O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ERETΡΙΑ-ΚΑΣΤΕΛΑ 1-0


Μέτριο παιχνίδι στην Ερέτρια, σήμερα το απόγευμα, όπου ένας αγνώριστος στο α’ μέρος Απόλλωνας, κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν οι επιθετικοί της Καστέλλας, έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίες για να εξασφαλίσουν σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, σκοντάφτοντας κύρια πάνω στον πολύπειρο και εξαιρετικό για μια ακόμα φορά Νίκο Μητακίδη, αλλά και όντας άστοχοι σε άλλες περιπτώσεις! Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στο β’ μέρος και κάνοντας εκρηκτικό ξεκίνημα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα, με το Μώρο στο 47′!
Ήταν ένα γκολ που στάθηκε αρκετό για να πάρει η ομάδα του Δημ. Βαλκάνου την νίκη  και το 3ποντο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ πιο κινητικοί και ν’ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πιέζοντας τους γηπεδούχους! Μόλις στο 3′ ο Μαντάς έβγαλε ωραία σέντρα, ο Λαφαζάνης μέσα στη περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει, όμως ο Μητακίδης είπε το πρώτο ΄΄όχι΄΄!  Και πάλι ο Λαφαζάνης στο 16′, μετά από μπαλιά του Τσούτση, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μητακίδη, να μην μπορέσει όμως ούτε αυτή την φορά να νικήσει το πορτιέρο της Ερέτριας.  Στο αμέσως επόμενο λεπτό, 17′, ο Τόρα μετά από ωραία προσπάθεια, βρήκε τον Μώρο μέσα στην περιοχή, που είναι έτοιμος να πλασάρει σε κενό τέρμα, όμως ο Μακρής του ΄΄παίρνει την μπουκιά από το στόμα΄΄ και διώχνει σε κόρνερ… Στο 28′ ο Μαντάς παίρνει την μπάλα μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχή, διαγώνια, πλασάρει και ο κέρβερος Μητακίδης διώχνει με τα πόδια!
Τραγικό αμυντικό λάθος στο 43′ από τους γηπεδούχους, ο Λαφαζάνης, κερδίζει την μπάλα, λίγο έξω από την μικρή περιοχή και σουτάρει, όμως όχι εύστοχα καθώς η μπάλα φεύγει ελάχιστα αόυτ από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Μητακίδη…
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε βελτιωμένος, κατακόρυφα και οι παίκτες του, ΄΄έτρωγαν΄΄ σίδερα! Έτσι μόλις στο 47′ είχαμε το ΓΚΟΟΟΛ! και το 1-0! Ο Ρούσσος βρήκε θαυμάσια τον Τόρα, αυτός μπαίνει στην περιοχή και μετά από αρκετές προσποιήσεις, πλασάρει για ν’ αποκρούσει ενστικτωδώς με το πόδι ο Κηρόπουλος, η μπάλα φεύγει προς την δεξιά πλευρά της περιοχής όπου, έχει τρέξει σαν τρέϊλερ, ο Μώρος, ΄΄διαβάζοντας΄΄ την φάση, και με υποδειγματικό σουτ-πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα!
Για ένα 15λεπτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο γήπεδο αναζητώντας και το 2ο γκολ, με τους φιλοξενούμενους στην συνέχεια να ισορροπούν το παιχνίδι και ν’α αναζητούν σε αρκετές αντεπιθέσεις την ισοφάριση!
Ήταν το 56′ όταν ο Μήτρου πλαγιοκόπησε την άμυνα των γηπεδούχων, έβγαλε σέντρα, ο Μαντάς προσπάθησε σε ανυπαράσπιστη εστία να πλασάρει όμως ο Ρούσσος με κεφαλιά, αποσόβησε τον κίνδυνο… 69′ ο Λιατίφης έξοχα ανακόπτει τον Μακρή που είχε μπει επικίνδυνα… Στο 84′ ο Σταματάκος μετά από πολύ καλή ατομική προσπάθεια, άνοιξε σέντρα στον Μ¨ωρο που ήταν σε θέση βολής, όμως ο νεαρός σκόρερ, στο ΄΄υσακ΄΄ δεν πρόφτασε την μπάλα, για να σκοράρει… Τέλος πάλι ο Σταματάκος, στο 90+2′ έβγαλε σέντρα, για να βρει τον Τόρα, αυτή τη φορά σε θέση βολής, ο τελευταίος σούταρε δυνατά για μπολκάρει εντυπωσιακά ο Κηρόπουλος!

Η λίστα ιστολογioν