O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-2

IMG_9023
Ο «ημίθεος» έχασε -δίκαια- με 2-0 από τον καλύτερο ΠΑΟ Βάρδας και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν στο 25′ ο Κωνσταντινίδης και στο 55′ ο Πολυχρόνης.
Δεν μπόρεσε να αντιδράσει η ομάδα της Εύβοιας, που την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στη Μυτιλήνη για να παίξει με τον Αιολικό.

Ο Ηρακλής Ψαχνών προσπάθησε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Βάρδα ήταν ανώτερη, αιφνιδίασε τον «ημίθεο» και με δύο γκολ (ένα σε κάθε ημίχρονο) έφυγε από τα Ψαχνά με το «τρίποντο» της νίκης.
Ο Ηρακλής μετά κι από αυτή την ήττα, παρέμεινε …δεύτερος από το τέλος κι όπως όλα δείχνουν, στον β’ γύρο θα πρέπει να «τρέξει» …σπριντ και ίσως να κάνει και πορεία πρωταθλητισμού (αρκεί βέβαια να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο) προκειμένου να σωθεί.
Ο Μωϋσιάδης στο σημερινό ματς δεν είχε στη διάθεσή του τους Σπήλιο (τιμωρημένος), Κρίστο, Γκούρλα και Χασαπίδη (τραυματίες).
Παρέταξε τους «πράσινους» με τον Κουμή κάτω από τα δοκάρια, τον Κόκκαλη δεξί μπακ, τον Σενάι αριστερά, στο κέντρο της άμυνας τους Μπριλάκη και Αθανασίου, στα χαφ τους Καπνόπουλο και Ζαχαράκη, στα πλάγια τους Φαμπρίς (δεξιά) και Ντέντη (αριστερά), δεκάρι τον Καρκασίνα και προωθημένο τον Τόρες.
Ανώτερη η Βάρδα και …0-1!
Το ματς από το πρώτο λεπτό ήταν ανοικτό, γρήγορο και με ρυθμό. Κι αυτά ήταν στοιχεία που τα είχε πιο έντονα στο παιχνίδι του ο ΠΑΟ Βάρδας, που πήρε αμέσως τον έλεγχο του αγώνα με ταχύτατες μεταβιβάσεις, καλό passing game και κάθετο ποδόσφαιρο, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ηρακλή Ψαχνών.
Ο ΠΑΟ Βάρδας, μία δουλεμένη ομάδα που …έβλεπε γήπεδο, με καθαρό μυαλό, ενώ από τη μεριά του ο Ηρακλής φαινόταν ότι είχε πρόβλημα στα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου.
Ο ΠΑΟ Βάρδας δεν άργησε να χτυπήσει το …καμπανάκι σε δύο περιπτώσεις, στο 2′ και στο 12′ με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Κωνσταντινίδη, που ήταν πραγματικό… «μηχανάκι» και με τις επελάσεις του, ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα των γηπεδούχων.
Γενικότερα ο ΠΑΟ Βάρδας από τη μέση και μπροστά ήταν πολύ καλός και στο 25′ ο Κωνσταντινίδης -που λέγαμε- έκανε το 0-1 για την ηλειακή ομάδα.
Σε μία από τις πολλές οργανωμένες επιθέσεις τον φιλοξενούμενων, ο Νικολόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε την ασίστ στον επερχόμενο Κωνσταντινίδη κι ο δεύτερος με πλασέ στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Κουμή άνοιξε το σκορ.
Ισορρόπησε ο Ηρακλής
Ο Ηρακλής παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκε ισορρόπησε το ματς και στο… «καπάκι» (στο 26′) προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο α’ βοηθός υπέδειξε -λανθασμένα- τον Ντέντη σε θέση οφσάιντ, κι ενώ ο ακραίος φορ του «ημίθεου» έβγαινε μόνος του με τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Τουλάχιστον με γυμνό μάτι φάνηκε ότι ο «Ψαχνιώτης» καλυπτόταν.
Στο 31′ από σέντρα του Ντέντη, οι της Βάρδας έδιωξαν σε κόρνερ προ του Φαμπρίς που καιροφυλακτούσε.
Στο 40′ γυριστό σουτ του Τόρες έφυγε άουτ, ενώ στο 43′ ο Κωνσταντινόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πολύ καλό φάουλ του Καρκασίνα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.
Νέα ψυχρολουσία, 0-2 και …τέλος!
Στο β’ ημίχρονο ο Ηρακλής Ψαχνών μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, ήταν καλύτερος, αλλά δεν ήταν ουσιαστικός. Ούτε με κάθετες πάσες, αλλά ούτε και με ψηλές σέντρες, οι παίκτες του Μωϋσιάδη μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, ενώ ο ΠΑΟ Βάρδας ξεκάθαρα προσπαθούσε να φυλάξει τα νώτα του και να χτυπήσει στην κόντρα όπως κι έγινε στο 55′.
Οι Βαρδαίοι όταν βρήκαν ανοικτό χώρο, βγήκαν μπροστά, ο Αγουρίδης πάσαρε στον Πολυχρόνη κι ο δεύτερος με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού του Ηρακλή και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Κουμή), έκανε το 0-2.
Ανήμπορος να αντιδράσει…
Ο Μωϋσιάδης δεν είχε πολλές λύσεις ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, πέρασε τον Δούλο ως δεξιό μπακ (στη θέση του Καπνόπουλου), βάζοντας τον Σενάι δίπλα στον Ζαχαράκη στο κέντρο, ενώ στην τελική ευθεία του αγώνα, έβαλε φορ και τον στόπερ Μπριλάκη για να εκμεταλλευτεί τα στημένα (στην άμυνα γύρισε ο Ζαχαράκης).
Ούτε κι έτσι όμως ο Ηρακλής κατάφερε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον ΠΑΟ Βάρδας που κράτησε τη νίκη χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.
Ο Ηρακλής αποδείχθηκε ανήμπορος να αντιδράσει και πέρα από κάποια άστοχα σουτ του Τόρες δεν έκανε κάτι παραπάνω.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Κουμής, Κόκκαλης, Σενάι, Ζαχαράκης, Μπριλάκης, Αθανασίου, Φαμπρίς, Καπνόπουλος (56′ Δούλος), Τόρες, Καρκασίνας, Ντέντης (68′ Πανάγου).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Κωνσταντινόπουλος, Πολίτης Περ., Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Σίδερης, Ανδριέλλος, Πολίτης Γιωρ., Ντόμας (85′ Παναγόπουλος), Γκάτσης (67′ Καζαντζής), Κωνσταντινίδης, Πολυχρόνης (79′ Αποστολόπουλος).

Η λίστα ιστολογioν