O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Χαμόγελα, αυτοκτονίες, ελπίδα!

Οι εξελίξεις στον βόρειο όμιλο μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου

Γελάει ο Ολυμπιακός Βόλου, κλαίει η Λαμία, ελπίζει στο όνειρο η ΑΕΛ, θα... φάνε τα «μουστάκια» τους για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.

Δεδομένο δεύτερο: Η Λαμία έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της, καθώς ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει τα πλέι οφ, αλλά έμεινε στο 1-1 (είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις) με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και πλέον δεν ορίζει την τύχη της. Υπενθυμίζεται πως οι Λαμιώτες έχουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική κι αυτή τη στιγμή έχουν 43 βαθμούς.

Δεδομένο τρίτο: Κερδισμένη –μετά τον Ολυμπιακό- είναι σίγουρα η ΑΕΛ. Οι βυσσινί πήραν το σπουδαίο τρίποντο κόντρα στη Ζάκυνθο (2-0) και απέφυγαν οριστικά τα πλέι άουτ (εκεί όπου θα παίξουν εν τέλει οι νησιώτες), αφού είναι τουλάχιστον τέταρτοι (με 42 βαθμούς). Πέραν αυτού, όμως, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ελπίζει και για πλέι οφ μετά το σοκ της Λαμίας. Διότι αν κάνει διπλό (δεν την βολεύει η ισοπαλία) την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Ηρακλή (αήττητος μέχρι τώρα), τότε μπαίνει οριστικά στην τριάδα και πετάει εκτός την Λαμία. Διαφορετικά οι Θεσσαλοί μένουν στην τέταρτη θέση και τελειώνει η σεζόν.

Δεδομένο τέταρτο: Απ' το πουθενά ο Τύρναβος... έμπλεξε μετά το βαρύ 4-1 απ' τον Φωκικό! Αυτή τη στιγμή είναι στους 26 βαθμούς ισόβαθμος με Απόλλωνα Καλαμαριάς-Αγροτικό Αστέρα (παίζουν μεταξύ τους) και δείχνει να... ελέγχει την κατάσταση. Αν νικήσει στο φινάλε τον Εθνικό Σερρών (που αν και υποβιβασμένος δείχνει καλό πρόσωπο τελευταία), μπαίνει πλέι-άουτ. Αν όχι, θα πρέπει να περιμένει το τι θα γίνει στο άλλο ματς για να μην βρεθεί προ μεγάλου κάζου.

Δεδομένο πέμπτο: Απόλλων Καλαμαριάς και Αγροτικός Αστέρας είναι στους 26 πόντους και θα παίξουν σε 90 λεπτά.... την ύπαρξή τους, για το ποιος θα πέσει απευθείας στην τρίτη κατηγορία και ποιος θα παίξει πλέι άουτ. Οι κοκκινόμαυροι θέλουν μόνο νίκη, καθώς το πρώτο ματς είχε έρθει 1-1 στον Εύοσμο, ενώ υστερούν και στο επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας, λόγω καλύτερης επίθεσης (21 γκολ ο Αγροτικός, 19 ο Απόλλωνας). Στην ομάδα του Διλμπέρη αρκεί και ισοπαλία για να πάει στο μίνι πρωτάθλημα και να στείλει στην Γ' αυτή του Δανδίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση ισοπαλίας τόσο στην Καλαμαριά (Απόλλων-Αγροτικός Αστέρας) όσο και στο Αλκαζάρ (Τύρναβος-Εθνικός Σερρών), θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο φινάλε (στους 27 βαθμούς) με τους Απόλλωνα και Αγροτικό να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στα πλέι άουτ και τον Τύρναβο να παίρνει την άγουσα για την Γ Εθνική.

Δεδομένο έκτο: Ο Πιερικός έκανε το καθήκον του. Οι Κατερινιώτες επικράτησαν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους της Καρδίτσας (1-0) και εξασφάλισαν τα πλέι άουτ, μην μπαίνοντας σε... μαθηματικές εξισώσεις. Θα κυνηγήσουν, δε, την τελευταία αγωνιστική και το μπούνος στο νέο «μίνι πρωτάθλημα» για να αισθανθούν πιο άνετα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής στον Βορρά:

Αγροτικός Αστέρας-Ηρακλής 2-1

Εθνικός Σερρών-Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Φωκικός-Τύρναβος 4-1

Λαμία-Απόλλων Καλαμαριάς 1-1

Λάρισα-Ζάκυνθος 2-0

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Ρεπό: Αιγινιακός

Δες ΕΔΩ την βαθμολογία

Η τελευταία αγωιστική 

Απόλλων 1926-Αγροτικός Αστέρας 
Αιγινιακός-Φωκικός 
Ηρακλής-Λάρισα 
Τύρναβος-Εθνικός Σερρών 
Ζάκυνθος-Πιερικός 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου 

Ρεπό: Λαμία 

Η λίστα ιστολογioν