O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΤΑΚΗ – ΛΗΛΑΣ 4-2 παρ (2-2 κ.α.): ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Η Αρτάκη προηγήθηκε νωρίς με 1-0, ο Λήλας ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι, έχασε και δεύτερο πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Αρτάκη πήρε προβάδισμα με 2-1 με πέναλτι (το τρίτο κατά σειρά που καταλογίστηκε στο 90λεπτο) και ο Λήλας ισοφάρισε στο φινάλε σε 2-2.
Στην παράταση, η Αρτάκη κυριάρχησε και με ακόμα δύο γκολ, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Γκολ από τα …αποδυτήρια!

Η Αρτάκη πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ όταν στο 3′ ο Λειβαδίτης με εξαιρετική πάσα τροφοδότησε τον Βαγγέλη Ανέστη κι αυτός από αριστερά, με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 1-0.
Η Αρτάκη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες αλλά και περισσότερα κερδισμένα φάουλ με συνέπεια η μπάλα να μεταφέρεται συχνά πυκνά στα καρέ του Λήλα.
Ο Λήλας δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους, αλλά μετά το 25′ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να βγαίνει από το καβούκι του.
Οι φιλοξενούμενοι μίκρυναν τις αποστάσεις και με πιο γεμάτο κέντρο υπενθύμισαν στον γκολκίπερ του ΑΟΝΑ  ότι παίζει κι αυτός στο ματς.
Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του Λήλα χάθηκε στο 41′ με τον Νίκο Μαστροκώστα, ωστόσο ένα λεπτό πριν, στο 40′, μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 έχασε και η Αρτάκη, μετά από κεφαλιά του Βαγγέλη Ανέστη.

Ο Αγραφιώτης… «έγραψε»!

Στο 43′ ο Λήλας κέρδισε πέναλτι. Μετά από λάθος του Μούντριχα στην «ερυθροκίτρινη» άμυνα, ο Νίκος Μαστροκώστας σούταρε με δύναμη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπαλαμπάνη και ο άριστος Σέγκος έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Κώστας Αγραφιώτης το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 1-1.

Έχασε πέναλτι ο Λήλας!

Με το «καλημέρα» στο β’ ημίχρονο ο Λήλας κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά ο Ευαγγελινός νίκησε τον Αγραφιώτη και πήρε το αίμα του πίσω. Συγκεκριμένα στο 47′ μετ΄από ένα «σόλο» του Μπράχο, ο Γιώργος Μαστροκώστας τον ανέτρεψε και ο Σέγκος υπέδειξε εκ νέου την άσπρη βούλα. Ο Αγραφιώτης όμως δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα του στο τιμόνι του οδηγού με τον Ευαγγελινό να του λέει «όχι».

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για Αρτάκη

Από ‘κει και ύστερα η Αρτάκη ήταν καλύτερη και σαφώς πιο επικίνδυνη από τον Λήλα, χάνοντας τη μία φάση μετά την άλλη. Στο 49’ από σέντρα του Ανέστη, τετ α τετ του Γ. Μαστροκώστα, απέκρουσε σωτήρια ο Τσάμαρης.
Στο 52′, ο Τσάμαρης έδιωξε και πάλι τετ α τετ του Λούκα, ενώ στο 56′ ο Καραχάλιος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσάμαρη.

Προβάδισμα της Αρτάκης

Οι Αρτακιανοί συνέχισαν να πιέζουν τον Λήλα και στο 60′, από μαγική κάθετη πάσα του Λειβαδίτη, οΚαραχάλιος βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Τσάμαρη να τον ανατρέπει και τον Σέγκο να καταλογίζει το τρίτο πέναλτι στο ματς (το πρώτο για την Αρτάκη). Ο Καραχάλιος έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και την έστειλε στα δίχτυα του εξαιρετικού Τσάμαρη για το 2-1.
Στο 65′ η Αρτάκη λίγο έλειψε να κάνει το 3-1 με τον Βαγγέλη Ανέστη να αστοχεί σε σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Βούτυρο στο ψωμί του Νίκου Μαστροκώστα!

Ο Νίκος Μαστροκώστας του Λήλα είναι γνωστό ότι μπορεί να βάλει γκολ με …χίλιους-δυο τρόπους. Και μάλιστα, δύσκολα γκολ. Πόσο μάλλον αν το γκολ του το δώσεις στο …πιάτο. Έτσι στο 81′ μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Αρτάκης ο Μαστροκώστας με ξερό δυνατόν σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2.

Αποβολή Χρηστίδη

Λίγο πριν την παράταση και συγκεκριμένα στο88′, ο Χρηστίδης του Λήλα (είχε περάσει στο ματς στο 75′, ως αλλαγή, στη θέση του Παύλου), «κρέμασε» την ομάδα του, όταν είδε την κόκκινη κάρτα του Σέγκου, για χτύπημα εκτός φάσης!
Ένα λεπτό νωρίτερα, στο 87′, ο Λειβαδίτης για την Αρτάκη έχασε μοναδικό τετ α τετ (απέκρουσε και πάλι ο Τσάμαρης).

Άντεξε η Αρτάκη, λύγισε ο Λήλας!

Στη παράταση η Αρτάκη πήρε μία πανάξια πρόκριση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-2! Στο 100′ από μακρινή πάσα του Κηρύκου οΛούκας έκανε το κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 3-2.
Στο 110′ η Αρτάκη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης με ένα εξαιρετικό γκολ τουΑποστόλη Κάραλη. Ο Καραχάλιος σε φάουλ που κέρδισε ο ΑΟΝΑ έστρωσε στον Ανέστη, αυτός με τη σειρά του τροφοδότησε τον Κάραλη και ο κεντρικός αμυντικός -με επιθετικές αρετές- της Αρτάκης, με καταπληκτικό σουτ έκανε το τελικό 4-2.
ΑΡΤΑΚΗ (Λύκος): Ευαγγελινός, Μούντριχας, Μπαλαμπάνης, Μπελίτσος, Κηρύκος (115′ Γκέκας), Κάραλης, Λούκας, Καραχάλιος, Μαστροκώστας Γιώρ. (75′ Κονόμι), Ανέστης Βαγγ., Λειβαδίτης (91′ Ζήσης).
ΛΗΛΑΣ (Ταυταρίδης): Τσάμαρης, Αλεξίου, Ντούνας, Μακρής, Αυλωνίτης, Τσαλιαγκός Γιωρ. (102′ Κουσερής), Μπράχο, Κουτσαυλής, Αγραφιώτης (53′ Κυτίνος), Μαστροκώστας Νίκ., Παύλου (75′ Χρηστίδης).

Η λίστα ιστολογioν