O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σφαλιάρες σε Βραζιλία και Αργεντινή Προκριματικά MUNDIAL

Ο Αλέξις Σάντσες πανηγυριζει μαζί με τον Βιδάλ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Βραζιλία

Ξεκίνησαν τα προκριματικά του Μουντιάλ στην Νότια Αμερική και η πρώτη αγωνιστική έκρυβε εκπλήξεις με ήττες τόσο για την Βραζιλία όσο και για την Αργεντινή.


Η νικήτρια του Κόπα Αμέρικα Χιλή έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και στα προκριματικά του Μουντιάλ καθώς επικράτησε στο Σαντιάγκο της Βραζιλίας με 2-0. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα σε μία Βραζιλία που προσπαθούσε μάλλον ανορθόδοξα να φτάσει στην επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή αλλά δεν μπόρεσαν να την μετατρέψουν σε κάτι το ουσιαστικό σε αντίθεση με τους Χιλιανούς που κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές με τον Βάργκας στο 72' και με τον Σάντσες στο 88'.

Χιλή: Μπράβο, Σίλβα (41' Γκονζάλες), Μεδέλ, Χάρα, Ίσλα, Ντίαζ (82' Βίλτσες), Βιδάλ, Μποσεγιούρ, Βαλντίβια (64' Φερνάντες), Σάντσες, Βάργκας

Βραζιλία: Τζέφερσον, Άλβες, Μιράντα, Λουίζ (36' Μαρκίνιος), Μαρτσέλο, Ελίας, Γκουστάβο (82' Λίμα), Γουίλιαν, Όσκαρ, Κόστα, Χουλκ (77' Ολιβέιρα)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ 0-2

Η μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας των προκριματικών έγινε στο Μπουένος Άιρες όπου το Εκουαδόρ υποχρέωσε την Αργεντινή σε ήττα με 2-0. Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή αλλά και χωρίς τον Σέρχιο Αγκουέρο από το 24' και μετά όταν και τραυματίστηκε έχασε πολύ μεγάλο μέρος από την επιθετική της δύναμη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που σταδιακά ξεθάρρεψαν και βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν δύο φορές μέσα σε ένα δίλεπτο με τον Εράσο στο 81' και τον Καϊσέδο στο 82' για να πάρουν την σπουδαία αυτή νίκη.

Αργεντινή: Ρομέρο, Ρονκάλια, Γκαράι, Οταμέντι, Μας, Μπίλια, Μασεράνο, Παστόρε (70' Λαβέτσι), Ντι Μαρία, Αγκουέρο (24' Τέβεζ), Κορέα

Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Ασιλιέρ, Εράσο, Αγιόβι, Βαλέντσια, Νομπόα, Κινιόνες (75' Καστίγιο), Μοντέρο (77' Μαρτίνες), Καϊσέδο (84' Μένα), Μπολάνιος

ΒΟΛΙΒΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 0-2

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά η Ουρουγουάη που επικράτησε της Βολιβίας εκτός έδρας με 2-0. Η «σελέστε» αν και έπαιξε χωρίς τους δύο μεγάλους της σταρ τον Σουάρες και τον Καβάνι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα από τους γηπεδούχους και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς. Η Ουρουγουάη σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Κάσερες να ανοίγει το σκορ στο 10' και τον Γκοδίν να το κλείνει στο 69'. Στο 71' η Βολιβία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τορίκο οπότε κάθε σκέψη για αντίδραση έπαψε να υπάρχει.

Βολιβία: Βάκα, Ζεμπιέρι, Ζεντένο, Μαρτέλι, Τορίκο, Βεϊζάγκα, Κάστρο (46' Ντίαζ), Κάμπος (69' Καρντόσο), Τσουμακέρο (61' Λίζιο), Άρσε, Ντουκ

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Περέιρα, Σάντσες (74' Λοδέιρο), Κορούχο, Γκονζάλες, Ροντρίγκεζ (38' Μαγιάδα), Στουάνι, Ερνάντεζ (62' Ρολάν)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΠΕΡΟΥ 2-0

Η Κολομβία ήταν το φαβορί κόντρα στο Περού και το επιβεβαίωσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου νίκησε με 2-0 και έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Χωρίς να εντυπωσιάσει με το παιχνίδι της η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες [που της δόθηκαν και πέτυχε δύο γκολ για να φτάσει στην νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 36' ο Γκουτιέρεζ για να σφραγίσει την νίκη της Κολομβίας ο Καρντόνα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κολομβία: Οσπίνα, Αρίας, Ζαπάτα, Μουρίγιο, Φάμπρα, Γκουαρίν (64' Μεχία), Σάντσες, Κουαδράδο, Καρντόνα, Μπάκα (90'+3 Καστίγιο), Γκουτιέρεζ (76' Φαλκάο)

Περού: Γκαλέσε, Αντβίκουλα, Ζαμπράνο (79' Ράμος), Άσκουες, Κεσπέδες, Μπαγιόν, Λομπατόν, Καρίγιο (82' Ουρτάδο), Κουέβα, Πιζάρο (73' Ρέινα), Γκερέρο

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 0-1

Η Παραγουάη θέλει να επιστρέψει σε τελική φάση Μουντιάλ και ξεκίνησε την προσπάθεια της για να το καταφέρει με μία εκτός έδρας νίκη. Η ομάδα του Ραμόν Ντίαζ πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την έδρα της Βενεζουέλας. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί αλλά δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προσπάθειες τους. Έτσι αυτό που δεν έκανε η Βενεζουέλα το κατάφερε στο τέλος η Παραγουάη που σκόραρε στο 85' με τον Γκονζάλες και πήρε την νίκη.

Βενεζουέλα: Μπαρόχα, Ροζάλες, Βισκαρόντο, Λουκένα, Σισέρο, Χεφρέν (81' Μουρίγιο), Ρινκόν, Σέιχας, Γκονζάλες (62' Γκουέρα), Φάλκον (74' Μαρτίνεζ), Ροντόν

Παραγουάη: Σίλβα, Βαλντέζ, Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Γκονζάλες, Ορτιγκόσα, Ορτίθ (63' Κάθερες), Μπενίτες, Μπάριος (86' Φάμπρο), Σανταντέρ (72' Μπομπαντίγια)

Η λίστα ιστολογioν