O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τυφώνας "ΑΟΝΑ"


Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Αρτάκης και με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και την καταξίωση στις ράγες της Α' ΕΠΣΕ. Μηχανοδηγός είναι ο Παναγιώτης Τοκπασίδης κι ...επιβάτες σ' αυτή την τρελή πορεία τίτλου οι ποδοσφαιριστές του, που σήμερα το απόγευμα υπέταξαν και την πρώην ομάδα του νυν προπονητή τους, την Αυλίδα.
Η Αρτάκη -που χαίρεσαι να τη βλέπεις- προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, στις αρχές της επανάληψης η Αυλίδα έφερε το ματς στα ίσια, αλλά μετά την ισοφάριση ...ποιος είδε την Αρτάκη και δεν τη φοβήθηκε.

Με τρία απανωτά γκολ σε δέκα λεπτά οι Αρτακιανοί ...κατάπιαν την Αυλίδα και έκαναν το 3Χ6=18!
Στο σημερινό ματς η Αρτάκη μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 7' από σέντρα του Μιχαλά, οΜαντάς με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η Αρτάκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς απειλώντας την Αυλίδα με καλά στημένα, ενώ η Αυλίδα που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα μέχρι το 20', στο συγκεκριμένο λεπτό "άγγιξε" την ισοφάριση.
Από φάουλ του Βαρσαμά, σε γυριστή κεφαλιά του Πουρνή της Αρτάκης, η μπάλα πήρε ανάποδη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μώρου.
Στην επαναφορά νέα εξ' επαφής κεφαλιά του Καλοχωρίδη απέκρουσε εκπληκτικά ο Μώρος που γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του ΑΟΝΑ.
Η Αυλίδα, αν εξαιρέσουμε την παραπάνω φάση δεν μπορούσε να βρει ελεύθερους χώρους για να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο, ενώ όλες τις μεταβιβάσεις των χαφ προς την αιχμή του δόρατος, τον Βαρσαμά, έκοβαν αποτελεσματικά οι στόπερ της Αρτάκης.
Στο 43' από κόρνερ του Βισβίνη και κεφαλιά του Χ. Ελευθερίου, δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας κι έτσι η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη, με το γκολ του Μαντά στο 7' να χωρίζει τους δύο αντιπάλους, τη στιγμή που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 
Απάντησε η Αυλίδα
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Αυλίδα έδειξε να παίρνει λίγο τα "πάνω" της και βγήκε μπροστά με μεγαλύτερες αξιώσεις.
Έτσι, στο 50' από σέντρα του Χ. Ελευθερίου, ο Κάκιος με κεφαλιά έκανε το 1-1, σε μία φάση κατά την οποία οι παίκτες της Αρτάκης ...σταμάτησαν, θεωρώντας ότι ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου έχει διακόψει τη φάση, όπως δήλωσε τουλάχιστον μετά το ματς ο Παναγιώτης Τοκπασίδης.
Ευκαιρία για το ...1-2
Στο 55' η Αυλίδα έφτασε μία ανάσα από το να γυρίσει τούμπα το ματς, όταν σε μία λάθος έξοδο του Μώρου, η μπάλα έφτασε στον Μπαϊμπάκη κι αυτός πλάσαρε χλιαρά, για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Πουρνής.
Τυφώνας "ΑΟΝΑ"
Από 'κει και ύστερα η Αρτάκη έγινε ερυθροκίτρινη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της."Δείξαμε ψυχή, καρδιά, χαρακτήρα κι αντιδράσαμε άμεσα" ανέφερε ο Τοκπασίδης και πώς να έχει άδικο όταν οι παίκτες του σημείωσαν τρία απανωτά γκολ στο ...άψε σβήσε.
Στο 56' από σέντρα του Μαστροκώστα ο Μπασούκος με κεφαλιά έκανε το 2-1, ενώ στο 60' από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κονόμι (ενέργεια ...μεγάλου παίκτου (!) που θα έλεγε κι ο Αλέφαντος) βρήκε αμαρκάριστο τον Μπασούκο και ο εξτρέμ της Αρτάκης με σουτ στο απέναντι παραθυράκι έκανε το 3-1, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Το 4-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 65' ο Μαντάς με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Μπαλαμπάνη.
Στο 72' ο Μώρος "έβγαλε" σωτήρια κοντινό σουτ του Χ. Ελευθερίου, ενώ στο 81' ήταν η σειρά του Αραβανή να αποκρούσει στη γωνία του σουτ του Κονόμι που κι αυτός γνώρισε την αποθέωση.
"Δεν έχουμε άγχος. Αυτό που θέλουμε είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλή μπάλα και να το ευχαριστιόμαστε. Όσο αντέξουμε. Έχουμε μπροστά μας άλλα 24 παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε ψηλά. Το ευχάριστο είναι ότι είμαστε μία οικογένεια, διοίκηση, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές" ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Τοκπασίδης που συμπλήρωσε ότι "μετά το 4-1 ρίξαμε στροφές και κρατηθήκαμε. Δεν ξεχνάω το πέρασμά μου από την Αυλίδα και στο ποδόσφαιρο οφείλεις να σέβεσαι μερικά πράγματα".
Δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του ο Τάσος Ταυταρίδης που παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Αρτάκης.

Διαιτητής ήταν ο Παπακωνσταντίνου με βοηθούς τους Πριόνα και Ρουμπή.

ΑΡΤΑΚΗ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Μώρος, Γ. Μαστροκώστας (73' Γκέκας), Μπαλαμπάνης, Ταψής, Πουρνής, Σεχάι, Μπασούκος, Κονόμι (83' Αποστόλου), Μαντάς (69' Βούλγαρης), Μιχαλάς, Κολιόπουλος.

ΑΥΛΙΔΑ (Τάσος Ταυταρίδης): Αραβανής, Μάλλιαρης (70' Χιούσκα), Βισβίνης, Κουτσαυλής, Δουρδουβέλας, Κάκιος, Στέργκου (85' Σαλεμής), Καλοχωρίδης, Μπαϊμπάκης (67' Σωκρ. Ελευθερίου), Βαρσαμάς, Χ. Ελευθερίου.

http://www.egnomi.gr/

Η λίστα ιστολογioν