O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 66-63 Ντέρμπι με λέϊζερ και διαιτητικά παράπονα!

ΜΑΚΑΡΟΣ 2015-16 ΑΝΤΡΙΚΟ
Στο τέλος πήρε τη νίκη ο Μάκαρος με 66-63, με την ομάδα της Άμφισσας να επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών, αλλά τον Αλέξανδρο να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Ντάνου-Καραμπιτσάκου.
Κομβική νίκη για την ομάδα του Παπούλια, που την πέτυχε δύσκολα απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γεγονότα πρωτόγνωρα για το μπάσκετ της ΕΣΚΑΣΕ. Ο φίλος της ομάδας του Μάκαρου Δημήτρη Βαρούστιν με την ομάδα του πρόσφερε ένα εκπληκτικό σόου με λέιζερ στους φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο της πόλης. Πραγματικά ήταν κάτι το εντυπωσιακό, όπως και η παρουσίαση των ομάδων που έγινε όπως στην Ευρωλίγκα, με σκοτεινό γήπεδο, καπνούς, και τα λέιζερ να «χορεύουν» στους τοίχους του κλειστού της Άμφισσας!
Όσο αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι,  ο Αλέξανδρος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό και το άγχος των παικτών του Μάκαρου και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με το φτωχό 8–9.
Στο δεύτερο 10λεπτο η ομάδα της Άμφισσας βρήκε λύσεις στην επίθεση έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Οικονόμου αλλά και περιορίζοντας με το Μαμαρέλη τον Γκόλια  στην άμυνα.
Το δεύτερο ημίχρονο μόνο για καρδιακούς δεν ήταν.
Ο Αλέξανδρος έκανε ένα 13 -20  στο τρίτο δεκάλεπτο και η Άμφισσα έχασε με τέταρτο φάουλ τον Ψιμούλη μετά από τεχνική ποινή αλλά και το Μαμαρέλη.
Το τέταρτο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε με την αποβολή του κόουτς των φιλοξενουμένων Πανούση – ο διαιτητής Ντάνος έδωσε τρεις τεχνικές ποινές στον πάγκο  όταν το σκορ ήταν στο 51 – 50.
Ο Αλέξανδρος παρ’ολα αυτά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και προηγήθηκε με 60 -58.
Εκεί όμως μίλησε η καρδιά του εκπληκτικού Κυρακίδη ο οποίος με δύο τρίποντα έδωσε την πρωτοπορία στο Μάκαρο.
Προς το τέλος ο Αλέξανδρος πήγε τον Ψιμούλη δύο φορές στις ελεύθερες βολές, με τον έμπειρο παίκτη της Άμφισσας όμως ψύχραιμο, με 4/4 εύστοχες, να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με 66-63, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται εκτός των άλλων για ένα φάουλ που δόθηκε όταν το σκορ ήταν 62-61 πάνω στον Νικολάου.
Από το Μάκαρο κορυφαίος ο Οικονόμου με τον Μαμαρέλη όπως και ο νεαρός Κυριακίδης με τα δύο κρίσιμα τρίποντα που πέτυχε.
Από τον Αλέξανδρο που έχει παράπονα από τη διαιτησία του Ντάνου κορυφαίος ο Γκόλιας και ο Νικολάου.
Διαιτητές: Ντάνος-Καραμπιτσάκος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-9, 22-12, 13-20, 23-22.

ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ( Παπούλιας): Λούπουλ 2, Αμπλάς 6 (1), Οικονόμου 15 (1), Κυριακίδης 6 (2), Γίδας, Τσινταβής, Φουσέκης, Μήτσου, Κακούσης 6 (2), Μαμαρέλης 12 (2), Ψιμούλης 10, Γιαννακόπουλος 9
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Πανούσης): Γκόλιας 23 (1), Σπύρου 5 (1), Καψούλης 6, Νικολάου 9, Βαλήλας 6, Μακρυγιάννης 6, Λιαμπότης 10, Δάβρης, Σίδερης.
http://eviabasket.gr/

Η λίστα ιστολογioν