O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Παναθηναϊκός πάτησε την Μίντιλαντ

Ο Παναθηναϊκός  πάτησε την Μίντιλαντ και με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει πράγματα και θαύματα (τέσσερα γκολ) νίκησε 4-1 και έκλεισε θέση για τους ομίλους του Europa.

Αν για κάτι φώναζε ο Γιάννης Αναστασίου, μεταξύ άλλων, στους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες ημέρες, αυτό ήταν οι στημένες μπάλες των Δανών. Δυστυχώς για τον ίδιο, δικαιώθηκε και μάλιστα άμεσα! Μόλις στο 13' και έπειτα από μια πονηρή εκτέλεση από το πλάι του Λαούριντσεν, η μπάλα έσκασε στο ύψος του πέναλτι, ο Κοτσόλης έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό.
Η Λεωφόρος πάγωσε για τα καλά αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάτω την μπάλα, σφυροκόπησε την Μίντιλαντ και έστησε ένα ανεπανάληπτο πάρτι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ.
Οι «πράσινοι» ήταν άριστα διαβασμένοι. Ήξεραν και έβλεπαν πως η αμυντική τετράδα των Σκανδιναβών είναι πολύ αργή και πως είχαν τεράστιο πρόβλημα, όταν η μπάλα βγαίνει στην πλάτη των μετόπισθεν από ψηλά. 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει με μακρινές μπάλες τους Μπεργκ, Καρέλη και κατάφερε μαζί με παιχνίδι από το πλάι να δημιουργήσει ρήγματα. Οι δύο επιθετικοί του «τριφυλλιού» έκανε άνω-κάτω την Μίντιλαντ και το παιχνίδι γύρισε στο άψε-σβήσε.
Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε ένα τρομερό ρεσιτάλ εκτελεστικής δεινότητας από τον Σουηδό «φονιά». Στο 21' με πέναλτι, στο 23' με εξαιρετικό άγγιγμα της μπάλας και στο 45' με πλασέ πάνω στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, ο Μπεργκ έγραψε ένα μοναδικό «χατ-τρικ», το 0-1 έγινε 3-1  και δικαιολογημένα η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι για να τον αποθεώσει.
Ο Μάρκους Μπεργκ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 89' από κοντά και έπειτα από ενέργεια του Νάνο, ξαναέστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και τσέκαρε εισιτήριο για ομίλους.

Παναθηναϊκός(Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (78' Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (67' Ατζαγκούν), Καρέλης (78' Πέτριτς), Μπεργκ


Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκααρντ, Γένσεν, Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκο, Ουζοτσούκβου, Χασάν (60' Γ. Λάρσεν), Πόουλσεν, Σίστο, Ιγκμπουν, Ράσμουσεν (22' Ονουάτσου, 85' Τ. Γιάνσεν).

Η λίστα ιστολογioν