O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΟ Το παλεύει ο Αναστασίου


Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Γάνδη στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία... 


Η απειρία των παικτών του Παναθηναϊκού είχε και τις σχετικές συνέπειες απέναντι σε μία σαφώς πιο έμπειρη ομάδα και φάνηκε ότι ο Αναστασίου έχει πολλή δουλειά ακόμα για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Τα φιλικά αυτά, βέβαια, αποτελούν δυνατά τεστ για τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να αποκτήσουν παραστάσεις και να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Ουσιαστικά οι πράσινοι την πάτησαν από τις στημένες φάσεις, αφού και τα δύο γκολ των Βέλγων σημειώθηκαν σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο. Με κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ στην καρδιά της περιοχής. Ανέτοιμος φάνηκε ο Μέντες, ο οποίος έπαιξε στην κανονική του θέση, στη μεσαία γραμμή, για ένα ημίχρονο.

Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Ταμπάκης, ο οποίος απέτρεψε στο δεύτερο μέρος την βαριά ήττα. 

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 37’ από την κεφαλιά του Ντιόγκο και στο 52' ο Ζουγκάνοβιτς με ανάλογιο τρόπο έκανε το 2-0. Το τέρμα το Παναθηναϊκού πέτυχε στο 68' ο Γιαννιτσάνης μετά από παλικαρίσια ενέργεια. Μέχρι το τέλος του αγώνα, αν κάποια ομάδα δικαιούταν το γκολ, αυτή ήταν η Γάνδη που έχασες κλασσικές ευκαιρίες. 

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (60’ Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (70’ Αναστασόπουλος), Χουχούμης, Ααράμπ, Ρισβάνης (76' Σπυρόπουλος), Ζέκα, Δώνης (46’ Δώνης), Μέντεζ (46’ Σταματάκης), Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Ντίνας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε σημαντική βελτίωση, αφού, όπως τόνισε μετά το παιχνίδι: «Η εμφάνιση ήταν αρκετά καλύτερη. Αυτά τα παιδιά έχουν τρομερή πίεση γιατί εκπροσωπούν τον Παναθηναϊκό κι έχουν δεχτεί τρομερό βάρος στο physical game, ενώ δεν είναι συνηθισμένα να παίζουν σε αυτό το ρυθμό. Η εικόνα τους ήταν πολύ καλή και κράτησαν ψηλά το όνομα του Παναθηναϊκού. Σε αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατέθεσαν και την ψυχή τους. Υπάρχουν παιδιά που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν και τα άλλα. Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν όλοι αμέσως σε αυτό το επίπεδο. Θα συσκεφτούμε με το σταφ για να διαπιστώσουμε τι έχουμε δει στην προετοιμασία. Όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Σε ερώτηση που του έγινε για τους στόχους την προσεχή σεζόν, επιφυλάχθηκε να απαντήσει: «Με την εικόνα που είχαμε σαν ομάδα τα μηνύματα είναι θετικά. Είδαμε μια ομάδα που προσπαθούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Είχαμε πολλά προβλήματα και λείπουν πολλοί παίκτες. Όταν έχουμε συμπληρωμένο το ρόστερ θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά».

Η λίστα ιστολογioν