O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αλατσατα-Προποντιδα 3-1

Συνεχίζουν να ελπίζουν για παραμονή τ΄ Αλάτσατα, αφού κατάφεραν -με ανατροπή- να κερδίσουν την -επίσης- ΄΄προσφυγική΄΄ Προποντίδα. Βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα για τους ΄΄κυανοκίτρινους΄΄, αφού για να μπορέσουν ν΄ αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό στην Γ΄ ΕΠΣΕ, πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν τον Απόλλωνα μέσα στην Παραλία και ταυτόχρονα ο Ερμήλιος να χάσει απ΄ την ΑΕΚ Χαλκίδας στο Πάρκο του Λαού. Σ΄ αυτήν την περίπτωσηΑλάτσατα και Ερμήλιος θα λύσουν τις διαφορές τους σε μπαράζ και ο νικητής θα καταλάβει την 12η θέση (που είτε θα οδηγήσει σε παραμονή, είτε σε μπαράζ με τους άλλους δυο δωδέκατους των άλλων ομίλων της Β΄ ΕΠΣΕ), ενώ ο ηττημένος θα υποβιβαστεί.
Η ομάδα του παίχτη-προπονητή Δημήτρη Βουγιούκα, ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, αποφασισμένη να μπει νωρίς μπροστά στο σκορ, κάτι που μάλλον θα το κατάφερνε αν η ΄΄Μπάρτσα΄΄ δεν είχε κάτω απ΄ τα δοκάρια τον Κουσκούτη, που έκανε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων στο πρώτο 20λεπτο: στο 6΄ με το ένα χέρι άλλαξε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, μετά διαγώνιο συρτό σουτ του Δήμου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και έπειτα από ΄΄πονηρή΄΄ σέντρα-σουτ του Βουγιούκα εκτινάχθηκε και με το ένα -και πάλι- χέρι έδιωξε (η μπάλα βρήκε στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι). Στο 20΄ σε τετ-α-τετ με τον τεχνικό των γηπεδούχων εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του τελευταίου με τις γροθιές και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης έπεσε και πάλι αποτελεσματικά στο αριστερό άκρο της εστίας του, αποκρούοντας το πλασέ του Μήτρου, που βρισκόταν ακάλυπτος στην ΄΄καρδιά΄΄ της περιοχής.
Όσο περνούσε η ώρα και παρέμενε το 0-0, παρότι τα Αλάτσατα συνέχιζαν να έχουν την απόλυτη υπεροχή, η νευρικότητα και το άγχος οδήγησε σε αρκετές βεβιασμένες και άστοχες τελικές τους παίχτες των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στο α΄ μέρος σε παθητικό ρόλο και ήταν φανερό πως έλειπε το κίνητρο απ΄ την νεανική ΄΄Μπάρτσα΄΄, σε αντίθεση με τους αντιπάλους που ΄΄καίγονταν΄΄ για το ΄΄τρίποντο΄΄. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Προποντίδα παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο και έδειξε διάθεση να βγει στην επίθεση, προσπαθώνταςνα μεταφέρει το παιχνίδι έξω απ΄ τα καρέ του Κουσκούτη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στο 53΄, με τον Μωραΐτη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνια κεφαλιά, αξιοποιώντας την σέντρα ακριβείας του Ζουρμπουλή. Οι φιλοξενούμενοι με ψυχολογικό και αγωνιστικό αβαντάζ, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα επόμενα λεπτά, διαθέτοντας πιο ΄΄γεμάτα΄΄ πνευμόνια, σε αντίθεση με τους πιο έμπειρους αλλά πιο μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, που δεν είχαν τα ΄΄τρεξίματα΄΄ του α΄ μέρους.
Με κινήσεις απ΄ τον πάγκο τα Αλάτσατα ΄΄φρέσκαραν΄΄ την ενδεκάδα τους και ξεπερνώντας σιγά-σιγά το σοκ του 0-1, βγήκαν και πάλι μπροστά, αλλά η μπάλα έμοιαζε να μην…θέλει να καταλήξει στα δίχτυα του Κουσκούτη, αφού δυο φορές μέσα σε 7 λεπτά ο Κουλοχέρης την είδε να καταλήγει στα αντίπαλα δοκάρια: στο 57΄ με κεφαλιά σημάδεψε την δεξιά συμβολή και στο 64΄ με σουτ την δεξιά κάθετη δοκό. Τελικά στο 69΄ ήρθε η ισοφάριση με πλασέ του Δημήτρη Κατσαρή, έπειτα από κόντρες στα καρέ της ΄΄Μπάρτσα΄΄. Ένα τρίλεπτο μετά ο Κουλοχέρης εκμεταλλεύτηκε -αυτήν την φορά- άλλη μια αμυντική ολιγωρία και ανενόχλητος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το τρίτο γκολ και η εξασφάλιση της νίκης, ήρθε με αντεπίθεση: ο Κουλοχέρης -που ήταν ο τελικός αποδέκτης- λίγο πριν πλασάρει και έχοντας απέναντι του μόνο τον αντίπαλο πορτιέρο, του πήρε την μπάλα με προβολή ο Πύθουλας, η οποία όμως κατέληξε στον Γκριτζάλα που ακολουθούσε την φάση και εκείνος χωρίς αργοπορία και δυσκολία την έστειλε στο βάθος της ακάλυπτης εστίας του Κουσκούτη, που ήταν ΄΄εξουδετερωμένος΄΄, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει έξοδο και είχε πέσει στο έδαφος.
-΄΄Ηρωική΄΄ είναι η προσπάθεια των Αλατσάτων στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, που έχουν μαζέψει τους 17 απ΄ τους 19 βαθμούς που έχουν συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Βουγιούκας, που είναι ο πρωτεργάτης της αγωνιστικής ανάκαμψης των γηπεδούχων, είπε πως τα Αλάτσατα έχουν πολύ καλό υλικό και θα μπορούσαν να βρίσκονται πολύ πιο ψηλά στην βαθμολογία, αν η προσπάθεια του να ΄΄σώσει΄΄ μια ΄΄καταδικασμένη΄΄ ομάδα, είχε ξεκινήσει νωρίτερα.
 Δημήτρης Ακριτίδης δεν έμεινε ευχαριστημένος απ΄ τους ποδοσφαιριστές του και δήλωσε πωςτα Αλάτσατα αξιοποίησαν τα ΄΄τραγικά΄΄ λάθη των άπειρων παιχτών της Προποντίδας. Βέβαια τόνισε πως τα λάθη είναι απαραίτητο κομμάτι της γνώσης, λέγοντας πως το μέλλον των ταλαντούχων αθλητών του, τους ανήκει. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως είναι σίγουρος, ότι τα επόμενα χρόνια η Προποντίδα θα πρωταγωνιστήσει, αφού διαθέτει ένα νεανικό -΄΄γεμάτο΄΄ ταλέντο- ρόστερ, που το μόνο που χρειάζεται κυρίως είναι αγωνιστικές εμπειρίες, για να μπορεί να συνδυάζει θετικά αποτελέσματα με καλό θέαμα.
Αλάτσατα (Βουγιούκας): Κίκίδης, Γκίνης (65΄ Νικολάου), Ντούκα, Παπαγεωργίου, Κατσαρής Δ., Μήτρου, Χρυσός, Δήμου (46΄ Κουλοχέρης), Γαρατζογιάννης (55΄ Γκριτζάλας), Βουγιούκας, Κατσαρής Γ.
Προποντίδα (Ακριτίδης): Κουσκούτης, Αθανασίου (75΄ Μπαχνοβέι), Πύθουλας, Τσιαρβούλας, Τσακόγιας (54΄ Τσιαμπαλής), Κοίλιαρης, Αντωνίου, Νιάφας, Μωραΐτης (82΄ Γιαννάκης), Ζουρμπουλής, Σιμιτζής.

Η λίστα ιστολογioν