O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Έγκλημα και τιμωρία



Άσχημη βραδιά για τον Ολυμπιακό στη Σουηδία, όπου γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μάλμε στο δεύτερο παιχνίδι του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Ατλέτικο στο άλλο ματς με 1-0 επί της Γιουβέντους (75' Τουράν), ο όμιλος πήρε φωτιά με όλες τις ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σουηδός επιθετικός Ρίζενμπεργκ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Χαρέιντε. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής, βέβαια, δεν ήταν άλλος από τον Ρώσο διαιτητή Καράσεφ, ο οποίος δεν έδωσε οφθαλμοφανέστο πέναλτι στον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα είχε σκοράρει πρώτος με τον Μήτρογλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Βέβαια ο Ρώσος δεν ήταν η μοναδική αιτία της αποτυχίας, αφού ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες, ενώ η άμυνά του ήταν τρύπια. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό με το σουτ του Κασάμι που ανάγκασε τον Όλσεν να διώξει με υπερένταση. Στο 8' ήταν η σειρά του Μποτία να απειλήσει με το γυριστό που έκανε μετά από το κόρνερ του Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο 21' ο Σέρβος καρδιοχτύπησε τους Σουηδούς με την ωραία κομπίνα ο έστησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανιάτης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά Όλσεν κράτησε και πάλι το μηδέν.

Στο 42' ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μήτρογλου και στην αντεπίθεση ο Μποτία έκανε την γκάφα του αιώνα δίνοντας την ευκαιρία στον έμπειρο Ρόζενμπεργκ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει απροσδόκητα το προβάδισμα στην Μάλμε. Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασμένοι για την ανατροπή στην επανάληψη, όμως στο 55' ο Ρώσος διαιτητής Καράσεφ αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη από τον Τινερχολμ.

Στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο με τον Ρομπέρτο να κρατάει το 1-0 σε τρεις περιπτώσεις και τον Ολυμπιακό να χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 68'. Ο Ρόνμπεργκ στο 82' αξιοποίησε τη νέα γκέλα της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Αμπιντάλ και εδραίωσε τη νίκη της Μάλμε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75' Σιμπίσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90+ Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57' Ντομίνγκες), Κασάμι (69' Ντουρμάζ), Αφελάι (79' Διαμαντάκος), Μήτρογλου. 

Η λίστα ιστολογioν