O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Α.Ε. Ιστιαίας – Ρήγας Φεραίος 2-1

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής προκρίθηκε η Α.Ε. Ιστιαίας, αφού σήμερα στην πρώτη αγωνιστική του θεσμού κέρδισε και απέκλεισε στην έδρα της με 2-1 το Ρήγα Φεραίο. Έτσι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των Βορειευβοιωτών με τον Μίκι Τσίρκοβιτς στον Πάγκο συνοδεύτηκε, όχι μόνο με νίκη, αλλά και με αρκετά καλή εμφάνιση.

Αγωνιστικά σήμερα για την Ιστιαία ήταν το πρώτο της παιχνίδι, μετά το κακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με πέντε συνεχόμενες ήττες,  που έδειξε πραγματικά ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε, είχε αγωνιστική φιλοσοφία, έπαιξε με την μπάλα κάτω και ήταν καταιγιστική επιθετικά απέναντι σε έναν αξιόμαχο Ρήγα Φεραίο που διαθέτει χρόνια εμπειρίας στη Γ’ Εθνική.
Σίγουρα πρόκειται για μία νίκη, που εκτός από την πρόκριση στο κύπελλο δίνει σημαντικό αέρα ψυχολογίας στην ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς, ώστε να δει πλέον με άλλο μάτι το πρωτάθλημα και να επικεντρωθεί στο βασικό της στόχο που είναι η παραμονή και καθιέρωσή της στην κατηγορία.
Το 4-4-2 που επέλεξε να παίξει ο Σέρβος τεχνικός της Ένωσης απέδωσε αποτελέσματα σε όλες τις γραμμές και δεν άφησε πολλά περιθώρια στο συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη. Εξ’ άλλου και στατιστική είναι συντριπτική υπέρ της Ιστιαίας, με δύο γκολ, ένα δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι και περίπου δέκα τελικές.
Η χρήση παικτών σε άλλες θέσεις, απ’ αυτές που τους είχαμε συνηθίσει, η είσοδος στη βασική εντεκάδα των αδελφών Ανέστη, αλλά και οι εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον Τσίρκοβιτς ήταν καθοριστικές ώστε να μην χάσει καθόλου η ομάδα τα ηνία του αγώνα και την υπεροχή την οποία είχε από το πρώτο ως το 90ο λεπτό.
Να σημειώσουμε ότι η Ιστιαία αγωνίστηκε με απουσίες αρκετών παικτών λόγο τραυματισμού. Μάικ Τόουρφε, Δημήτρης Μπουλγκουρίδης, Λευτέρης Στασινόπουλος και Αρτάν Θόρια, παίκτες κυρίως βασικής εντεκάδας και οι Ηλίας Στεργίου, Τίτο Μπιμπάι και Θανάσης Γεροκωνσταντής.
Στις δηλώσεις τους (μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά σε βίντεο παρακάτω) ο τεχνικός του Ρήγα Λάκης Μπακάλης συνεχάρη την Ένωση για την πρόκρισή της και τόνισε ότι ο Ρήγας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσει στο τέλος το στοίχημα της παραμονής στην κατηγορία. Από την πλευρά του ο Μίκι Τσίρκοβιτς, επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει για την ψυχολογία των παικτών του η σημερινή νίκη και τόνισε ότι ακόμη η Ιστιαία χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά.
Φάσεις και γκολ
5’ Ο Χρήστος Ανέστης ανετράπη στην περιοχή από τον τερματοφύλακα του Ρήγα και ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως το πέναλτι. Ο Αλεξίου ανέλαβε την εκτέλεσή του όμως ο Τσουμπέκος κατάφερε να διώξει σε κορνερ.
8’ Ελάχιστα άουτ η μπάλα έπειτα από δυνατό σουτ του Ηλιόπουλου για την Ιστιαία.
9’ Σουτ από τον Τζοβάρα για το Ρήγα, η μπάλα πέρασε άουτ.
20’ 1-0 ΓΚΟΛ για την Ιστιαία: Ο Ηλιόπουλος σεντράρει από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Πουταχίδης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους.
26’ Καλοεκτελεσμένο φάουλ απ’ το Νικολέτο η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού της εστίας του Τσουμπέκου και στην επαναφορά ο Σπάθης έδιωξε σε κόρνερ.
36’ Ο Δαγκούλης μπήκες στην περιοχή ξεμαρκαρίστηκε σούταρε και ο Τσουμπέκος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
44’ Έξυπνη πάσα του Χρήστου Ανέστη μέσα στην περιοχή, έβγαλε σχεδόν τετ – α – τετ τον Ηλιόπουλο, ο οποίος πλάσαρε, όμως ο Τσουμπέκος επενέβη και πάλι σωτήρια για την ομάδα του και έδιωξε.
47’ Γυριστό σουτ του Αργύρη Στεργίου μέσα στην περιοχή έδιωξαν πάνω απ’ τη γραμμή οι αμυντικοί του Ρήγα.
48’ Ο Χρήστος Ανέστης σουτάρει και ο Τσουμπέκος διώχνει σε κόρνερ.
57’ Ο Κέβιν σούταρε για το Ρήγα όμως ο Μπιμπάι κατάφερε να διώξει.
58’ 1-1 ΓΚΟΛ για το Ρήγα Φεραίο: Ο Τσελεπής με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.
66’ Ο Αλεξίου έβγαλε πάσα μέσα στην περιοχή για τον Χ. Ανέστη, ο τελευταίος προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
67’ Δυνατό μακρινό σουτ από το Νικολέτο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
71’ 2-1 ΓΚΟΛ για την Ιστιαία: Ο Κουκούρας έβγαλε μια σέντρα απ’ τα δεξιά μέσα στην περιοχή, και ο Νικολέτος με ωραία γυριστή κεφαλιά έγραψε το γκολ της νίκης για την Ιστιαία.
82’ Ο Αλεξίου μπήκε στην περιοχή σχεδόν τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα του Ρήγα, «έσπασε» τη μπάλα δεξιά για τον Ηλιόπουλο, αυτός πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.
Συνθέσεις
ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Μίκι Τσίρκοβιτς): Μπιμπάι Μ., Δαγκούλης, Τσαούσης, Λαμπρόπουλος (46’ Στεργίου Α.), Πανάκης, Πουταχίδης, Αλεξίου, Ανέστης Β. (84’ Βασιλείου), Ηλιόπουλος, Νικολέτος, Ανέστης Χρ. (68’ Κουκούρας)
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Λακής Μπακάλης): Τσουμπέκος (77’ Τσιότρας), Ράπτης, Βουραζέρης, Σπάθης, Λάμπρου, Κέβιν, Γεωργατζής (64’ Κυπτίου), Μπομπότης (64’ Ζαχαράκης), Τζοβάρας, Καναβός, Τσελεπής
Διαιτητής: Δημήτρης Ψυχούλας (Βοιωτίας) Βοηθοί: Νίκος Σοφός (Βοιωτίας) – Νίκος Κορακιανίτης (Βοιωτίας).

Η λίστα ιστολογioν