Σ΄ άνετη επικράτηση έφτασε η Ιστιαία, παρότι αγωνίστηκε μακριά απ΄ το ΄΄σπίτι΄΄ της (λόγω τιμωρίας), στο ΄΄Ενωσιακό΄΄, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ανέστη που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Οι ΄΄τυπικά΄΄ γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από νωρίς και αφού πρώτα στο 35΄ ο πρώτος σκόρερ των Βορειοευβοιωτών έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ στο 44΄, με σουτ και αφού προηγουμένως ο Γιαλός απέκρουσε χτύπημα πέναλτι του αντίπαλου επιθετικού.
Στο δεύτερο μέρος η Ιστιαία ήταν ΄΄καταιγιστική΄΄, πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ και έχασε ευκαιρίες για να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ. Στο 53΄ ο Χρήστος Ανέστης διπλασίασε τα τέρματα του (και της ομάδας του) και τέσσερα λεπτά μετά έκανε το 3-0, ενώ στο 88΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσα, στο 80΄, ο Στεργίου είχε ΄΄γράψει΄΄ το 4-0.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ν΄ αντισταθούν σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα και φυσιολογικά υπέστησαν νέα βαριά ήττα. Άριστη η διαιτησία του κ. Σέγκου και των βοηθών.
Ιστιαία: Μουρίδης, Κατσικόγιαννης,, Βασιλείου (72΄ Περήφανος Γ.), Βασιλείου, Τριανταφύλλου,Παπανικόλας (78΄ Μπαντίδας), Τοουρφέ, Πολυχρονίδης (39΄ Περήφανος). Αγγελόπουλος, Ανέστης Β., Ανέστης Χ., Στεργίου.
Σκύρος: Γιαλός, Ζορμπάς, Τραχανάς (78΄ Ζαχαριάς), Καραμπίνης, Τράκος, Μαχμουτάι, Μοκάνου, Τσελεπής, Μανωλάκης, Δαλακλίδης, Τσακάμης (74΄ Καραμπίνης).
Φωτογραφίες: Χρηστός Σεφερλής