O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρνουα Γιώργο Τσομάκα,

tsomakas-fanela
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο ΓΣ Αυλίδας τιμά τον Γιώργο Τσομάκα, διοργανώνοντας στην μνήμη του μπασκετικό τουρνουά στο τοπικό κλειστό γυμναστήριο. Ο Γιώργος ΄΄έφυγε΄΄ απ΄ την ζωή πριν από περίπου δυόμιση χρόνια και ο σύλλογος της Αυλίδας, που ήταν η τελευταία του ομάδα, αποφάσισε να καθιερώσει ετήσιο τουρνουά κάθε Σεπτέμβρη.
Κατά την διάρκεια του πρώτου τουρνουά, σε ειδική τελετή, ανάρτησε την φανέλα του Γιώργου στα ΄΄ουράνια΄΄ του γηπέδου, που από τότε το κοσμεί, ενώ αξίζει ν΄ αναφέρουμε πως κάθε χρόνο το παρόν δίνουν οι γονείς του και άλλοι συγγενείς, που είναι γι΄ αυτούς ένας τρόπος να σβήνει λίγο ο πόνος για τον χαμό του πολυαγαπημένου τους προσώπου και ταυτόχρονα να τιμούν την μνήμη του, στο κατάλληλο μέρος, αφού ο αθλητισμός ήταν η μεγάλη του αγάπη. Στο φετινό τουρνουά λαμβάνουν μέρος οι ΑΓΕΧ, Απόλλων Χαλκίδας, Τελεθριακός και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, οι διοργανωτές. Στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, έγιναν οι ημιτελικοί με νικητές την ΑΓΕΧ και την Αυλίδα, που προκρίθηκαν στον τελικό και θα διεκδικήσουν το κύπελλο, το όποιο ως τώρα έχουν κατακτήσει ο Κάδμος Θηβών (το 1ο ΄΄Γιώργος Τσομάκας) και η Πεύκη (πέρσι). Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ ΑΓΕΧ και Τελεθριακού ήταν συγκλονιστικός, με πολλές ανατροπές στο σκορ και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ στον δεύτερο, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν άνετα του Απόλλωνα Χαλκίδας.
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΓΕΧ-Τελεθριακός 71-67
Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, με τον Σιδερίδη να ξεκινάει ΄΄καυτός΄΄έξω απ΄ την γραμμή των τριών πόντων και τον Μητρόπουλο να ξεχωρίζει απ΄ τους Βορειοευβοιώτες. Στα πρώτα λεπτά της επόμενης περιόδου, οι Χαλκιδέοι με σερί 9-2 βρέθηκαν στο +9 (28-19), στο όποιο αντέδρασε ο Τελεθριακός και με 6 ΄΄αναπάντητους΄΄ πόντους πλησίασε στο τρίποντο (29-26) και λίγο αργότερα με τρίποντο του Μητρόπουλου στο δίποντο (31-29), με την ΑΓΕΧ να αυξάνει και πάλι την διαφορά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Γιώργου Βελισσαράκου (που δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες και να κάνει παρατηρήσεις, συχνά με έντονο τρόπο), διατήρησε το προβάδισμα καθ΄ όλη την διάρκεια και της τρίτης περιόδου, με τον σύλλογο της Ιστιαίας να μην αφήνει τους αντιπάλους του να ξεφύγουν στο σκορ. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε θρίλερ, κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο, με το σερί του Τελεθριακού που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μητρόπουλου, χάρις το οποίο η ομάδα του πέρασε για πρώτη φορά -μετά από ώρα- μπροστά στο σκορ (57-59), στο πεντάλεπτο για την λήξη και ενώ μερικές επιθέσεις πριν η ΑΓΕΧ βρισκόταν στο +7 (57-50). 100 δεύτερα πριν το τέλος ο Σιδερίδης έδωσε ΄΄αέρα΄΄ τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (66-62). Ακολούθησαν δύο εύστοχές βολές απ΄ τον Τριανταφύλλου που έφεραν το ματς στο καλάθι (66-64), μια χαμένη επίθεση από πλευράς Χαλκιδέων. Ο Μητρόπουλος με νέο εύστοχο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Τελεθριακό (66-67) στα 55 δεύτερα για το τέλος. Η ΑΓΕΧ έχασε δύο ευκαιρίες να πάρει ΄΄κεφάλι΄΄ στο σκορ και όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Ιστιαίας θα πάρει το ΄΄εισιτήριο΄΄ για τον τελικό, αφού λίγο πριν το φινάλε είχε την κατοχή. Στην επαναφορά όμως, έγινε λάθος και ο Μακρυγιάννης σημείωσε το καθοριστικό καλάθι της νίκης για την ομάδα του (68-67), λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα για την λήξη. Το ΄΄κερασάκι στην τούρτα΄΄ έβαλε με τρίποντο με ταμπλό -σχεδόν απ΄ την σέντρα- ο Σιδερίδης, που εκμεταλλεύτηκε την βιαστική -και πάλι- επαναφορά από πλευράς Τελεθριακού.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 36-29, 51-46, 71-67.
ΑΓΕΧ (Βελισσαράκος): Μακρύγιαννης 8 (1), Μάρκου 3, Αργυρίου 4, Σαββόπουλος 4 (1), Φωτητζόγλου 9, Μπεληγιάννης 2, Σιδερίδης 17 (5), Στεφανίδης 1, Βελισσαράκος 10 (2), Σταμέλος 2, Μάμαλης 7 (1), Τσιλιγιάννης 4.
Τελεθριακός (Δαδίτσιος): Μηχαηλίδης 2, Ρουμελιώτης 2, Μητρόπουλος 23 (5), Παπαθανασίου 7 (1), Μέτα, Ιωακείμ 7 (1), Δήμου 3, Τσιτούμης, Κουμπές 2, Αφερείμ, Φακίτσας 10, Τριανταφύλλου 11.

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Αυλίδα-Απόλλων Χαλκίδας 74-48
Μόνο στην πρώτη περίοδο ήταν ανταγωνιστικός ο Απόλλωνας και κατάφερε να βρίσκεται σχετικά κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι με καλάθι του Τσεβελέκου δημιούργησαν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (29-18) στο 12΄. Ένα λεπτό περίπου πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, ο Βασιλείου με τρίποντο έφερε την ομάδα του πάνω απ΄ το +20 (41-20). Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι και στην επανάληψη, με τον Ηλία Τομαρά να βρίσκει την ευκαιρία να κοιτάξει ως την…άκρη του πάγκου, χρησιμοποιώντας συνολικά 16 μπασκετμπολίστες και την ομάδα του να ΄΄φλερτάρει΄΄ με το +30 και τελικά να το φτάνει (68-38) με εύστοχη βολή του Σφέκα. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του Γιώργου Τσομάκα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-16, 42-25, 63-34, 74-48.
Αυλίδα (Τομαράς): Γκόλιας 12 (2), Αλεξάνδρου 2, Σφέκας 3, Αχματιώτης 10 (2), Κατσούλας 10 (1), Τσατσαρώνης 1, Αγγελής 2, Κωνσταντόπουλος 4, Τζεβελέκος 2, Σολδάτος 13 (3), Σαμουρέλης 4, Βασιλείου 5 (1), Κοντές 2, Φραγκούλης 4, Λειβιδιώτης, Κελεπούρης.
Απόλλων Χαλκίδας (Γκλιάτης): Λυμπερόπουλος 2, Γκίκας 3 (1), Σχοινάς 6, Καψούλης 10, Πούλος 11 (1), Σότο 4, Γεωργίου 3 (1), Ιντζίδης 4, Τσώκος Η. 2, Ανδρέου 3, Τσώκος Γ. 2, Μάλλιος 2.

Το τρίτο ΄΄Γιώργος Τσομάκας΄΄ ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, με την διεξαγωγή του μικρού τελικού (Τελεθριακός-Απόλλων Χαλκίδας) στις 5:30 μ.μ. και εν συνεχεία του μεγάλου τελικού (Αυλίδα-ΑΓΕΧ) στις 8 μ.μ.

http://dinataathlitika.gr/

Η λίστα ιστολογioν