O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πανάξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σηκώνουν τo τρόπαιο του πρωταθλήματος

Μία χορταστική παράσταση έδωσε απόψε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη συντρίβοντας με 5-0 την Καλλονή στην φιέστα για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος που ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.  

Η γιορτή στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ο κόσμος γέμισε από άκρη ως άκρη το φαληρικό γήπεδο για να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου και οι παίκτες τους αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μπενίτες στο 13' με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από το γέμισμα του Σαλίνο άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ το 2-0 έγινε από τοιν Φορτούνη στο 39' λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στη θέση του Ομάρ που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού για ένα ακόμη παιχνίδι Τσόρι Ντομίνγκες (αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης) με υπέροχη ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0 και στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός κρατήθηκε όρθιος στο 81΄με με πλασέ πάνω στο πέσιμο έκανε τέσσερα τα τέρματα του Ολυμπιακού, ενώ στο  85' ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Τσαμπούργ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. 

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (33’ Φορτούνης), Αυλωνίτης, ΣΙόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβίτς, Ντοσεβί (62’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69’ Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου. 

Καλλονή (Βλάχος): Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέχο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Μερσέλο, Στεφάνοβιτς, Κεϊτά (60’ Ντε Σαντάνα), Μίνγκας (70’ Άρατσε, Μανούσος, Πετρόπουλος (53’ Ντελγκάδο).

90 ΕΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Τα χάπενινγκς της φιέστας που ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είναι 90 ετών, όσο δηλαδή και ο Ολυμπιακός, ξεκίνησαν από το ημίχρονο όταν έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ και πόλο, προκειμένου να γνωρίσουν την αποθέωση από τον κόσμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ευρωλίγκας αντίστοιχα.


Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης σηκώνουν την ευρωπαϊκή κούπα στο Καραϊσκάκη

Το κυρίως μενού της φιέστας ξεκίνησε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα. Αρχικά έπαιξε ένα βίντεο προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει  «όλα τα έχω αλλάξει στη ζωή μου, όπως ξέρετε, ακόμα και κόμμα, αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω!». Ο ίδιος ο Θεοδωράκης, όπως εξήγησε ο Χρήστος Φερεντίνος που παρουσίασε την φιέστα δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην φιέστα και την τιμωτική πλακέτα παρέλαβαν οι δύο εγγονοί του.

Ακολούθως η «ερυθρόλευκη» μασκότ μαζί με 90 παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας του Πειραιά υποδέχθηκαν τον Deputy Director της UNICEF, Lawrence Picard, ο οποίος βράβευσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την συνεισφορά του στο έργο της UNICEF.

Στη συνέχεια βγήκε η δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού (κάτω των 20 ετών) που τιμήθηκε από την ΠΑΕ και τον κόσμο για την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, όπου έφτασε μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες.

Μετά έλαβε χώρα η είσοδος των παικτών του Ολυμπιακου ανάμεσα στις 42 σημαίες που κρατούσαν τα παιδιά και οι οποίες συμβόλιζαν τα 42 πρωταθλήματα των ερυθρολεύκων. Οι παίκτες έμπαιναν ένας-ένας έχοντας κάνει την προσωπική επιλογή τραγουδιού για την είσοδό τους.

Τελευταίοι βγήκαν οι αρχηγοί, με τον Γιάννη Μανιάτη να δηλώνει δια μικροφώνου τα εξής: ««Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η οικογένεια του Ολυμπιακού το αφιέρωσε στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη. Από 'κει και πέρα έχουμε να κάνουμε το νταμπλ και θα το κάνουμε! Και θα το αφιερώσουμε σε σένα, πρόεδρε, όχι μόνο γιατί είσαι δίπλα μας και μας προσφέρεις τα πάντα, αλλά γιατί μας στηρίζεις κάθε στιγμή και ονειρεύεσαι ένα μεγάλο Ολυμπιακό. Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό!».

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «We are the champions» ο Μαρινάκης παρέλαβε το τρόπαιο του πρωταθλητή από τον πρόεδρο της Superleague Γιώργο Μποροβήλο και το παρέδωσε στον Γιαννη Μανιάτη, ο οποίος το σήλωσε στον πειραϊκό ουρανό εν μέσω αποθέωσης από τους 32.000 ερυθρόλευκους οπαδούς. Ακολούθησαν πυροτεχνήματα, όπως και ο γύρος του θριάμβου από τους πρωταθλητές, οι οποίοι έκαναν στάση στην θύρα 7 δίνοντας μάλιστα το τρόπαιο στους οπαδούς για να το σηκώσουν!


Ο Μαρινάκης με τους εγγονούς του Μίκη Θεοδωράκη
Μέσα από τον διάδρομο με τις 42 σημαίες περνούσαν οι πρωταθλητές
Στην φιέστα συμμετείχε κανονικά και ο Αμπιντάλ
Οι πανηγυρισμοί των ερυθρολεύκων
Την νύχτα-μέρα έκαναν τα πυροτεχνήμτα στην φιέστα

Η λίστα ιστολογioν