αντωνόπουλος): Οικονομίδης, Τσούτης Ρ., Μαντζούνης (81΄ Καρκαντελίδης), Κηπιώτης, Τσούτης Θ., Νικολάου, Σπυρόπουλος, Καρόκης, Παναγιωτάκος, Νιάφας, Τρίκκας (64΄ Λάμπρου).
Ιστιαία (Γουρνάς): Μπιμπάι, Βασιλείου, Καραγιάννης, Τσολάκος, Τοουρφέ, Γοργομάτης Ν. (80΄ Μακρής), Στεργίου Αρ,, Δαρζέντας, Ανέστης Β., Ανέστης Χ. (88΄ Καλλίτσης), Γοργομάτης Αν. (75΄ Γκογκομήτρος).

Η λίστα ιστολογioν