O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΠΕ Χαλκίδας -Νίκη Αμαρουσίου, 2-3

Hπρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΠΑΑΑ, βρήκε την γυναικεία ομάδα του ΟΠΕ 
Χαλκίδας, πλήρως ανανεωμένη, με πολλά κορίτσια να έχουν προωθηθεί, από τις κορασίδες στην ΄΄μεγάλη΄΄ ομάδα! Η Σοφία Ιορδανίδου, έκανε βαθειά τομή και ΄΄χτίζει΄΄ μια νέα ταλαντούχα και με μέλλον ομάδα, που έχει σαν στηρίγματα τις ΄΄παλιές΄΄, όπως
η ΄΄βιονική΄΄ αρχηγός Βίκυ Τάτση, η Γιάννα Μπίσκα και η Αμέρισα Πολιού! Όλες οι υπόλοιπες κοπέλες είναι κάτω από 19 χρονών και κάποιες από αυτές (Λυδία Αδάμ, Μαρία Μιχαλιά, Φωτεινή Συκοβάρη, Γαρυφαλλιά Καλογερή και Ανθή Σταματίου) πήραν εμπειρίες από το περσινό πρωτάθλημα! Τα πρώτα δείγματα είναι όχι απλά θετικά, αλλά πολύ ενθαρρυντικά, αυτό τουλάχιστον έδειξε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος στο ΄΄Μελίνα Μερκούρη΄΄! Ήταν ένας αγώνας με άτυχη εξέλιξη, καθώς οι κοπέλες υποχρεώθηκαν σε ήττα, από αρκετά λάθη των διαιτητών (Δ. Κλέπκος-Δ. Ζυμαράκης), με αυτό το λάθος στο 18-12 του 3ου σετ, να είναι τραγικό και …παράλογο!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καταπληκτική εμφάνιση των κοριτσιών του ΟΠΕΧ που πήραν δίκαια το 1ο σετ! Στο 2ο, ανεξήγητη πτώση της απόδοσης και 2-3 φαλτσοσφυρίγατα καια το σετ χάθηκε με ΄΄κατεβασμένα΄΄ χέρια! Στο 3ο και αποφασιστικό σετ, οι Χαλκιδαίες ήταν σαρωτικές και έφτασαν στο εκπληκτικό 18-12 και κυριολεκτικά κάλπαζαν για να πάρουν το σετ… Λογάριαζαν όμως ΄΄΄…χωρίς τον ξενοδόχο΄΄ καθώς οι διαιτητές είχαν άλλη γνώμη! Στο σημείο αυτό ένα δυνατό διαγώνιο κάρφωμα από τις Χαλκιδαίες, η μπάλα χτυπά στο χέρι παίκτριας της Νίκης και φεύγει για άουτ, συμπαίκτριά της τρέχει να σώσει την μπαλιά με …τάκλιν και απλά διώχνει πιο γρήγορα την μπάλα άουτ! Και ενώ η προπονήτρια των φιλοξενούμενων, ωρύεται για την λάθος άμυνα των παικτριών της, ο α’ διαιτητής (Δ. Κλέπκος), που είχε δείξει αρχικά Χαλκίδα, αλλάζει ξαφνικά την απόφασή του (όπως είπε του το υπέδειξε ο 2οςΔ. Ζυμαράκης) και δίνει την μπάλα και τον πόντο στην Νίκη Αμαρ.! Έτσι οι φωνές και το κατσάδιασμα μετατράπηκαν σε πανηγυρισμούς, από το τραγικό αυτό διαιτητικό λάθος!
Είναι γνωστό ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι περίεργη, οι νεαρές του ΟΠΕΧ, τα έχασαν και ήρθε ένα σερί 0-7(!) για τις φιλοξενούμενες που κέρδισαν το σετ, με το απίστευτο 3-15!!! Η απόφαση-δώρο, των διαιτητών, έπιασε τόπο και ουσιαστικά καταδίκασε την ομάδα της Χαλκίδας, τα κορίτσια απογοητευμένα έχασαν και το 4ο σετ, παρ’ ότι το πάλεψαν…
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που έπαιξαν και πάλεψαν, με καρδιά και δύναμη, απέναντι σε μια δυνατή και έμπειρη ομάδα, που θεωρείται από τα φαβορί για τον τίτλο και είναι προς τιμή τους που ουσιαστικά δεν έχασαν από την Νίκη Αμαρουσίου, αλλά από τα διαιτητικά λάθη!
***τα σετ:
  1. 25-21 (σε24’)….1-0
  2. 13-25 (σε 19’)….1-1
  3. 21-25 (σε 26’)….1-2
  4. 22-25 (σε 24’)….1-3
***ΟΠΕ Χαλκίδας (Σοφία Ιορδανίδου): Τάτση, Πολιού, Μπίσκα, Αδάμ, Μιχαλιά, Συκοβάρη (αρχική 6άδα), λίμπερο-1 Καλογερή, λίμπερο-2 Σταματίου και οι Μολυβιάτη, Σκόνδρα, Σταμούλη και Μανάρα.

Η λίστα ιστολογioν