O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΕΠΟ:Ανάκληση 488 δελτίων αλλοδαπών ερασιτεχνών!

Συνέχεια στο «σκάνδαλο» που προέκυψε πρόσφατα, με τα δελτία ξένων παικτών των ερασιτεχνικών σωματείων – Σφίγγουν, πλέον, τα λουριά όσον αφορά στην έκδοση των νέων.


Την ανάκληση των 488 εκ των, συνολικά, 508 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, που ήλεγξε το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών, αποφάσισε το σημερινό (Σάββατο, 13/7) ΔΣ της ΕΠΟ. 

Το επίσημο αιτιολογικό; «Ελλείψει δικαιολογητικών εγγράφων». Με τα στοιχεία της έρευνα της ΕΙΜ να παραδίδονται, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, στον Εισαγγελέα. 

Όπως, ωστόσο, διευκρινίστηκε, οι ποδοσφαιριστές τα δελτία των οποίων ανακλήθηκαν, έχουν το δικαίωμα κατάθεσης των νομίμων δικαιολογητικών και τα οποία, εν συνεχεία, θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή. 

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Ιουνίου είχε ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία η ανάκληση 1080 δελτίων αλλοδαπών ερασιτεχνών, με τα τότε στοιχεία να κάνουν λόγο για, κατ’ αρχήν, έλεγχο στα 107 εξ αυτών. Εκ των οποίων τα 100 αποδείχτηκαν πλαστά και τα τέσσερα χρήζοντα περαιτέρω διερεύνησης. 

Η έρευνα συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα πάνω στα υπόλοιπα δελτία. Σε πρώτο χρόνο, στα άλλα 508, που προαναφέρθηκαν. Με τα αποτελέσματα, που είπαμε... 

Σημειώνουμε ότι, μετά το «σκάνδαλο», που προέκυψε, η ΕΠΟ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εφαρμόσει κατά γράμμα τον αθλητικό νόμο στην έκδοση δελτίων, σφίγγοντας τα λουριά. Έτσι, ακόμη και για μεταγραφή αλλοδαπού από τη μία ομάδα στην άλλη, θα απαιτείται, εκτός από το έντυπο της αίτησης ελευθέρας μεταβολής (μεταγραφής), επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του εκάστοτε αλλοδαπού αθλητή και -το κυριότερο- επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής του. Δίχως, πλέον, να αρκεί η απλή βεβαίωση (καταπώς ίσχυε μέχρι τώρα) και την οποία κατέθετε η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών παικτών.

Η λίστα ιστολογioν